How to – Wenkbrauwen epileren

Vandaag heb ik een extra artikel over het epileren van wenkbrauwen. Wenkbrauwen doen echt wat voor je gezicht. Ik ben blond en mijn wenkbrauwen zijn dat ook. Ik kies er daarom voor om ze donkerder te verven. Hierdoor krijgt mijn gezicht meer expressie. Soms laat ik ze dan ook meteen epileren maar vaak doe ik dat zelf. Met dank aan Treatwell.nl laat ik je vandaag zie hoe je dit doet!

Wenkbrauwen epileren

  • Stap 1: Borstelen. Borstel de haren omhoog en opzij. Zo zie je de natuurlijke vorm van de wenkbrauw goed.
  • Stap 2: Knippen. Als je bijvoorbeeld lange wenkbrauwharen hebt of de ene wenkbrauw hoger staat dan de ander (dat heb ik) kun je ze knippen. Ik doe dit altijd met een nagelschaartje.
  • Stap 3 & 4: Epileren onder en boven. Ik begin zelf altijd met de onderkant en epileer de bovenkant niet. Ben je beginner met het epileren dan zou ik zeker alleen aan de onderkant epileren. De bovenkant is namelijk essentieel voor de vorm van de wenkbrauwen.
  • Stap 5, 6 & 7: Shapen. Door te shapen zie je welke haartjes je weg kunt halen bij stap 3 en 4. De voorkant (stap 5) van de wenkbrauwen bepaal je door een potlood of kwast langs je neus te leggen. Alles wat er aan de buitenkant (dus op de foto rechts) van het potlood aan haartjes zit kun je weghalen. Bij stap 6 bepaal je het hoogste punt van de wenkbrauw door het potlood langs de neus te leggen en vervolgens in een schuine lijn langs de buitenkant van de pupil. Tenslotte bepaal je het einde van de wenkbrauw door het potlood in een schuine lijn van de neus naar het einde van het oog.
  • Stap 8: Inkleuren. De laatste stap is het inkleuren van de wenkbrauwen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Hierdoor lijken je wenkbrauwen direct voller. Om te zorgen dat je wenkbrauwen mooi in shape blijven gedurende dag kun je wenkbrauwgel gebruiken.

En zo epileer je de wenkbrauwen. En onthou: je wenkbrauwen zijn zusjes, géén tweeling!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.