L’Oréal Nude Magique Eau de Teint

Er is sinds kort een nieuwe foundation van L’Oréal namelijk de L’Oréal Nude Magique Eau de Teint. De foundation zou lichter moeten aanvoelen dan water en voor een super natuurlijke look moeten zorgen.

Over het algemeen hou ik van lichte foundations. Dat komt vooral omdat ik dat bij mijn sproetenhuidje het meest natuurlijk vind ogen. Deze foundation leek mij dus helemaal top.

De verpakking

Ik krijg kippenvel van mat glas. Geen idee waar dat door komt maar dat is nou eenmaal zo, brr! En deze verpakking is van mat glas. Maar door de vorm van het fles heb ik er gek genoeg geen last van. Het rechthoekige flesje van mat glas met paarse letters en dop heeft een frisse en chique uitstraling. Ik vind het er mooi uitzien. Wel vind ik glas altijd een beetje onhandig, omdat het zwaar en kwetsbaar is. Daarbij heeft dit flesje geen pompje ofzo. Dat vind ik wel een beetje onhandig. Het is de bedoeling dat je het flesje schud, de dop eraf draait, je vinger op de opening legt en dan het flesje omkeert. Dan heb je als het goed is genoeg voor je hele gezicht. Nou dat laatste is voor mij niet het geval. Ik moet deze handeling zo’n 4 keer doen om mijn gezicht en hals in te smeren. Ik breng het aan met mijn vingers. Ik heb het ook geprobeerd met een kwast maar dat vond ik niet fijn werken.

L'Oreal-nude-magique-Eau-de-teint L'Oreal-nude-magique-Eau-de-teint-2 L'Oreal-nude-magique-Eau-de-teint-3

Zoals je kunt zien is de substantie inderdaad vrij waterig. Ik heb de kleur 110 warm ivory. Op mijn hand lijkt hij wat donker maar als ik hem uitsmeer zie je dat hij perfect past bij mijn huid.

L'Oreal-nude-magique-Eau-de-teint-4

L'Oreal-nude-magique-Eau-de-teint-5

De test

Tijd om de L’Oréal Nude Magique Eau de Teint op mijn gezicht aan te brengen. Dat gaat met mijn vingers makkelijk. De finish is vrij mat wat ik wel mooi vind maar wat er ook voor zorgt dat mijn al droge huid droog oogt.

Dit is mijn huid met alleen dagcrème:

L'Oreal-nude-magique-Eau-de-teint-zonder-makeup

 

En hier heb ik een laagje Eau de Teint aangebracht. Je kunt de foundation goed opbouwen maar ik hou het bij één laagje. Je ziet dat de roodheid weg is, mijn huid is egaal en mat maar mijn sproetjes zie je nog. Ik vind het effect wel mooi en natuurlijk maar ik hou persoonlijk van iets meer glans.

L'Oreal-nude-magique-Eau-de-teint-110-warm-ivory-2

En hier heb ik ook de rest van mijn makeup aangebracht (bronzer, blush, concealer en mascara).

L'Oreal-nude-magique-Eau-de-teint-110-warm-ivory-4

Het eindresultaat vind ik mooi. Ik hou dus alleen niet zo van een matte look. In de loop van de dag merk ik wel dat mijn t-zone wat vetter wordt (voorzover dat bij mij kan).

Conclusie

De L’Oréal Nude Magique Eau de Teint vind ik een mooie natuurlijke foundation. Het aanbrengen gaat makkelijk als je eenmaal gewend bent aan de waterige substantie. De dekking is licht tot medium. Dat vind ik voldoende. Mijn oneffenheden werk ik toch liever weg met een concealer. Je voelt de foundation niet zitten, dat vind ik zeker een plus! Wel vind ik de foundation geschikter voor de gemengde en vettere huid dan voor mijn droge gezicht. Zeker in de winter denk ik dat ik hem niet kan dragen.

Liefs,

Carien

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.