Eerste indruk: EcoTools Six Piece Starter Set kwasten (+tip!)

EcoTools kwasten zijn populair in Amerika en staan erom bekend dat ze goed, goedkoop en vooral cruelty free (milieu- en diervriendelijk) zijn. In Nederland zijn ze helaas niet te koop.. Of toch wel? Jazeker! DA Drogist heeft ze tegenwoordig in het assortiment. Ik kocht daar dan ook de EcoTools Six Piece Starter Set in de aanbieding voor van €19,99 voor €9,99! De helft van de prijs dus (in Amerika zijn ze overigens een stuk goedkoper).

  • EcoTools Verpakking

ecotools-six-piece-starter-set-kwasten-1

 

De zes kwasten zitten in een klein tasje. Zelf denk ik niet dat ik dit ga gebruiken, maar het kan handig zijn voor bijvoorbeeld op vakantie. De kwasten zijn gemaakt van bamboe en gerecycled materiaal.

 

 

 

ecotools-six-piece-starter-set-kwasten-2

Op de achterkant van de verpakking staat wat uitleg over de kwasten. Handig voor de beginnende kwasten-gebruikster.

ecotools-six-piece-starter-set-kwasten-3

  • Kwasten

De set bestaat uit zes kwasten (v.l.n.r.): blush, concealer, eye shadow, angled eyeliner en lash and brow groomer. Ik was natuurlijk ontzettend benieuwd dus ben de kwasten direct gaan testen. Maar omdat ik niet weet hoe lang de aanbieding bij DA nog loopt wilde ik dit artikel wel snel online zetten (alhoewel de kwasten wel in het vaste assortiment komen volgens mij). Daarom vandaag mijn eerste indruk van de kwasten.

ecotools-six-piece-starter-set-kwasten-5

De kwasten zijn ontzettend zacht en licht. Dat was het eerste wat mij opviel.

De blush brush  heeft een fijn formaat voor blush, maar je kunt er ook prima poeder mee aanbrengen. Zelfs shapen met bronzer gaat prima. De haartjes staan vrij dicht op elkaar en zijn stevig maar zacht waardoor je een heel natuurlijk effect krijgt.

De concealer brush vind ik onverwachts groot voor concealer. Voor concealer onder mijn ogen werkt bij prima, maar een secuur rood plekje wegwerken dat wordt lastiger. Dat wil niet zeggen dat ik de kwast niet fijn vindt. Het is een stevige platte kwast die bij wat lossere oogschaduw of oogschaduw met vrij veel glans of glitter juist heel fijn werkt. Je kunt hiermee prima oogschaduw op het bewegend ooglid aanbrengen.

Ook de eye shadow brush gebruik ik voor oogschaduw (zoals je al zou verwachten…). Deze is iets kleiner dan de concealer brush maar vooral meer zacht en fluffy. Prima kwast!

Dan is er nog de angled eyeliner brush die je kunt gebruiker om eyeliner aan te brengen. Ik gebruik hem graag om met donker poeder een lijntje langs mijn wimperrand te zetten, maar hij is ook heel geschikt voor bijvoorbeeld gelliner. De haartjes zijn stevig maar niet te hard en hij is vrij smal waardoor je vrij precies kunt werken. Dit kwastje kun je trouwens ook gebruiken om je wenkbrauwen bij te tekenen.

Nu we het toch over wenkbrauwen hebben komen we bij de lash and brow groomer. Dit vind ik dat weer een beetje onzinnig. Ik had deze liever in willen ruilen voor een blending brush, buffing brush of  bijvoorbeeld een kabuki. Maar goed je kunt niet alles hebben.

  • Conclusie

Ik vind dit een prima setje kwasten. Zeker voor als je nog weinig kwasten hebt dan is €9,99 voor zes fijne kwasten een hele goede prijs! Mijn favorieten (tot nu toe) zijn de blush brush, angled brush en eye shadow brush.

Kende jij de EcoTools kwasten al?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.