Review: BodieBoost: Het Kookboek en BodieBoost: Het Dagboek

Een tijdje geleden kreeg ik het BodieBoost Kookboek en het BodieBoost Dagboek opgestuurd. Wat leuk! Ik doe natuurlijk veel met make-up en kleding, maar lekker in je vel zitten door gezond te leven hoort ook zeker bij mij. Op mijn site kom je hier niet heel veel over tegen, behalve dat ik een tijdje geleden een filmpje maakte over een gezond 2014. In dat filmpje gaf ik het ook al aan, maar voor de zekerheid nogmaals: ik ben geen voedingsdeskundige of iets.

Mijn eerste (!!) boeken die werden toegestuurd kon ik natuurlijk niet links laten liggen dus ik was benieuwd. Vandaag wil ik je laten weten wat ik ervan vind.

BodieBoost-het-kookboek-en-dagboek-1

Om te beginnen wil ik zeggen dat ik de BodieBoost methode zelf niet heb toegepast. Persoonlijk vind ik niet dat ik hoef af te vallen (hooguit een klein beetje als de zomer er weer aan komt;)), maar gezond eten vind ik wel belangrijk. In mijn “Gezond 2014” video gaf ik wel aan dat ik op mijn eten let. In mijn geval houdt dan in: weinig suikers en weinig koolhydraten. Dat is niet de insteek van dit boek, vandaar dat ik het niet uitgebreid getest heb. Wel heb ik een aantal recepten uitgeprobeerd!

  • BodieBoost: Het Kookboek

BodieBoost-het-kookboek

BodieBoost: Het Kookboek door Charlotte Willems is een aanvulling op haar eerste boek (BodieBoost). De vormgeving is leuk en gericht op jonge meiden/vrouwen die willen afvallen. Er staan recepten en weekmenu’s in die passen in de BodieBoost afslankmethode. BodieBoost Het Kookboek is te koop voor €17,95.

Ik ken het eerste BodieBoost boek niet. Het Kookboek begint gelukkig met een korte samenvatting van haar eerste boek, waardoor je snel begrijpt hoe de methode in elkaar zit. Het is een simpele methode waarin onder andere 12 regels, 3 stappen, families en jokers zitten. Charlotte Willems vindt het belangrijk dat de methode simpel en voor iedereen haalbaar is. Dat klinkt goed! Er zijn vijf families (groente, fruit, koolhydraten, zuivel en eiwitten). Voor mij maakte dit het meteen lastig, omdat ik graag een beetje uit de buurt blijf van de familie koolhydraten.

In het boek staan weekmenu’s, dat is super handig, zeker aan het begin als je nog niet zo goed weet hoe het werkt. Nadeel vind ik wel dat je in die theorie elke dag hetzelfde ontbijt eet, dezelfde lunch en dezelfde tussendoortjes. Weinig variatie vind ik. Maar goed, daar kun je zelf wel mee variëren. Ook handig: het boodschappenlijstje waarop alle boodschappen van het weekmenu staan.

Hieronder zie je een voorbeeld van een weekmenu. Daar horen dan 7 recepten voor avondeten bij. Heel simpel en duidelijk.

BodieBoost-het-kookboek-weekmenu

Ik vind heb ontbijt overigens wel heel beperkt. In mijn beleving is goed ontbijten essentieel om de verbranding op gang te krijgen.

En hier zie je bijvoorbeeld een extra recept (er staan extra recepten in voor bijvoorbeeld lunch, diner of tussendoortjes). Dit is quinoa, een superfood. Zelf eet ik dat ook graag. Dit is dus een van de recepten die ik heb gemaakt (maar vergeten ben om een foto van te maken). Het recept was makkelijk en simpel. Pluspunt vind ik dat er geen kilometerslange ingrediëntenlijst bij staat. Alle recepten zijn makkelijk uit te voeren.

Ook maakte ik bijvoorbeeld kikkererwtsalade:

Kikkererwtsalade-BodieBoost

En wraps (al verving ik de avocado door feta, omdat ik niet echt van avocado houd maar nog wel feta had liggen):

wraps-bodieboost

  • BodieBoost: Het Dagboek

Het dagboek kost €4,95 en is een handige aanvulling op het kookboek het is bedoeld als motivatie voor jezelf. Je kunt er doelen in vastleggen, je houdt er je voortgang en weekmenu’s in bij. Heel handig als je net begint denk ik. Zelf zou ik er te lui voor zijn om elke dag in een boek te gaan schrijven, maar dat ben ik.. Ik weet dat het voor sommige mensen juist heel erg motiverend kan werken.

 

BodieBoost-het-dagboek

En hier zie je een voorbeeldje van het dagboek.

BodieBoost-het-dagboek-2

  • Conclusie

Ik vind het lastig om een oordeel over de boeken te geven, omdat ik niet kan zeggen of je erdoor kunt afvallen. Gewoonweg omdat ik ze niet op die manier heb gebruikt. Wat ik wel kan zeggen dat de boeken er leuk en vrolijk uitzien. De methode eenvoudig en helder wordt uitgelegd en echt is gedacht aan dat het voor iedereen te doen is. Dat vind ik goed. Zelf vind ik dat er wel teveel koolhydraten inzitten en ik geloof niet zo in dingen als eierkoeken, maar zoals ik al zei: ik heb hier geen opleiding voor gedaan. Zoals bij alles denk ik wel, als je wilt afvallen zou ik zeggen: niet geschoten is altijd mis! Als je op zoek bent naar een makkelijke methode waarbij je geen calorieën hoeft te tellen en mag snoepen, dan kun je dit boek zeker proberen. Als je wilt zou ik dan ook heel leuk vinden om jou ervaringen te horen hieronder in de comments, dat is ook handig voor andere meiden!

Ken jij het BodieBoost boek? Let jij op je eten?

Liefs,

Carien

Disclaimer: Ik heb deze boeken ter review toegestuurd gekregen, maar ik wordt niet betaald voor deze review. Zoals altijd is dit mijn persoonlijke en eerlijke mening.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik ben zelf dol op kookboeken met gezonde recepten, ik heb deze boeken ook al paar keer in mijn handen gehad, maar twijfelde toch. Er zijn tegenwoordig zoveel boeken over gezonde voeding, en elke keer weer met andere principes waardoor ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Echter lijkt dit boek mij toch ook wel erg fijn. Nou ik ga er nog even over nadenken haha, in ieder geval een fijne review, bedankt !:)

    1. Ja het is ook zo persoonlijk! Ik hou van niet teveel ingrediënten en niet te ingewikkeld.. Daar kijk ik altijd naar bij kookboeken! Sommige mensen houden juist van bijzonder ofzo. Leuk dat je het een handige review vond!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.