Review Makeup Revolution Iconic Pro 1 Palette

Een fijn budget palette vinden is altijd leuk! Vandaag review ik het Makeup Revolution Iconic Pro 1 Palette. Is dit een budgettopper of niet?

Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatch-1

Het Iconic Pro 1 palette is zoal de meeste paletten van Makeup Revolution plat en zwart. Het enige verschil is dat bij dit palette de bovenkant mat zwart is. Ik vind het wel mooi maar het wordt wel sneller een beetje vies. Ik word wel altijd heel blij van de rosé gouden letters.

 

 

Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatches-1 Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatches-2

Het Iconic Pro 1 palette bevat 16 kleuren, 8 matte en 8 glanzende kleuren. Ideaal vind ik dat! In veel paletten zit vooral glanzende oogschaduw en dan mis ik toch wel de matte kleuren, bijvoorbeeld voor in mijn arcadeboog of als ik gewoon een mooie matte look wil maken.

 

 

 

Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatches-3

Van links naar rechts de matte kleuren: Ghost, Luna, Must, Enigma, Fade, Drama, Afflicted en Pitch. En in de categorie glans: Need, Dawn, Getter, Breathe, Too Grey, Stage, Addicted en Player. Het zijn allemaal redelijk naturel en combineren goed met elkaar.

 

 

Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatches-4

Hierboven zie je het palette nog even met flits.

 

 

Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatches-6

Natuurlijk heb ik van alle kleuren swatches gemaakt. Hierboven de matte kleuren en hieronder de glanzende kleuren. Zoals wel vaker wint de pigmentatie van de glanzende kleuren het duidelijk van de matte kleuren maar toch vallen ook de matte kleuren mij niet tegen. Het is niet geweldig maar ook zeker niet slecht. Verder is de structuur prettig en absoluut niet korrelig of te poederig, dus weinig tot geen fall-out!

 

 

Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatches-9

Voor deze simpele look (waar binnenkort een tutorial van online komt!) gebruik ik de kleuren Ghost en Need in mijn ooghoekjes, onder mijn wenkbrauwen Need. Op mijn bewegende ooglid breng ik Breathe aan en in het buitenste gedeelte breng ik daar Getter overheen aan. In mijn arcadeboog begin ik met Fade en daarna vervaag ik dit met een blending kwast met daarop een klein beetje Must. Als laatste breng ik langs mijn wimperrand zowel onder als boven (niet volledig) Afflicted aan en dit vervaag ik.

 

 

 

Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatches-look-1

Zo creëer ik een simpele look voor iedere dag. Maar je kunt met dit palette zeker ook opvallender, heftiger of juist nog subtieler te werk gaan.

 

 

 

Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatches-look-2 Review-Makeup-Revolution-Iconic-Pro-1-Palette-budget-swatches-look-3

 

Soms zie je dat er in een palette ook kleuren zitten die totaal niet bij de rest passen of juist teveel op elkaar lijken. Bij dit palette vind ik dat dit niet zo is. Je kunt er veel me variëren en voor de prijs vind ik dit echt een prima palette! Het Makeup Revolution Iconic Pro 1 palette kost namelijk €8,49. Voor 16 fijne oogschaduwkleuren vind ik dit echt een hele goede prijs.
Kortom: zeker een budgettopper!

Ben jij meer van neutrale of juist bijzondere oogschaduwkleuren?

Liefs,
Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.