Review: L’Oréal Lumi Magique Light Infusing Foundation

Laatst zag je in mijn Kruidvat Shoplog de L’Oréal Lumi Magique Light Infusing Foundation al voorbij komen. Ik was heel benieuwd hoe deze foundation zou zijn dus besloot hem te testen.

  • Verpakking

L'Oreal-Lumi-Magique-foundation-nr-3-pure-linen-2

Ik hou van roségoud dus het is niet gek dat ik deze verpakking direct mooi vond. Glas met roségouden details, me like! Er zit 30 ml foundation in, een normale hoeveelheid.

L’Oréal zegt dat  “Lumi Magique de nieuwste innovatie in foundation is. De revolutionaire Liquid Light technologie zorgt ervoor dat het licht op de huid perfect wordt weerkaatst voor een stralend effect. De luchtige en verfijnde formule weet alle imperfecties te verhullen met behoud van een natuurlijke teint.” Met als resultaat “Een huid met een natuurlijke, egale finish die zo uitzonderlijk straalt dat het net lijkt alsof ze van binnenuit verlicht wordt… tot wel 12 uur.” Dat klinkt goed! Zoals  je misschien wel weet ben ik dol op de Lumi Magique undereye concealer dus ik ben ontzettend benieuwd. Nog een fijn detail: de foundation heeft spf 18. Dat is altijd mooi meegenomen.

L'Oreal-Lumi-Magique-foundation-nr-3-pure-linen-3

Gezien de drukte in de Kruidvat kon ik niet goed zien welke kleur geschikt voor mij zou zijn dus ik ben gegaan voor nummer 3: Pure Linen. Achteraf gezien denk ik dat één tint lichter perfect zou zijn geweest. Helaas!

L'Oreal-Lumi-Magique-foundation-nr-3-pure-linen-4

Het is een pompflacon en dat vind ik heel fijn. Dat werkt makkelijk en hygiënisch. In principe gebruik ik 1 à 1,5 pompje voor mijn gezicht.

  • De test

L'Oreal-Lumi-Magique-foundation-nr-3-pure-linen-5

Op mijn hand zie je al dat hij iets wat donker is. De substantie is wel heel fijn, niet te dik en niet te dun. Uitsmeren gaat heel makkelijk.

L'Oreal-Lumi-Magique-foundation-nr-3-pure-linen-6 L'Oreal-Lumi-Magique-foundation-nr-3-pure-linen-7

Daarna voelt mij huid heel zacht aan. Ondanks de kleur kan ik niet wachten om hem om mijn gezicht aan te brengen. Maar eerst mijn make-uploze gezicht (warning:)).

 

L'Oreal-Lumi-Magique-foundation-nr-3-pure-linen-zonder-makeup-1

Ik breng de foundation zoals altijd aan met de Real Techniques Buffing Brush. Dat gaat heel makkelijk. Ook op mijn gezicht smeert de foundation makkelijk uit en dat niet alleen, hij brengt ook mooi streeploos aan.

L'Oreal-Lumi-Magique-foundation-nr-3-pure-linen-8

Zoals je ziet valt de kleur op mijn gezicht niet eens tegen. Mijn hals heeft dezelfde kleur. Maar op de foto zonder make-up zie je wel dat mijn gezicht normaal wat lichter is. Daarom zou één tint lichter perfect zijn geweest. De foundation heeft een medium dekking en het effect vind ik mooi. Matte foundations werken niet zo goed op mijn droge huid. Mijn voorhoofd heeft nu wel iets teveel glans, maar dat is dan ook het enige vette gedeelte van mijn gezicht. Voor mensen met een droge huid is deze foundation dus vooral heel fijn. Niet dat de foundation vettig is trouwens, helemaal niet. Maar hij droogt mijn huid niet uit.

Het glanzende effect vind ik mooi. Het is heel subtiel. Als je in de zon naar de foundation kijkt zie je de glans heel mooi en het effect is glanzend en in de verste verte niet glitterig.

L'Oreal-Lumi-Magique-foundation-nr-3-pure-linen-9

En hier heb ik ook de rest van mijn make-up aangebracht. De foundation is nu matter rond mijn t-zone maar de subtiele glans zie je nog wel.

  • Conclusie

Ik vind deze foundation heel mooi. Hij is in ieder geval heel erg geschikt voor een droge huid, maar ook mijn glimmende voorhoofd vind deze foundation best fijn. Voor mij is de kleur het net niet, net te donker. Helaas draag ik hem dus niet zo vaak. Alhoewel: als het weer zo blijft als nu dan is er hoop dat ik hem binnenkort kan dragen.

De houdbaarheid vind ik goed. Hij blijft prima zitten als je hem een beetje fixeert met poeder (ik gebruikte hier het Essence All About Matt poeder en The Body Shop Honey Bronze bronzer voor).

De L’Oréal Lumi Magique Light Infusing foundation kost €12,99 en is verkrijgbaar bij de drogist.

Wat vind jij van deze foundation?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.