Review: Bumble & Bumble Prêt-à-powder voor volume

Gisteren zag jij hem al voorbij komen in mijn shoplog met producten uit Amerika: de Bumble and Bumble prêt-à-powder (voor het gemak noem ik het vanaf nu even volumepoeder:)). Ik heb hem inmiddels alweer eventjes en vandaag is het dan ook tijd voor mijn review.

  • Bumble and Bumble Prêt-à-powder

Bumble and Bumble moet hebben gedacht: leuk hoor die droogshampoo en dat volumepoeder maar kunnen we dat niet combineren? And so they did! Prêt-à-powder zou namelijk een droogshampoo, volumepoeder en stijl verlenger in één zijn. Dat klonk mij als muziek in de oren. Ik hou namelijk van volume en probeer mijn haren zo min mogelijk te wassen. Ik ben dol op volumepoeder, maar iets minder dol op droogshampoo. Of nou ja ik hou wel van droogshampoo, ik gebruik het om de drie dagen, maar ik vind het niet zo fijn voelen. Het gaat mij om het effect van droogshampoo, lees: weg vette haren! Dit potje beweert dus alles te doen. Tijd voor de test.

Review-bumble-and-bumble-pret-a-powder-volume-poeder-droogshampoo-2

In dit leuke flesje zit het poeder. Er zit 56 gram in (helaas zit het flesje niet helemaal vol, er had meer in gepast). Meestal doe ik met volumepoeder vrij lang dus op zich prima. Ik vind het flesje mooi. Op de foto komt het niet heel duidelijk over maar het heeft een prachtige parelmoer glans, daar hou ik van.

Review-bumble-and-bumble-pret-a-powder-volume-poeder-droogshampoo-3

Het poeder is dun en voelt een beetje stug aan, het voelt als volumepoeder.

Hieronder mijn haar zonder het poeder. Zoals je kunt zien hangt het wat sluik langs mijn gezicht.

Review-bumble-and-bumble-pret-a-powder-volume-poeder-droogshampoo-voor

 

Je brengt het aan op je haarwortels en masseert het in alsof je shampoo in je haar smeert.

Review-bumble-and-bumble-pret-a-powder-volume-poeder-droogshampoo-gebruik

Ik ben behoorlijk blond en toch moet ik goed wrijven om te voorkomen dat je het witte poeder ziet zitten. Voor de donkerharige meiden onder ons dus een aandachtspuntje! Overigens heb ik ook Amerikaanse beautyblogsters met donker haar gezien die heel enthousiast over dit volumepoeder dus ik denk dat je het ook op donker haar na goed inwrijven niet meer ziet.

Het poeder voelt stug aan, maar je kunt er nog wel prettig met je handen doorheen. Dat vind ik fijn, soms zijn poeder zo stug dat je haar er niet prettig door voelt.

Review-bumble-and-bumble-pret-a-powder-volume-poeder-droogshampoo-resultaat

Het resultaat met een beetje poeder is gewoon simpel: wat meer volume en wat minder vet. Maar dat is precies wat ik wilde! Het neemt zeker meer vet op dan een gewoon volumepoeder en voelt prettiger aan dat een droogshampoo. Het is wat zachter, dus je haar wordt minder stug en pluizig zonder dat het volume verloren gaat.

  • Conclusie

Ik vind het een fijn product en gebruik heb inmiddels vrijwel dagelijks! De dag van mijn wasbeurt gebruik ik het volumepoeder van Undone by the Insiders, de dagen daarna (dus dag twee en drie) schakel ik vaak over naar de Bumble and Bumble prêt-à-powder. En wat ik ook vaak doe als ik een rommelige knot, staart of vlecht maak dan doe ik wat van het poeder in mijn lengte voor wat meer stevigheid en stugheid. Zo blijft mijn haar beter zitten.

Ik kocht mijn flesje in Amerika bij Sephora, daar kost hij omgerekend zo’n €19,-. In Nederland is het poeder via webshops ook te koop maar dan betaal je helaas rond de €30.

Hou jij van volume en messy of meer van sluik en stijl haal?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.