Review Max Factor Clump Defy Mascara

Ik kan niet zonder mascara. Met mijn blonde wimpers voel ik me kaal zonder, zo’n blote billen gezicht. Dus ik ben altijd op zoek naar een fijn exemplaar.

Over het algemeen ben ik geen groot fan van Max Factor mascara’s. Toch schijnt het zo te zijn dat ze hetzelfde zijn als de bekende Covergirl mascara’s uit Amerika. Toen ik Amerikaanse blogsters enthousiast hoorde praten over de Cover Girl Clump Crusher was ik dus benieuwd of hier ook een Max Factor variant van was. En ja hoor: de Max Factor Clump Defy lijkt er sprekend op. Tijd om te testen dus!

De verpakking

De huls van de Clump Defy mascara is mooi en stevig vorm gegeven. De roze/paarse met zilveren verpakking vind ik mooi en ligt prettig in de hand.

Max-factor-clump-defy-mascara-review-4

 

Het borsteltje heeft stevige korte siliconenhaartjes. Ik vind dat persoonlijk heel fijn dus ik was benieuwd hoe het zou gaan werken!

Max-factor-clump-defy-mascara-review-5

Max Factor zegt dat deze mascara het beste van beide werelden is: geen klontjes, toch enorm veel volume. Dat klinkt heel fijn. Hoog tijd om deze mascara te testen.

De test

De mascara brengt verrassend eenvoudig aan. Inderdaad geheel zonder klontjes en met mooi volume! Ik ben heel aangenaam verrast! De mascara is niet super dik, daardoor kun je hem mooi opbouwen. Op de foto’s zie je dat slechts een laagje al voor een mooi effect zorgt maar voor een avondje stappen kun je gerust nog 1 of 2 extra laagjes aanbrengen. Ook blijft de mascara goed zitten.

Max-factor-clump-defy-mascara-review-1 Max-factor-clump-defy-mascara-review-2 Max-factor-clump-defy-mascara-review-3

 

Conclusie

Ik gebruik de mascara nu ongeveer 2,5 week en vind hem heel erg fijn! Hij brengt snel en makkelijk aan, separeert de wimpers mooi, geeft volume en zelfs wat lengte als je het mij vraagt. De mascara klontert niet en is dan ook goed in laagjes op te bouwen voor nog meer volume. Kortom: een hele fijne mascara die je zowel subtiel als wat meer opvallend kunt dragen! De Max Factor Clump Defy mascara kost € 14,99.

P.S. Bij de Etos krijg je nog een week lang €5,- korting op Max Factor mascara’s en foundations!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.