Outfittips als gast op een bruiloft

Laatst had ik een bruiloft en binnenkort trouw ik zelf. Naast alles make-up looks, DIY’s en tips voor de bruid mogen we de gasten op een bruiloft natuurlijk ook niet vergeten. En wat trek je dan aan? Vaak is er een dresscode. Bij ons is dat voor de vrouwen bijvoorbeeld “Summer Chic Pastel”. Maar soms is er geen dresscode, dat had ik laatst op een bruiloft van vrienden. Aan de ene kant heel makkelijk, want je kunt het niet ‘fout’ doen. Aan de andere kant vind ik een dresscode altijd wel fijn, zo heb je een beetje een idee wat je aan moet (en tijdens de bruiloft voel je je dan ook fijn omdat je zeker weet dat je bij de rest past). Met of zonder dresscode, het is altijd even puzzelen wat je aan zal trekken. Vandaag dus wat outfittips als je gast bent op een bruiloft.

 • Geen wit

Draag nooit wit op een bruiloft (tenzij wit de dresscode is uiteraard!). De bruid en bruidegom staan in het middelpunt en de, over het algemeen, witte jurk van de bruid is natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van de bruiloft!

outfitinspiratie outfit tips bruiloft esprit

 • Niet te bloot

Ook hier is het weer zo dat je de bruid niet wilt overtreffen met de outfit. Natuurlijk mag je er mooi uitzien, maar de aandacht is voor de bruid. Ik kies dan ook vaak voor bijvoorbeeld een jurkje met een niet te groot decolleté en dat niet te kort is.

outfitinspiratie outfit tips bruiloft esprit 2  outfitinspiratie outfit tips bruiloft esprit 4

 • Houd rekening met de dresscode

Als er een dresscode is, houd daar dan rekening mee. Zoals ik al vertelde is dat bij ons “Summer Chic” waarbij voor de vrouwen om pasteltinten wordt gevraagd en de mannen in blauw/grijs tinten. Ons gaat het er vooral om dat er niet iemand in een rood overhemd of fuchsia jurkje tussen het gezelschap komt te staan. De bruid en bruidegom hebben een beeld bij hun trouwdag, een hele bijzondere dag in hun leven, dus houd daar rekening mee.

outfitinspiratie outfit tips bruiloft esprit 5

 • Blijf dichtbij jezelf

Met of zonder dresscode moet je natuurlijk altijd dichtbij jezelf blijven. Pasteltinten als mintgroen of lichtroze staan mijn moeder bijvoorbeeld niet. Toch heeft ze een outfit gevonden waar we beiden gelukkig van worden. Als je het echt niet weet kun je altijd overleggen met de bruid of ceremoniemeester. Niemand wil dat jij je de hele dag ongemakkelijk voelt.

outfitinspiratie outfit tips bruiloft esprit 3

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips!

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips! Inspiratie kun je opdoen door  lekker met vriendinnen te gaan shoppen natuurlijk maar ik merk dat in winkels vaak niet alle “feestoutfits” makkelijk te vinden zijn. Kijk dus ook zeker eens rond op internet. Voor meer outfitinspiratie kun je bijvoorbeeld kijken in de Esprit webshop.

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

 1. Hoi,
  Best leuk een dresscode. Maar eigenlijk alleen vanwege de foto’s toch?
  Dat vind ik best jammer. Je jaagt en je gasten op kosten en mensen dragen een jurk waarschijnlijk nooit weer.
  Verder ziet het er op de foto’s natuurlijk super uit.
  groetjes

 2. Over een maandje heb ik een bruiloft van een vriend met als dresscode “middeleeuws”. Allemaal erg leuk en natuurlijk wil ik me daaraan houden want het is immers hun speciale dag. Maar een degelijke jurk kost toch gauw al €200 (!!). Erg jammer voor een jurk die je maar een keer aan zal doen. En dan moet ik ook nog voor m’n man en 2 kinderen. Ik vind het toch een beetje geld verspilling hoor. Maar inderdaad is jullie dresscode wel eeg leuk, en ook vaker te dragen.
  Fijne dag gewenst en een goed huwelijk!

  1. Dat is inderdaad wel een lastig thema! Ik zou zeggen kijk eens op marktplaats. En misschien zijn er ook wel filmpjes op YouTube waar mensen hun eigen middeleeuwse (mideavel) outfits maken van bijvoorbeeld een oud jurkje ofzo. Hoop dat het gaat lukken en natuurlijk veel plezier bij de bruiloft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.