FOTD: Paars en blauw

FOTD Paars en blauw

Vandaag heb ik een FOTD (Face of the Day) voor jullie. Het weer is heerlijk dus ik had zin in een kleurige ooglook! Maar ik moet er wel mee naar mijn werk kunnen dus ik heb het subtiel gehouden.

Als eerst heb ik dagcrème gebruikt. Vervolgens heb ik mijn huid egaal gemaakt met de Body Shop Moisture foundation met SPF 15. Ik heb de kleur 04 die in de zomer eigenlijk net iets aan de lichte kant is maar voor nu kan hij nog net. Onder mijn ogen gebruikte ik L’oreal touche magique undereye concealer. Mijn wenkbrauwen heb ik bijgetekend met  het Catrice wenkbrauwpotlood in de kleur  Date With Ash-ton.

Vervolgens ben ik begonnen aan mijn oog makeup. Als basis gebruik ik Urban Decay Primer Potion. Vervolgens gebruikte ik de lichtste kleur uit het Catrice Absolute Nude palette op mijn bewegende ooglid en in mijn ooghoek. In mijn arcadeboog gebruik ik de op één na lichtste kleur. Ik ga straks kleur gebruiken dus ik wil de basis rustig houden. Nu komen de kleuren aan bod! Van mijn ooghoek tot het midden van mijn oog trek ik een lijn met de Sephora Flashy liner waterproof in de kleur 08 Flashy blue. Daarna teken ik een kleine wing met het Essence Long Lasting eyepencil in de kleur 16 Coolest chic en deze trek ik door tot een klein stukje over het blauwe oogpotlood zodat de kleuren mooi in elkaar overlopen. Op mijn onderste wimperrand doe ik alleen het paarse oogpotlood tot op ongeveer 2/3 van mijn wimperrand. Ik krul mijn wimpers en breng Maybelline The Rocket mascara aan. Als je de look iets kleurijker wilt maken kun je natuurlijk ook blauwe of paarse mascara gebruiken.

FOTD paars en blauw 2

Mijn gezicht maak ik af door het te shapen met de Rimmel Waterproof bronzer (021 Sun light) en af te poederen met Rimmel Stay Matte poeder (005 Silky beige). Als laatste breng ik een lichtroze blush aan (Essence Silkte Touch Blush in nr 10 adorable).

FOTD-paars-en-blauw-5 FOTD-paars-en-blauw-4

Dit zijn de producten die ik gebruikte:

FOTD-paars en blauw 3

Ik werk niet vaak met kleurtjes maar ik vind het leuk om ermee te experimenteren. Gebruik jij wel een s kleurige oogschaduw of oogpotloden? En welke kleur gebruik je dan? Of hou je de look liever neutraal? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.