Review: Catrice Photo Finish Foundation

Foundation, het is er in zoveel soorten. Dekkend, luchtig, mat en glanzend. Persoonlijk draag ik het liefst BB Cream, maar voor een feestje of gewoon als ik er zin in heb draag ik het wel. Vandaag test ik de Catrice Photo Finish Foundation. Hij bestaat al heel lang, maar ik heb hem zelf nog nooit in mijn bezit gehad. Is dit een budgettopper of een flop?

 • Verpakking

De glazen verpakking vind ik vrij luxe ogen voor een budget foundation. Persoonlijk vind ik een glazen flacon mooi maar doe mij maar plastic. Dat is lichter en niet breekbaar. Het pompsysteem is ontzettend fijn en werkt heel hygiënisch.

Review-Catrice-Photo-Finish-foundation-rose-beige-1

Ik heb de kleur 020 Rosy Beige. Een perfecte kleur bij mijn huid vol sproetjes. Foundations met een roze ondertoon staan beter bij een sproetenhuid, foundations met een gele ondertoon maken zo’n huid vaak grauwer.

Review-Catrice-Photo-Finish-foundation-rosy-beige-2

De lijst met ingrediënten voor de liefhebbers. Er zit geen spf in. Zorg er dus voor dat je er zonbescherming onder draagt mocht je deze foundation overdag dragen. Maar dit is ook gelijk, zoals de naam al doet vermoeden, de kracht van deze foundation. Doordat er geen factor in zit maakt hij je op foto’s met flits niet bleek. Een groot voordeel voor de bloggers onder ons!

Review-Catrice-Photo-Finish-foundation-rosy-beige-3

 • De foundation

De Catrice Photo Finish Foundation heeft een prettige structuur. Hij is wat dikker dan een BB Cream.

Review-Catrice-Photo-Finish-foundation-rosy-beige-5

Hij smeert, ondanks dat hij wat dikker is, makkelijk en egaal uit.

Review-Catrice-Photo-Finish-foundation-rosy-beige-6

Het effect is heel natuurlijk. Op mijn hand is hij veel belovend!

Review-Catrice-Photo-Finish-foundation-rosy-beige-7

 • De test

Hier zie je mijn blote billen gezicht zonder make-up.. Sproetjes en een enkele onzuiverheid… En wallen!

Review-Catrice-Photo-Finish-foundation-rosy-beige-8

Ik breng de foundation aan met mijn vingers voor een mooi natuurlijk effect. Voor mijn gezicht gebruik ik zo’n 1,5 pompje.  Ik heb tegenwoordig een gecombineerde huid: droge wangen, vettere t-zone. De foundation zorgt dat dit allemaal in balans lijkt te raken als ik hem opbreng. Heel bijzonder.

Review-Catrice-Photo-Finish-foundation-rosy-beige-9

Wow, prachtig! Mijn sproetjes blijven zichtbaar en toch zijn roodheden en wallen zichtbaar verminderd. Een hele gezonde look geeft hij me. De finish is niet te mat en niet te glanzend, precies waar ik van hou! Ik ben ontzettend aangenaam verrast. Hij voelt fijn aan op mijn gezicht, is niet plakkerig of droog maar zijdezacht. Ook ruikt hij lekker. Overigens hoeft dat van mij niet, parfum (alcohol) werkt uitdrogend voor de huid.

Review-Catrice-Photo-Finish-foundation-rosy-beige-10

 

En ook wanneer ik de rest van mijn make-up aanbreng vind ik hem super. Ik ben echt enthousiast.

 • Conclusie

Je zag hem niet voor niet al in mijn favorieten van de maand juli voorbij komen. Wat een ontzettend fijne foundation is dit! De medium dekking is mooi, het effect natuurlijk en ik zie er, vind ik, onmiddelijk gezonder en mooier uit. Hij blend makkelijk en nog een voordeel: afpoederen is niet nodig. Hij blijft de hele dag goed op zijn plek zitten. Tot nu toe heb ik er ook geen pukkels van gekregen, wat ik zeker kan waarderen. Maar ik moet wel zeggen dat ikvooral ’s avonds naar bijvoorbeeld een feestje draag (omdat er geen factor in zit), dus daar kan het ook aan liggen. Deze foundation van Catrice is een echte budgettopper als je het mij vraagt. Hij kost €5,99 en is te koop bij Kruidvat.

Kende jij deze beauty al?

Liefs,
Carien

Misschien vind je dit ook interessant

9 reacties

 1. Deze foundation lijkt me inderdaad ook erg fijn!
  heb nu nog een back-up van Catrice All matt plus 010 light beige,
  maar denk dat ik daarna maar overstap op deze foundation! 😀
  Dankjewel voor de super review!
  Kus Maris

 2. Ben ook super benieuwd ja!
  de All Matt plus vindt ik echt een top product, maar misschien komt het ook wel omdat ik geen last heb van puistjes etc. maar mij voldoet hij echt prima een echte favoriet! =D
  Kus Maris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.