Nieuwe producten Essence & Catrice

Afgelopen maand verschenen de nieuwe producten van Essence en Catrice in de schappen van de Kruidvat en Trekpleister. Natuurlijk was ik ontzettend benieuwd. Ik kocht een aantal producten en die wil ik je vandaag graag laten zien!

  • Catrice Crushed Crystals Nail Polish in Call me Princess

De Crushed Crystals nagellakjes zijn een soort liquid sand nagellakjes. Dat wil zeggen dat het lijkt alsof je zand op je nagels hebt gedaan (maar dan mooier;)). Ik koos de heftige knalroze kleur met gouden glitters, beetje hysterisch maar daar houd ik wel van op z’n tijd.

Catrice-Crushed-crystal-06-Call-me-princess-1

De nagellak brengt, zoals ik gewend ben van Catrice, makkelijk aan en dekt in 2 laagjes. Ik vind het een hele leuke nagellak voor als je een feestje hebt. Ik zou hem niet zo snel overdag dragen, dat zou naar mijn werk niet echt kunnen. Deze nagellak kost €3,39.

  • Catrice Nail Polish in Glitterazzi

De Catrice Glitterazzi is een glitter topcoat. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat mij betreft een ontzettende tegenvaller. Ik vond de glitters en super mooi uitzien, een soort afgescheurde stukjes glanzend papier. Het doet me ook een beetje denken aan een Barbie-jurkje wat ik vroeger had. Maar zoals je ziet komt die glitter er niet echt af als je de nagellak opsmeert. Op onderstaande foto draag ik 1 laagje Sand Tropez van Essie met daar overheen 2 laagjes Glitterazzi.

Catrice-nagellak-glitterazzi-1
Er zitten zo ongeveer 3 glanzende stukjes op mijn nagel en het wordt er niet mooier op. Door de dikke lak wordt het geheel nogal bobbelig. Met veel moeite zou je er meer van kunnen maken, maar ik was er klaar mee. Jammer. Dit lakje kost €2,99.

  • Essence Blush Up! In Pinky Flow en Heat Wave

Na de tegenvaller nu tijd voor mijn favoriete nieuwe producten: de Blush Up! blushes van Essence. So pretty!! Beide hebben een ombre-effect wat ik er heel leuk uit vind zien. De ene loopt van lichtroze naar donkerder roze, dat is Pinky Flow. Heat Wave loopt van oranje naar een donkerroze, bijna rode, kleur. Net zonsondergang,

essence-blush-up-blusher-1

Op de foto’s komt het niet een zo goed over hoe prachtig beide blushers zijn.

essence-blush-up-blusher-pinky-flow-en-heat-wave-4

Maar hoe is de pigmentatie? Ik was aangenaam verrast. Hieronder zie je de swatches waarbij ik apart de lichte en donkere kleur naast elkaar heb gedaan. Op m’n wang meng ik dat natuurlijk.

essence-blush-up-blusher-pinky-flow-en-heat-wave-3

Verderop zie je de foto’s waarbij ik de kleur op mijn wangen heb. Ik ben super enthousiast over beide. De Blush Up! blushers kosten €3,59 per stuk. Ze hebben een prettige structuur, niet te poederig, waardoor ze natuurlijk ogen. Je hebt er weinig van nodig om een mooie blos te krijgen en daarbij blijven ze ook nog eens goed zitten. Ik draag!

  • Essence CC Cream

De BB Cream verdween en de CC Cream verscheen bij Essence. Ik heb de BB Cream van hen nog geprobeerd, maar was ontzettend benieuwd naar de CC (Color Correcting) variant.

essence-all-in-one-cc-cream-1 essence-all-in-one-cc-cream-2

Er zit spf 30 in, dat vind ik een goede zaak! Er is maar één kleur: 10 natural, dat is dan weer wat minder. De Essence CC Cream kost €3,99.

essence-all-in-one-cc-cream-3 essence-all-in-one-cc-cream-4

Zoals je ziet smeert de crème goed uit en trekt hij niet in de lijntjes. Erg prettig. Maar hoe ziet hij eruit op mijn gezicht? Niet schrikken: hieronder draag ik geen make-up 🙂

essence-all-in-one-cc-cream-5

Nu met de CC Cream. De CC Cream brengt makkelijk aan. Hij is voor mij wat aan de donkere kant. Afgezien van het feit dat ik een glimworm lijkt zorgt hij wel voor een mooie egale teint. Onzuiverheden worden een minder zichtbaar.

essence-all-in-one-cc-cream-6

En hier draag ik ook de rest van mijn make-up, want een beetje afpoederen was wel nodig. Hij voelt prettig aan en blijft goed op zijn plek zitten. Ook draag ik hier de Blush Up! in de kleur Heat Wave. Ik vind het effect echt heel mooi! Voor overdag zou ik hem overigens iets lichter aanbrengen volgende keer haha!

essence-all-in-one-cc-cream-en-blush-up-heat-wave

En dan de Blush Up! Pinky Flow, ook al zo mooi! Dit is duidelijk een wat lievere kleur roze, hier houd ik ook ontzettend van.

essence-all-in-one-cc-cream-en-blush-up-pinky-flow

 

Zo dat waren alle nieuwe artikelen van Essence en Catrice die ik kocht. Er zijn er nog meer, maar dit vond ik voor nu wel weer even voldoende!

Ik ben het meest enthousiast over de Blush Up! Beide kleuren vind ik prachtig en draag ik graag.

Wat vind jij van de nieuwe producten?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Ik vind de roze blush van Catrice echt heel mooi. Ik ging laatste kijken in het Kruidvat maar kon hem niet vinden. Het eindresultaat op de laatste foto is heel mooi! Liefs, Svenja

    1. Dat kan wel kloppen, want volgens mij staat die blush in het tweede schap van Essence. Dat schap heb je helaas niet bij elke Kruidvat! Hoop dat je hem toch kunt vinden:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.