Mijn MUA aankoopjes + Review

Sinds kort wordt MUA (Makeup Academy) bij verschillende Kruidvat filialen verkocht. Ik kende het merk alleen van de verhalen: een budget merk met hele fijne paletten. Toen het dus in Nederland in de schappen kwam te liggen kon ik niet langer wachten. Laatst zag je al een look met het Ever After palette voorbij komen. Vandaag laat ik al mijn MUA aankoopjes zien met natuurlijk een korte review.

 • MUA aanwinsten

MUA-aankopen

En dit is wat ik kocht: een oogschaduwpalette, een blush, highlighter en twee lipsticks.

MUA-aankopen-2

Het schap was aardig leeg geroofd maar toch vond ik een aantal op het eerste gezicht mooie producten. Tijd om ze te testen!

 • MUA Blusher in shade 1

MUA-Blusher-shade-1

De MUA Blusher in shade 1 is een perzikkleurige blush, alhoewel ik hem best koel vind. De verpakking is prima, niet heel luxe maar dat hoeft ook niet bij een budgetmerk vind ik. Ik vind het handig dat de deksel doorzichtig is.

MUA-Blusher-shade-1-2

Ik hou het nog even spannend: zometeen volgen de swatch en de look 🙂 eerst even de highlighter bekeken.

 • MUA Undress Your Skin Highlighter

MUA-shimmer-highlighter-1

Ook deze verpakking is simpel, maar niks mee mis. Stevig en handzaam, prima! Maar dan het motiefje op de highlighter.. wat een plaatje!

MUA-shimmer-highlighter-3

Zo mooi! Met flits zie je heel duidelijk de lichtroze kleur met een zilveren glans. Zo op het eerste gezicht genoeg potentie om een mooie highlighter te zijn.

MUA-Blusher-shade-1-en-highlighter

 

Links zie je de blusher en rechts de highlighter. Van beide ben ik niet direct overtuigd, vooral de blush valt me qua pigmentatie wat tegen. En de highlighter heeft misschien juist weer iets teveel pigmentatie. Een daarmee bedoel ik dan dat hij wat te opvallend zilver-roze in plaats van glanzend is.

MUA-lipstick-matte-peachy-keen-ever-after-blush-en-highlighter

Op mijn gezicht valt de highlighter gelukkig niet zo zilver uit, dat vind ik fijn! De blush is ook al beter. Maar met name over de blush ben ik toch niet heel enthousiast: te poederig en niet echt overtuigende pigmentatie. De highlighter vind ik wel mooi. Ik hou persoonlijk meer van warme highlighters maar bij een koele look is deze highlighter prachtig.

 • MUA Ever After Matte Eyeshadow palette

MUA-Ever-After-Matte-oogschaduw-palette-1

Ik kan je alvast verklappen dat dit mijn favoriete aankoop van MUA is! Het MUA Ever After palette heeft allemaal matte kleuren waarmee je een mooie natuurlijke look kunt maken of een donkerbruine smokey eye. De tien kleuren gebruik ik sinds ik dit palette heb heel erg graag. En het is zeker geen dupe maar mocht je graag het Urban Decay Naked The Basics palette willen maar dat te duur vinden dan kun je hier prima soortgelijke looks mee maken.

MUA-Ever-After-Matte-oogschaduw-palette-3

 

Ook handig: de kleuren staan op de achterkant van de verpakking. Ook de verpakking vind ik prima: wederom een doorzichtige voorkant zodat je direct kunt zien welke kleuren het palette bevat. De kleuren die ik het meest gebruik zijn Unwrap als highlighter, Butter, Bare, Chino en Truffle maar ook alle andere kleuren pak ik vaak om een mooie matte look te maken.

MUA-Ever-After-Matte-oogschaduw-palette-5

Sorry voor mijn kippenvel 🙂 Als je deze swatches ziet ben je misschien niet direct overtuigd maar geloof me, dit palette is fijn! De structuur van de oogschaduw is heel fijn, niet te poederig zoals bij veel goedkope matte oogschaduw. De oogschaduw is heel zacht en daardoor goed te blenden.

 

MUA-Ever-After-Matte-oogschaduw-palette-4  

Dit is een simpele look die ik maakte. Eerder liet ik je in een filmpje al een look met dit palette zien (klik hier als je die look wilt zien).

 • MUA Lipstick

MUA-lipstick-bare-shade-14-en-matte-peachy-keen-1

Tenslotte testte ik nog twee lipsticks. Een matte en een glanzende. De linker lipstick is mat en heet Peachy Keen. De glanzende kleur is Bare. Ik was erg benieuwd naar beide lipsticks. De kleur en structuur zijn natuurlijk niet te vergelijken en dat zie je ook duidelijk op onderstaande swatches.

MUA-lipstick-bare-shade-14-en-matte-peachy-keen-2

Bare is een nude kleur die me enigzins doet denken aan concealer. In het licht van de winkel leek hij me perfect, thuis sloeg de twijfel toe. Peachy Keen vond ik direct prachtig. Wat een mooie matte kleur! Zoals je kunt zien is van beide lippenstiften de pigmentatie prima.

 

 

MUA-lipstick-bare-shade-14-en-blusher-shade-1    

Bare lijkt op deze foto nog wel mooi zo op mijn lippen, maar om een of andere reden vind ik dat als ik in de spiegel kijk toch echt iets anders.. Heb ik een te donkere glanzende concealer op mijn lippen gesmeerd? Zo’n soort effect. Ik denk omdat er net iets te weinig roze en net iets teveel bruin in de kleur zit. De houdbaarheid is ook niet al te best maar dat komt door de heerlijke romige structuur, die glijd net zo makkelijk op je lippen als er weer af.

 

MUA-lipstick-matte-peachy-keen-en-highlighter-1   

Peachy Keen vind ik prachtig. Wat een heerlijke, bijna neon, felle kleur die super is voor de zomer! Leuke bijkomstigheid: je lijkt er bruiner door en je tanden witter. I like it, I like it a lot! Ook blijft hij goed zitten zonder mijn lippen uit te drogen. Een drankje en een broodje overleefd deze beauty prima!

 • Conclusie

Ik ben blij dat MUA naar Nederland is gekomen! En vooral vanwege het Ever After palette en de matte lipsticks. Die pak ik vaak. De rest van de producten gebruik ik een stuk minder helaas. Maar qua kwaliteit is het enige product dat mij tegenvalt de blush. MUA is een heel fijn budgetmerk met een aantal pareltjes in haar collectie! En natuurlijk nog even de prijzen:

 • MUA Blusher €3,49
 • MUA Undress Your Skin Highlighter €6,99
 • MUA Ever After Matte Eyeshadow palette €7,49
 • MUA Lipstick in Bare €2,49
 • MUA Matte Lipstick in Peachy Keen €2,99

Volgende keer dat ik bij de Kruidvat ben ga ik zeker even spieken welke oogschaduwpaletten er nog meer zijn.

Heb jij al wat van MUA in huis?

Liefs,
Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.