Mijn nieuwe camera: Nikon Coolpix S6600

Na lang speuren, vergelijken en natuurlijk sparen is het dan eindelijk zo ver: ik heb een nieuwe camera. Sven en ik hebben allebei een oude (lees: zo’n 10 jaar oud) camera. De mijne neem ik eigenlijk alleen mee naar festivals etc, die van Sven gaat mee op vakantie. Sinds een jaar heb ik een camera die ik voor mijn blog gebruik, maar die vind ik te groot op mee te nemen op vakantie. En de fotokwaliteit is geweldig maar de filmkwaliteit laat af en toe wat te wensen over. Dus zowel voor op vakantie (Califorinië!) als voor filmen wilde ik graag een nieuwe camera. En de jacht begon..
Vandaag vertel ik je wat meer over mijn camera en laat ik foto’s zien die ik ermee maakte.

  • Wensen en zoektocht

In het kort had ik een aantal wensen. De camera moet in HD-kwaliteit filmen, compact zijn, een uitklapbaar scherm hebben, autofocus en onder de €200. Ik bleek nog best veeleisend, zo ontdekte ik tijdens mijn zoektocht. Vooral een uitklapbaar scherm zie je eigenlijk alleen bij de duurdere camera’s. Maar ja, met filmen voor op mijn blog is het gewoon heel erg praktisch om mezelf tijdens het filmen te kunnen zien. Ben ik goed in beeld (en niet maar mijn halve hoofd..)? Is het product goed in beeld? Kun je zien wat ik met mijn haar doe? Is te zien hoe ik de oogschaduw aanbreng? Dat soort zaken. Daarom wilde ik een uitklapbaar scherm.

Mijn zoektocht begon bij YouTubers. Welke camera’s gebruiken zij? Welke kwaliteit vind ik mooi? En zo ja, past hij binnen mijn budget? Na wat speurwerk had ik een aardig beeld. Natuurlijk keek ik ook nog even bij de Consumentenbond en andere sites die kwaliteit van camera’s testen. En zo vond ik mijn nieuwste liefde: de Nikon Coolpix S6600.

  • Nikon Coolpix S6600

Dit is hem dan! De Nikon Coolpix S6600 is er in vier kleuren. Ik koos voor wit.

Nikon-coolpix-s6600-review-7

De camera is heel klein. Ik heb kleine handen dus ik wilde er eentje die ik ook met mijn kleine handen goed vast kan houden en die dus ook licht is.

Nikon-coolpix-s6600-review-6

Hierboven zie je nog even de belangrijkste eigenschappen.

Nikon-coolpix-s6600-review-1

Het draaibare scherm vind ik echt ontzetten fijn. Je kunt hem zo klappen als een normale camera, of uitklappen dat je jezelf kunt zien en als laatste kun je hem ook zo draaien dat je het schermpje niet ziet. Als je hem niet gebruikt is dat handig want zo is je scherm direct beschermd tegen beschadigingen.

Nikon-coolpix-s6600-review-3

Een bijzondere functie van deze camera zie je hier. Als je jezelf wilt filmen of  fotograferen dan gebruik je vaak de zelfontspanner. Je zet de zelfontspanner aan en sprint vervolgens naar de andere kant van de camera om te poseren, klik, en je moet weer terug om te kijken of de foto gelukt is of niet. Niet bij deze camera. Hij kan namelijk jouw hand herkennen en daarmee kun je vervolgens de foto- of filmfunctie bedienen. Ontzettend handig!

Nikon-coolpix-s6600-review-4

Zodra hij je hand heeft herkend stuur je met je hand naar de functie die je wilt, bijvoorbeeld linksboven de filmcamera. Dan telt hij af van drie naar één en dan start hij met filmen. Super handig! Zo hoef ik dus niet heen en weer te rennen!

Ondanks dat de functie briljant is werkt hij nog niet helemaal optimaal. Soms kan de camera je hand niet goed vinden of is hij hem ineens weer kwijt. Maar je wordt er vanzelf behendig in! En.. geduld is een schone zaak!

  • Beeldkwaliteit

De Nikon Coolpix S6600 heeft verschillende opties waar je uit kunt kiezen bij het maken van foto’s. Ze noemen het “scenes”. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit: portret, dieren, sneeuw, donker, vuurwerk en eten. Hieronder laat ik je wat foto’s zien die ik maakte om de camera te testen.

Nikon-coolpix-s6600-review-8

Bovenstaande foto is gemaakt met de scene “voedsel”. Die gebruik ik ook vaak om make-upproducten mooi te fotograferen.

Nikon-coolpix-s6600-review-9

Vanzelfsprekend maakte ik het portret met de portretfunctie. Sorry voor mijn gare hoofd, het was laat en ik was moe:)

Nikon-coolpix-s6600-review-10

En natuurlijk wilde ik de scene speciaal voor dieren ook testen op onze lieve kitten. Hierbij hoef je niet zelf te klikken maar maar de camera verschillende foto’s. Super handig omdat een dier vaak beweegt.

  • Filmkwaliteit

Morgen komt mijn eerste filmpje met deze camera online! Dus als je benieuwd bent naar de filmkwaliteit dan moet je daar zeker even naar kijken. Ik zal met deze camera in het vervolg de meeste filmpjes opnemen. Het kan zijn dat er nog filmpjes met mijn oude camera voorbij komen, dat komt omdat ik vooruit werk.

  • Conclusie

Ik heb de camera nu ruim een week dus ik heb nog niet bij alle situaties gekeken hoe hij werkt. Toch ben ik nu al heel erg blij met mijn keuze! Het is een fijne camera die mooi filmt, prima foto’s maakt, een kantelbaar scherm heeft en makkelijk in het gebruik is. Ik ben er erg blij mee!

Wat heb jij voor camera en waar gebruik je hem voor?

Liefs,
Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.