Review Flormar Passionate Dots Palette

In mijn shoplog zag je dit kleurrijke Flormar Passionate Dots Palette al voorbij komen. En ik heb me eraan gewaagd. Een beetje experimenteren met kleur doe ik niet dagelijks, maar ik vind het wel leuk. Vandaag review ik dit palette voor je. Ik was ontzettend benieuwd, omdat ik nog niet eerder make-up van Flormar heb gehad.

  • Verpakking

Het rode palette met zwarte stippen ziet er vrolijk uit, maar door het glimmende plastic oogt het wel erg goedkoop vind ik. Het formaat is prima, niet te groot, niet te klein. En nu snel naar de inhoud!   review-flormar-passionate-dots-palette-2

  • De oogschaduw

Boem! Wat een kleurexplosie! Van wit naar oranje, naar geel, mosgroen en knalblauw en niet te vergeten roze en paars. Ik zag hem liggen en wilde graag proberen een paar kleurrijke look te creeren. Hieronder zie het palette met flits. De meeste kleuren hebben shimmer.

review-flormar-passionate-dots-palette-3

En dan de swatches. Hoe zit het met het pigment? V.l.n.r. een matte witte kleur, een gebroken witte kleur met gouden glans, een oranje kleur met gouden shimmer, een gele kleur met gouden glans, mogroen met gouden shimmer, felblauw met zilveren glans, oudroze met zilveren glans en paars met zilveren glans.

review-flormar-passionate-dots-palette-4

Wat een pigment! Dat valt me totaal niet tegen. Alleen de gele kleur is wat minder en de blauwe heeft een raar lichtblauw randje maar op mijn ogen zie je dat niet. Ook de structuur is fijn, zacht en niet korrelig. Blenden is iets lastiger, maar ik weet niet zo goed waaraan dat ligt eigenlijk. De kleuren mengen minder makkelijk dan ik gewend ben.

review-flormar-passionate-dots-palette-5

Looks

Natuurlijk ging ik meteen aan de slag. Hieronder twee looks die ik probeerde. Voor de eerste look gebruikte ik de matte highlighter in mijn ooghoek en onder mijn wenkbrauw. Daarna de blauwe kleur op mijn bewegende ooglid, die vervolgens overloopt in paars  en goud. Langs mijn onderste en bovenste wimperrand bracht ik de mosgroene kleur aan. Dit is voor mij geen look  voor overdag, ik vind hem een beetje elfjesachtig.

review-flormar-passionate-dots-palette-look-1

De tweede look is meer een zonsondergang of vuur. In mijn binnenste ooglook en onder mijn wenkbrauw koos ik voor de highlighter met gouden glans. Daarna bracht ik de gele kleur aan op de binnenste helft van het bewegende ooglid, op het buitenste ging ik voor de oranje kleur. In de crease de roze kleur voor een warme gloed. Langs mijn wimperrand bracht ik heel lichtjes een bruin oogpotlood aan.

review-flormar-passionate-dots-palette-look-3

 

  • Conclusie

Ik vind het een prachtig palette. De kleuren blijf ik spannend vinden en zal ik niet dagelijks dragen, maar ik ga er zeker vaker mee aan de slag. Het enige nadeel vind ik wel dat de kleuren niet allemaal even goed bij elkaar passen waardoor je er weinig subtiele looks voor overdag mee kunt maken. Het palette kost normaal €15,95, ik kocht het in de sale voor €7,95 in Berlijn. Flormar heeft ook een filiaal in Amsterdam.

Heb jij weleens oogschaduw van Flormar gehad? En wat vond je ervan?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.