Review Andrélon Keratine Repair lijn

De afgelopen tijd heb ik de Andrélon Keratine Repair producten gebruikt. Ik testte de shampoo, conditioner, het 1-minuut masker en de herstellende crème. Deze lijn is vrij nieuw en dus was ik benieuwd!

De laatste tijd heb ik namelijk bij bepaalde plukken in mijn haar een gebrek aan keratine. Daardoor worden ze pluizig, onhandelbaar en gewoon lelijk eigenlijk. Dit moet er geloof ik gewoon uitgroeien, dus geduld is een schone zaak.Gelukkig zijn het maar een aantal plukken. Maar tot die tijd probeer ik die plukken wel te temmen. En daarom wilde ik graag de Andrélon Keratine Repair lijn testen. Ik gebruik de producten nu ongeveer een maand en dus is het tijd voor een review.

Toen ik in de winkel stond heb ik vooral op alle verpakkingen van shampoos met keratine gekeken hoe hoog dit op de ingrediëntenlijst stond. Bij deze producten van Andrélon staat de keratine (hydrolyzed keratin) vrij hoog in de lijst.

Keratine is, zoals op de verpakking ook staat, een eiwit dat van nature in je haar zit en zorgt voor stevigheid en glans. Bij beschadiging verliest je haar keratine. Deze shampoo bevat micro keratine die diep doordringt in het haar en het haar helpt herstellen. Laten we het hopen!

andrelon-keratine-repair-shampoo-cremespoeling-masker-en-creme-1

Ik was mijn haar 2 à 3 keer per week en dan gebruik ik alle producten. 

  • Andrélon Keratine Repair Shampoo

andrelon-keratine-repair-shampoo-cremespoeling-masker-en-creme-3andrelon-keratine-repair-shampoo-cremespoeling-masker-en-creme-2

Als eerste was ik mijn haren met de Andrélon Keratine Repair shampoo. De shampoo kost €4,39 voor 300 ml. De shampoo ruikt lekker en schuimt goed. Dit komt natuurlijk ook doordat er SLES inzitten. Maar daardoor kun je het ook makkelijker over het haar verdelen. Ik masseer de shampoo goed in, daarbij richt ik me vooral op de haarwortels. Daarna spoel ik de shampoo uit en is het tijd voor de conditioner.

  • Andrélon Keratine Repair Intensieve Conditioner

andrelon-keratine-repair-shampoo-cremespoeling-masker-en-creme-4andrelon-keratine-repair-cremespoeling-1

 

Ook de conditioner bevat 300 ml en kost €4,59. De conditioner breng ik aan op het onderste deel van mijn haren. Niet alleen in mijn punten maar eigenlijk vanaf ongeveer mijn kin naar beneden. Dit laat ik even kort intrekken en dan spoel ik het uit. Ook de conditioner ruikt heerlijk en mijn haar wordt er zacht van en klitten verdwijnen al aardig. Tijd voor het masker!

  • Andrélon Keratine Repair Iedere dag 1-minuut masker

andrelon-keratine-repair--masker-1

Het grote voordeel van de Andrélon 1-minuut masker vind ik dat hij in 1 minuut zijn werk doet, maar ook dat het masker in een tube zit. Dat werk zoveel makkelijker dan een pot (waar maskers ook vaak inzitten). Er kan geen water bij komen, je kunt het dopje niet kwijtraken/ laten vallen: ideaal! Het masker kost €4,99 voor 180 ml. Ik breng hem hetzelfde aan als de conditioner en laat ik minstens 1 minuut zitten maar meestal wat langer. Uitspoelen en mijn haar is bijna klitvrij en heerlijk zacht.

  • Andrélon Keratine Repair Intensief herstellende crème 

andrelon-keratine-repair--creme-1andrelon-keratine-repair--creme-2

Als laatste breng ik, op handdoekdroog haar de crème aan ( €4,59 voor 200 ml). Dit is mijn minst favoriete product. Ik gebruik dan ook maar 2 pompjes (op de verpakking staat 2 tot 4 pompjes) in de lengtes van mijn haren. Het voegt voor mij niet voldoende toe, doe mij maar een olie of serum.

  • Conclusie

Ik heb foto’s van mijn haar voor en na gemaakt, maar dat bleek lastig. Bij het eerste gebruik merkte ik direct dat mijn haar zachter en glanzender was. Een wondermiddel dacht ik! Maar daarna bleek het toch wat tegen te vallen. Begrijp me niet verkeerd, het is een hele fijne lijn! De geur is lekker, de producten zijn makkelijk in gebruik en je haar gaat er mooi van glanzen. Een ander voordeel is dat het je haar niet verzwaard waardoor je nog steeds volume in je haar kunt krijgen. Maar mijn beschadigde plukken zijn helaas niet echt noemenswaardig verbeterd. Wel ietsje, zeker de dag dat ik mijn haar was, maar niet veel. Toch gebruik ik de lijn nu al een tijdje graag. Het zijn fijne producten, behalve de crème, die is gewoon niet echt mijn ding.

Heb jij ervaring met shampoos met keratine?

Liefs,
Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.