DIY Aspirine masker tegen pukkels

Het is de tijd van de maand.. sorry misschien overshare.. maar wij vrouwen hebben daar nou eenmaal last van! En in die week van de maand vindt mijn huid het de laatste tijd extra leuk om zich van zijn slechtste kant te laten zien. Zo flauw, alsof je je dan al niet ellendig genoeg voelt?! Maar goed dan is het tijd voor maatregelen!

Ik ken het DIY (Do It Yourself) aspirine masker al een tijdje maar ik merkte dat mijn vriendinnetjes het nog niet kenden.. Sharing is caring dus daar gaan we dan!

Het enige wat je nodig hebt zijn 3 of 4 aspirines (géén paracetamol!), honing en water. Je kunt aspirines kopen bij de drogist of apotheek. Het is belangrijk dat ze ongecoat zijn (dus dat er geen laagje omheen zit).Asperine-masker-1

In aspirine zit acetylsalicylzuur, dit werkt ontstekingsremmend. Daarbij haalt het ook de dode huidcellen weg door de licht scrubbende werking.

Het masker maken

Je neemt 3 á 4 aspirines en legt die op een schoteltje.

Asperine-masker-2

Vervolgens doe je een aantal druppels water op het schoteltje. Dit zorgt ervoor dat de aspirines uit elkaar vallen.

Asperine-masker-3

Vervolgens voeg je één theelepel honing toe.

Asperine-masker-4

Dit alles meng je goed door elkaar.

Asperine-masker-5

En dan is het tijd om te smeren. Je kunt dit doen in licht scrubbende, ronddraaiende bewegingen. Doe dit niet als je open wondjes ofzo hebt. Dan is het te heftig.

Laat dit 5 tot 15 minuten zitten. Pak er dus maar even een thee en koekje bij want dat verdien je! Na 5 tot 15 minuten is het tijd om het masker af te spoelen met lauwwarm water. Daarna smeer je een lekker vochtinbrengende nachtcrème op en klaar ben je!

Het is een super simpel masker wat je huid direct rustiger maakt. Je kunt het masker 1 keer per week gebruiken.

Wat is jou favo DIY makser?

Liefs,

Carien

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.