Make-up look & Outfit Date (ontstoken oog)

Au! Ik werd een paar dagen geleden wakker met een ontstoken oog. Correctie: twee (!) ontstoken ogen. Anders dan anders ook (ik bespaar je de details). En als ik me qua make-up ergens kaal zonder voel dan is dat wel mascara. Zonder mascara heb ik een blote billen gezicht, het haalt me niet op. Maar ja, ik zou die avond uiteten gaan met mijn vriendje dus tja. Vandaag dus een make-up look voor als je geen mascara kunt (door een ontstoken oog bijvoorbeeld) of wilt dragen. Het leek me wel leuk om ook de outfit te laten zien. Kortom: bereid je voor op een hele hoop foto’s! Alvast sorry voor de slechte belichting. Het was avond op dit moment dus ik gebruik kunstlicht om mijn look te kunnen laten zien.

Het leek me wel leuk om mijn Carmen (reis) krulset weer eens te gebruiken.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-

En dan zie je er zo uit.. Je kunt het (gelukkig :)) niet heel duidelijk zien op de foto, maar mijn beide oogleden zijn rood, dik en opgezwollen. Kijken doet al zeer. Mascara had ik de avond daarvoor nog wel gebruikt maar dat was echt geen succes. Dus dan maar een flawless skin en mooie lippen.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-1

Ik begin (na mijn dagcrème) met de Rimmel Match Perfection foundation. Ik gebruik de kleur 200 soft beige en breng hem aan met de Real Techniques Buffing Brush.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-2

Dan concealer. De Maybelline 24 hour concealer gebruik ik voor onzuiverheden en de Catrice highlighting concealer in 01 Porcelain gebruik ik onder mijn ogen. Om te voorkomen dat ik de bacteriën van mijn ogen in de concealer krijg breng ik de concealer aan op mijn hand. Vervolgens breng ik hem met mijn ringvinger aan op de donkere kringen onder mijn ogen.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-3

Wenkbrauwen zijn nu nog belangrijker dan normaal. Ik teken ze daarom bij met het Catrice wenkbrauwpotlood in Date With Ash-Ton. Dit doe ik subtiel want ik wil niet al te heftige wenkbrauwen bij mijn “naakte ogen” hebben.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-4

Voor een klein beetje een fris effect breng ik wat highlighter van Emite Make-up aan op mijn wenkbrauwbot.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-5

Tijd om de foundation en concealer af te poederen met het Rimmel Stay Matte poeder. Ik doe dit met de kabuki brush van Essence.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-6

Met diezelfde kwast is het nu tijd om mijn gezicht te shapen. Dus: make a duckface en shapen maar : ) Ik gebruik hiervoor zoals altijd The Body Shop Honey Bronzer in 03 medium matte. Het is trouwens grappig om te zien dat Amerikaanse YouTubers (en Nederlandse bloggers trouwens ook) dit poeder ook ineens als de ultieme bronzer om te shapen zien. Het is namelijk totaal geen nieuw product en ik gebruik hem zelf al jaren.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-7

Dan is het tijd voor blush. Ik wilde mijn wangen wat extra aandacht laten vangen dus ik koos voor de Sleek Blush in Rose Gold, zo mooi! Een van mijn favoriete blushers!

 

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-8

Wat wenkbrauwgel van Catrice mag ook niet ontbreken..

 

 

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-9

En als laatste de lippen. Ik wilde ze wel een kleurtje geven maar wel fris, niet te heftig. Ik koos dan ook voor een mooie perzikkleur: Peach on the Beach van Bourjois.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-10

Tijd om de krullers eruit te halen en wat Elnett haarspray in mijn lokken te sprayen.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-12

En natuurlijk wil je op een date lekker ruiken en dus pakte ik mijn fijnste parfum: Ralph Lauren Romance.

makeup-look-en-outfit-date-ontstoken-oog-13

Nu alleen nog een outfit. Ik koos voor mijn nieuwe jurkje van Primark. Dit combineerde ik met een zwarte 40 denier panty van H&M en mijn zwarte laarzen van Zara. Mocht het wat kouder zijn in het restaurant dan kan ik dit colbertje van Pimkie nog aantrekken. En natuurlijk een klein zwart tasje voor mijn lipgloss etc. Deze is van Pieces.

outfit-jurkje-dress-primark-laarzen-heels-zara-leren-mouw-leather-sleeves-1 outfit-jurkje-dress-primark-laarzen-heels-zara-leren-mouw-leather-sleeves-3

 

Nog even Mittens een dikke knuffel geven en we kunnen gaan!

 

outfit-jurkje-dress-primark-laarzen-heels-zara-leren-mouw-leather-sleeves-2

Ik heb nog niet eerder zo’n artikel gemaakt en hoop dus dat je het leuk vond!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.