Review: La Roche Posay Effaclar Duo +

Mijn huid was een tijd erg onrustig. Ik zocht dus naar iets wat hier tegen kon helpen. Na wat zoekwerk zag ik  de dagcreme La Roche Posay Effaclar Duo + voorbij komen. Daar waren best veel positieve verhalen over dus ik wilde hem graag gaan proberen in de hoop dat  het zou werken. Vandaag de review met voor en na foto’s!

La Roche Posay Effaclar Duo + is een fijne dunne crème die je zowel overdag als ’s nachts kunt gebruiken. Zelf deed ik dat dan ook, dat leek me de beste manier om hem goed te kunnen testen. La Roche Posay geeft aan dat dit een corrigerende en diep reinigende verzorging tegen onzuiverheden is en niet alleen dat, het helpt ook het verschijnen van littekens te voorkomen. Dat klinkt goed!

Review-La-Roch-posay-duo-effaclar

De structuur van de crème vind ik erg fijn, zeker nu het zomer is. Hij is namelijk dun, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Ondanks dat droogt hij mijn van nature vrij droge huid niet uit. Overigens is deze crème echt bedoeld voor de vette huid met onzuiverheden.

Review-La-Roch-posay-duo-effaclar-2

De crème laat geen vies laagje achter, maar verdwijnt in je huid waardoor je direct daarna je make-up kunt aanbrengen als je wilt.

Review-La-Roch-posay-duo-effaclar-3

Hoog tijd om La Roche Posay Effaclar Duo te testen. Eerst even een foto van voordat ik begon. Door mijn sproetjes vallen pukkeltjes en littekens net iets minder op, dat is een voordeel, maar je ziet, zeker rond min kin en kaaklijn onzuiverheden. Ik heb ook last van onderhuidse pukkels, zo irritant!

Review-La-Roch-posay-duo-effaclar-voor

Enthousiast begon ik met smeren. Elke ochtend en avond bracht ik de creme aan op mijn gereinigde huid. Ik reinig mijn huid overigens met de Estee Lauder Perfectly Clean Cleanser en Tonic, hele fijne producten!

En dit is mijn huid na 8 dagen. La Roche Posay Effaclar Duo beloofd dat na 8 dagen onzuiverheden duidelijk verminderd zijn.

Review-La-Roch-posay-duo-effaclar-na-8-dagen

En dat zie je! Mijn huid is een stuk rustiger. Er zijn geen nieuwe onzuiverheden bijgekomen. Dat verbaasde me, want meestal krijg ik eerst meer onzuiverheden voordat het beter wordt. Ik ben onder de indruk.

Na 4 weken beloofd La Roche Posay Effaclar Duo dat de poriën niet meer verstopt zijn, de huidkorrel fijner is, het glimmen en de vette zones gereguleerd worden.

Review-La-Roch-posay-duo-effaclar-na-4 weken 1

En dat is helemaal waar! Wow! Ik ben echt ontzettend onder de indruk! Dit had ik echt niet verwacht, maar ik heb geen enkele onderhuidse pukkel meer, mijn voorhoofd glimt niet meer en mijn huid is een stuk rustiger. Geweldig!

Ik kan niet anders dan ontzettend positief zijn over de La Roche Posay Effaclar Duo dagcreme. Hij is online te koop en bij verschillende apotheken. Hij kost rond de €15 voor 40 ml. Iets duurder dan ik gewend ben, maar ik vind hem elke stuiver waard.  Mijn nieuwe tube staat al klaar!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik gebruik deze crème nu een aantal weken (3 ofzo) elke ochtend. Maar wat ik vooral merk is dat mijn huid alleen maar slechter wordt.. Ik heb nu ineens echt dikke pukkels met witte koppen op plekken waar ik dat eerst nooit had (sorry tmi). Maar zou het kunnen dat dit een proces is waar ik eerst doorheen moet voordat het beter is? Of kan mijn huid gewoon niet tegen deze creme?

    1. Hoi Iris, ik heb dat de eerste periode ook gehad. Ik had het gevoel dat al het vuil eruit moest ofzo. Bij mij ging het na een aantal weken stukken beter en sindsdien is mijn huid rustig. Dus voor mij was het een proces waar ik doorheen moest. Maar ik weet natuurlijk niet hoe het voor jouw huid is. Hoop dat je hier wat aan hebt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.