Mega Budget BB Cream review

Er zijn zoveel BB Creams dat kiezen soms lastig is. Het leek me daarom leuk om heel veel budget BB Creams te vergelijken. Een mega budget BB Cream review dus. Wat een opgave! Maar dan heb je ook wat! Ik vergelijk vandaag zes BB Creams onder €10. Voor diegene die het zich afvragen, de BB Creams van Essence en Catrice verdwijnen uit de schappen, dus deze heb ik niet meegenomen in de review. De BB Creams die ik ga vergelijken zijn van: Kruidvat, Etos, NYC, Maybelline, Nivea en H&M.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-1

Om maar meteen goed te beginnen een foto zonder make-up. Ik heb hier trouwens wel mascara op. Mijn huid is tegenwoordig wat vetter op mijn voorhoofd, de rest van mijn gezicht is droog. Rond mijn kin heb ik wat onzuiverheden. Natuurlijk kan het zo zijn dat een BB Cream die voor mijn huid prettig is voor jou juist niet prettig is, of andersom.

Zonder-makeup

  • Etos BB Cream

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Etos-swatches

De BB Cream van de Etos kost €6,99 en bevat 25 ml. Hij zit in een strakke zilveren tube met een pompje. Dat vond ik heel handig en hygiënisch. Totdat ik de BB Cream een aantal keer had gebruikt. Dan werkt het pompsysteem in combinatie met de tube ineens ontzettend onhandig. Door de tube zakt het product naar de onderkant terwijl het voor het pompsysteem juist andersom zou moeten zijn. Het was een leuk idee maar geef mij maar gewoon een tube.

Ik heb de kleur 03. Voor lichtere huidjes is er dus voldoende keuze, voor donkere huidjes wat minder, want 04 is de donkerste kleur. Mooi meegenomen: hij heeft spf 15.
Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Etos-4

De crème brengt makkelijk aan en smeert goed uit. De substantie is vrij dik maar niet onprettig. De finish is redelijk mat. Los van de verpakking vind ik het een prima BB Cream. Hieronder zie je de look als ik ook bronzer en blush op heb.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Etos-5

  • H&M BB Cream

Deze BB Cream zit in een strakke witte tube, daar houd ik wel van. De H&M BB Cream kost €7,95 voor 30 ml. En ook deze BB heeft spf 15.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind dit de slechtste van allemaal.  Er zijn twee kleuren: licht beige en beige. Ik koos licht beige, maar deze bleek te licht voor mij.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review.HM-swatches

De substantie is vrij dun. Toch is hij vrij vlekkerig en voor mijn huidje te droog. Daarbij dekt hij totaal niet. Ik vind het niks.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review.HM-5

  • Kruidvat BB Cream

De BB Cream van Kruidvat kost €4,99 voor 50 ml, de goedkoopste van vandaag. Wederom met spf 15. De tube vind ik prettig in gebruik, omdat je het dopje er niet af hoeft te draaien (en dus niet kwijt kunt raken). Wel vind ik de tube nogal goedkoop ogen.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Kruidvat-swatches

De structuur is prettig. Hij brengt makkelijk aan en smeert goed uit. Ik heb de kleur “light” en die is prima voor mij. Wat mij betreft is deze wat aan de glimmende kant. De dekking vind ik ook matig. Helaas is de goedkoopste niet mijn favoriet.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Kruidvat-6

  • Maybelline Dream Pure BB Cream

De Maybelline Dream Pure BB Cream heeft een frisse, vrolijke verpakking. Wederom een tube, prima! Deze kost €9,99 voor 30 ml en is daarmee de duurste van de groep. Ook deze crème heeft spf 15.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Maybelline-Pure-swatches

Ik heb de kleur “medium”, ook is er nog de kleur “light”. Het bijzondere van deze BB Cream is dat en Salicylzuur in zit. Dit ingrediënt staat bekend om haar werking tegen onzuiverheden. En ja, ik heb echt het idee dat het werkt! Mijn huid is rustiger sinds ik deze BB Cream gebruik.

De crème brengt makkelijk aan, heeft een mooie medium dekking die heel natuurlijk oogt. Hij is redelijk mat maar zorgt toch nog voor een gezonde gloed, lastig uit te leggen. Je hoort het misschien al: ik ben fan! Dit is mijn favoriet, dat kan ik alvast verklappen.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Maybelline-Pure-5

En hier ze je hem nog even in een totale look.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Maybelline-Pure-6

  • Nivea Pure Effect BB Cream

Nivea heeft meerdere BB Creams. Voor deze review testte ik de Nivea Pure Effect BB Cream. De verpakking is groot: een tube met 75 ml BB Cream. Hier betaalde ik €8,99 voor. Eerder heb ik al een andere BB Cream van Nivea getest, die vond ik niks. En helaas, ook de Pure Effect BB Cream vind ik een tegenvaller.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Nivea-swatches

Er is één kleur, het idee is dat hij zich aanpast aan jouw huidskleur. Dat deed hij bij mij gedeeltelijk. En dat is precies waar het misging. Hij is namelijk vlekkerig, dat kun je wel zien op onderstaande foto. Ook zou hij matterend moeten zijn, maar dat is hij ook niet echt. Jammer!

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-Nivea-5

  • NYC BB Cream

En dan de laatste van deze review, de NYC BB Cream. Deze bevat 30 ml en kost €3,99. De tube vind ik wel leuk, niks mis mee.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-NYC-swatches

Deze BB vind ik best prettig. Hij brengt makkelijk aan en de dekking is licht tot medium.

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-NYC-5

En ook hier heb ik nog even een totale look van:

Mega-budget-BB-Cream-creme-review-NYC-6

Wat een BB Creams! Sommigen vond ik ronduit slecht, anderen wel ok en ik heb zelfs een nieuwe favoriet. Ik vind de Maybelline Dream Pure BB Cream heel fijn en hij doet echt iets voor mijn huid. Ik ben hier ontzettend blij mee. Enige nadeel is dat hij vrij snel opraakt. De andere BB Creams zou ik niet opnieuw kopen en sommige ga ik zelfs niet op maken. Wel zonde natuurlijk.

Welke BB Cream lijkt jou het fijnst? En gebruik jij zelf een (budget) BB Cream?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.