How to: Vorm van je wenkbrauwen bepalen en ze shapen

Vorm wenkbrauwen bepalen en ze shapen

Wenkbrauwen zijn heel belangrijk om een gezicht meer expressie te geven. Vandaag wil ik jullie graag laten zien hoe ik mijn wenkbrauwen doe. Ik laat mijn wenkbrauwen ook verven, omdat ik hele blonde wenkbrauwen heb. Hier vertel ik binnenkort meer over.

Dit is hoe mijn wenkbrauwen eruit zien als ik ze wel heb geverfd, maar er verder nog niks aan heb gedaan.

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is belangrijk om je wenkbrauwen te shapen bij daglicht. Zo kun je het beste zien welke haartjes je weg moet halen en welke niet.

Om de vorm van de wenkbrauwen te bepalen zijn er een aantal basisprincipes die je kunt gebruiken. Die laat ik je zo zien. Maar elk gezicht is anders en dus past niet elke vorm wenkbrauw bij elk gezicht.

De vorm

Als je een rond gezicht heb dan is het vaak het mooist om een hoekige wenkbrauw te maken. Als je een lang gezicht heb dan kun je het beste juist een weinig opvallende hoek of boog maken. Zo lijken je wenkbrauwen platter en je gezicht korter. Bij een vierkant gezicht kun je het hoogste punt iets meer naar de buitenkant van je gezicht doen, terwijl je bij een hartvorming gezicht het hoogste punt juist wat meer in het midden van  je wenkbrauw kunt maken. Bij een ovaal gezicht kan eigenlijk alles, dat is makkelijk! Zelf heb ik een redelijk ovaal gezicht. Het hoogste punt heb ik dus een stukje meer naar de zijkant dan bij een hartvormig gezicht maar weer minder ver naar buiten toe dan bij een rond gezicht.

Het shapen

Laten we beginnen met het bepalen van de lengte van de wenkbrauw.

Neem een potlood of kwastje en leg deze langs je neus. Dit is de plek waar de wenkbrauw zou moeten beginnen. Alle haartjes die, in dit geval, links naast het kwastje zitten haal je weg. Ik doe dit met een pincet van Tweezerman, die vind ik het fijnste werken, maar je kunt natuurlijk ook een ander pincet gebruiken. Zelf vind ik het wel fijn als het een pincet is dat een schuine kant heeft.

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de buitenkant, dus het einde, van je wenkbrauw te bepalen leg je het kwastje of potlood langs de neusvleugel en je buitenste ooghoek. Daar zou de wenkbrauw moeten stoppen, alle haartje die verder zitten kun je dus ook weghalen.

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het hoogste punt van de wenkbrauwen kun je bepalen door het kwastje langs de neusvleugel te leggen en vervolgens over de iris in je oog (het zwarte deel). Let hierbij wel op de vorm van je gezicht zoals ik hierboven uitlegde.

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is bij het epileren belangrijk om de haartjes er met de haarrichting mee uit te trekken. Als het pijn doet kun je de huid met je andere hand strak trekken. Doet het echt teveel pijn dan kun je eerst met een ijsblokje over de huid wrijven. De kou van het blokje verdooft als het ware de huid rond de wenkbrauw een beetje.

Wenkbrauw

Dan kun je er nog voor kiezen om je wenkbrauwen bij te knippen. Ik deed dit nooit en de eerste keer dat het gebeurde (door een schoonheidsspecialiste) dacht ik: “Neeee!!”. Ik vond het maar raar. Inmiddels doe ik het zelf ook maar als je het eng vindt zou ik daar nog even mee wachten.

Het knippen zorgt ervoor dat je een nog strakkere lijn krijgt en als je bijvoorbeeld volle, warrige wenkbrauwen hebt (dat heb ik helaas niet) kun je ze door het knippen iets netter te maken. Bij mij zit mijn ene wenkbrauw wat hoger dan de ander, dit hebben veel mensen. Om ze optisch  wat meer op dezelfde hoogte te laten lijken knip ik ze bij.

Om te bepalen welke haartjes je het beste kunt knippen kam je de haartjes met een wenkbrauwborsteltje naar boven. De haartjes die als het ware boven de wenkbrauwen uitkomen knip je dan af. Ik doe dit met een scherp nagelschaartje. Mijn schaartje heeft een bochtje, voor beginners raad ik wel echt een recht schaartje aan (om te voorkomen dat je in een bochtje gaat knippen).

Je kunt zo langs je hele wenkbrauw gaan of je kunt er, zoals ik, voor kiezen om alleen het deel tot het hoogste punt te knippen. Ik doe dit omdat ik anders zo’n dun uiteinde van mijn wenkbrauw krijg.

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens borstel je de haartjes en doe je nog een laatste check.

 Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

 

The finishing touch 

Dan kun je ervoor kiezen om ze bij te tekenen met een potloodje of ze te vullen met poeder. Ik laat beide opties zien, je kunt ze namelijk ook prima combineren.

Zorg voor een potloodje met een scherpe punt (ik kon mijn puntenslijper niet vinden, sorry!). Probeer een kleur te gebruiken die past bij jouw haarkleur. Mocht je dat niet kunnen vinden dan liever iets lichter dan iets donkerder als je donker haar hebt. Als je blond bent, zoals ik dan kun je ook kiezen voor een iets donkerdere kleur. Ik gebruik hier het eyebrowpencil van Etos in de kleur 003.

Met het potloodje zet je zachtjes hele kleine streepjes, alsof het haartjes zijn. Vervolgens borstel je de wenkbrauwen nog even door.

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om wenkbrauwpoeder aan te brengen kun je het beste een stevig schuin afgesneden kwastje gebruiken. Ik gebruik het kwastje wat in het doosje zat. Dit poedertje is van Etos (001 Natural Eyebrowkit) en ik meng de donkere en de lichte kleur voor mijn wenkbrauwen. Ook dit breng je in korte streken aan op de wenkbrauwen en borstel het daarna weer even door.

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je wilt natuurlijk dat ze de rest van de dag goed blijven zitten. Hiervoor kun je een wenkbrauwgel gebruiken (deze is kleurloze van Catrice).

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan is dit het eindresultaat! Overigens lijken ze op de foto’s wat roodachtig maar dat zijn ze niet, ze zijn lichtbruin.

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

 

Wenkbrauw

 

 

 

 

 

 

 

En dit zijn de producten die ik gebruikt heb:

Wenkbrauw

Ik hoop dat je het leuk en nuttig vond!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.