Review: Clinique Neutral Territory 2 All About Shadow 8-pan Palette

Het vriendinnetje van mijn neef is Amerikaanse. Toen zij haar familie daar ging bezoeken vroeg ze of ze iets voor mij als beauty lover kon meenemen. Natuurlijk!! Heel graag!! En dus deed ik mijn “bestelling” en maakte het geld naar haar over. Ze kwam terug met het Naked 3 palette en het Clinique Neutral Territory 2 All About Shadow 8-pan Palette (een hele mond vol dus ik kort het af naar Clinique palette :)). Vandaag review ik het Clinique palette voor je.

Verpakking

Het palette zit in een doosje met de klassieke look van Clinique. Persoonlijk vind ik het een beetje oudbollig maar vooruit, het doosje gooi ik toch weg..

Clinique-all-about-shadow-8-pan-palette-neutral-review-1

En in het doosje zit het palette. Het is een spiegelend doosje wat zichzelf nogal lastig op de foto laat zetten. Ook komen er snel vingerafdrukken op. Maar wat een fijn klein handzaam palette is dit. Het is licht en heeft voor mij een ideaal formaat: dit kun je prima meenemen op vakantie. Een handig detail is het spiegeltje aan de binnenkant.

Clinique-all-about-shadow-8-pan-palette-neutral-review-2

Op de achterkant staan de kleuren van de oogschaduw. Vijf van de acht kleuren zijn al eerder verschenen in andere palettes. Als je dus al veel Clinique oogschaduw hebt is het goed om dit te weten. Ik heb zelf nog geen oogschaduw van Clinique dus mij maakt het persoonlijk niet uit.

Clinique-all-about-shadow-8-pan-palette-neutral-review-9

De oogschaduw

Maar de inhoud.. dat is toch wel het allermooiste natuurlijk! Wat een prachtige kleuren! Heel geschikt voor elke dag maar je kunt er ook een mooie bruine smokey look mee creëren.

Clinique-all-about-shadow-8-pan-palette-neutral-review-3

Zonder flits

Clinique-all-about-shadow-8-pan-palette-neutral-review-4

Met flits

Er zitten acht neutrale kleuren in dit palette. Toch zijn het niet alleen maar voorspelbare kleuren, dat kan ik wel waarderen! De namen van de kleuren zijn saai so prepare..

  • 1A Sugar Cane is een prachtige witte kleur met zilveren glans en staat heel mooi en fris in de binnenste ooghoeken.
  • Light Shade of Diamonds and Pearls Duo is een van mijn favoriete kleuren uit dit palette, lichtbeige met een prachtige gouden glans. Ik gebruik hem graag als highlighter op mijn wenkbrauwbot.
  • Light Shade of Neutral Territory Duo is een matte lichtbruine kleur.
  • Light Shade of Day into Date Duo is een matte taupe kleur.
  • Brown Shade of Polar Blue Quad is ook een taupe kleur maar dan iets donkerder en met meer glans.
  • 23 Hazy is een shimmering bruine kleur.
  • 02 Black Honey is een shimmering roestbruine kleur.
  • Dark Brown Shade of Morning Java Quad is een donkerbruine kleur waar een soort paars/roze glans doorheen zit. 

Clinique-all-about-shadow-8-pan-palette-neutral-review-5

 

De pigmentatie is heel mooi zoals je aan de swatches kunt zien. De structuur van de oogschaduw is ontzettend zacht fluweel. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit oogschaduw heb gehad die zo zacht was en toch zo gepigmenteerd. Prachtig!

 

 

Clinique-all-about-shadow-8-pan-palette-neutral-review-7

 

En hier zie je de glans van de oogschaduw, prachtig. Geen glitters maar een mooie glans. Je hoort het al, ik ben erg enthousiast!

Clinique-all-about-shadow-8-pan-palette-neutral-review-8

 

Binnenkort laat ik je natuurlijk een tutorial met dit palette zien maar natuurlijk heb ik alvast een look gemaakt die ik nu erg graag draag. Ik mijn binnenste ooghoeken draag in 1A Sugar Cane. Op mijn bewegende ooglid en wenkbrauwbot draag ik Light Shade of Diamonds and Pearls Duo. Daarna breng ik Brown Shade of Polar Blue Quad in de buitenste “V”. Met een fluffy blending kwast vervaag ik dit en breng ik vervolgens Light Shade of Day into Date Duo aan. Tenslotte zet ik een lijntje langs mijn bovenste en onderste wimperrand met Dark Brown Shade of Morning Java Quad.

Conclusie

Wat een prachtig palette is het Clinique Neutral Territory 2 All About Shadow 8-pan Palette! De kleuren, de pigmentatie, de structuur en het formaat verpakking: love it! Het is een limited edition palette. Zoals ik al zei is het voor  mij gekocht in de Sephora in Amerika. Daar kost het palette $36 wat neerkomt op zo’n €26. Ik zie het palette niet meer op www.Clinique.nl staan maar ik las op andere blogs dat het palette hier €45 kostte. Wat een prijsverschil!

Ik ben heel blij met dit palette en ik wissel hem af met het Urban Decay Naked 3 palette. Eerlijk is eerlijk, ik gebruik echt bijna geen andere oogschaduw meer. Natuurlijk is dat een fase, maar het zegt wel wat!

Wat vind jij van dit palette?

Liefs,
Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.