Review: MAC Mineralized Skinfinish in Soft & Gentle

Ik ben een ekster, als iets glimt vind ik het meestal mooi. En telkens als ik de glans van de MAC Mineralized Skinfinish in Soft & Gentle ergens voorbij zag komen.. So pretty! Maar ja, MAC is niet goedkoop. Na lang twijfelen besloot ik dat ik mezelf  deze beauty cadeau zou doen. Blij vertrok in naar de MAC-counter bij Douglas en wat bleek? Uitverkocht! En het zou nog wel even duren want de Skinfinish kreeg een nieuwe verpakking. In juli zou hij weer geleverd worden. En nu heb ik hem eindelijk! Vandaag de review. Is hij het wachten waard?

 • Verpakking

MAC Mineralized Skinfinish in Soft & Gentle zit in een zwarte verpakking, mooi simpel. Het “raampje” is weg en de verpakking is matzwart met glanzend zwart geworden, heel strak en stijlvol.

Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-1 Ook het doosje van de oogschaduw zelf is vernieuwd, het raampje is iets veranderd en de naam staat nu op het zwarte deel in plaats van op het raampje. Geen spectaculaire veranderingen als je het mij vraagt, maar ik vind de verpakking mooi. Het doosje gaat ook niet meer dicht met een klik systeem, eerder een soort magneetje ofzo. Voor het dichtdoen prima, openen gaat wel wat lastiger omdat ik geen grip op het doosje heb. Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-4

Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-5

MAC Mineralized Skinfinish is er in verschillende kleuren. Met mijn redelijk lichte huid leek Soft & Gentle mij het mooiste. De kleur is lastig uit te leggen, behalve “prachtig” ga ik nu een poging doen de kleur te omschrijven. Het is een roze/caramelkleurige highlighter met een soort champagnekleurige glans, soms denk ik goud te zien maar meestal lijkt het een soort zilver. Hij past vind ik daarom ook bij zowel warme als koele kleuren. Had ik al gezegd dat de glans, zeker in zonlicht, prachtig is? Wow!

Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-6

 

Hieronder zie je hem in het zonlicht. Maar je ziet de glans pas echt goed wanneer je hem swatcht.

 

 

Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-7

 • Swatches

Hieronder zie je dat effect. Wat een glans. Vrij heftig en tegelijkertijd heel subtiel.

Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-8

Als ik hem uitsmeer dan zie je dat hij subtieler wordt. Hier lijkt hij toch meer champagne en roze. De structuur is super zacht en brengt makkelijk aan. Hij is super intens dus let wel op dat je heel voorzichtig bent met aanbrengen anders word je een discobal.

Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-9

 • Look

Natuurlijk kon ik niet wachten om mijn wangen te laten glanzen. De blush die ik hieronder draag ik NYX blush in Silky Rose, dit is een matte blush. Perfect dus om highlighter bij aan te brengen.

Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-11

Hier zie je de highlighter op mijn wangen bij daglicht. Zo is de highlighter prachtig subtiel, een mooie gezonde glans.

Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-13

Maar nu in het zonlicht, wat een glow! Hier vind ik dat je duidelijk kunt zien dat hij zowel bij koele als warme tinten prachtig kan staan.

Review-MAC-Mineralized-Skinfinish-Soft-and-Gentle-12

 • Conclusie

Ik heb mijn nieuwe favoriete highlighter gevonden! Hij geeft zo’n mooie glow! Ik heb hem nu twee weken en volgens mij heb ik hem elke dag gedragen. Zeker met deze prachtige zonnige dagen. Het maakt een look gewoon af, vind ik. De prijs van de MAC Mineralized Skinfinish in Soft & Gentle is €29,50 voor 10 mg. Hij is ontzettend zuinig in gebruik, ik denk dat ik hier jaren plezier van heb. Het is even een uitgave maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen!

Hou jij ook van een mooie glow?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

9 reacties

 1. Zo jammer dat ze verpakkingen hebben veranderd. Ik vond de oude verpakking veel mooier. Ik Soft & Gentle ongeveer 2 jaar, ik gebruik hem elke dag en er zit nog amper een deuk in. Ik blijf hem prachtig vinden!!

  1. Ah wat lief! Mijn huid heeft ook slechtere tijden gekend en dan wil je daar niet zoveel glans op dat snap ik. Glans op de ogen zou ik dan voor kiezen!

 2. Wauw deze staat ook echt super mooi bij je!
  Ben ook druk aan het zoeken naar een mooie highlighter maar denk dat ik hem heb gevonden haha misschien dat ik hem volgend weekend in Parijs wel meeneem :d

 3. Ik krijg hem vooor kerst ! Ik heb daar zo veel zin in!
  Zou je nog een wintersport video willen maken( als je weer op wintersport gaat)
  Met alles wat je meeneemt kwa beauty ? X

  1. Oh wat een geweldig cadeau!! Snap dat je daar blij mee bent 🙂
   Ik ga dit jaar niet op wintersport (sparen voor de bruiloft :)) Heb je mijn filmpje van vorige wintersport gezien? Anders kan ik natuurlijk gewoon een filmpje met tips maken hoor!! Leuke vraag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.