MUA Undressed palette vs. Urban Decay Naked palette

Sinds een tijdje hebben we het merk MUA in Nederland. Het is een budget merk en daar kunnen we er wat mij betreft niet genoeg van hebben! Eerder kocht ik dat al het Ever After palette met allemaal matte oogschaduw. Daar was ik erg van onder de indruk. Ik was dus benieuwd naar de andere paletten. MUA heeft namelijk het Undressed en Undress me too palette, die schijnen dupes te zijn van de Naked paletten van Urban Decay. Vandaag review ik het Undressed palette. Is het een dupe van het Naked palette? The battle is on! Binnenkort volgt natuurlijk ook het Undress Me Too palette.

  • Verpakking

De 12 oogschaduwkleuren van het MUA Undressed palette zitten verpakt in een handig doosje met een doorzichtig klepje. Achterop het doosje staan de namen van de kleuren. Verder is het doosje gewoon simpel zwart, niet heel boeiend maar gewoon prima.

Review-MUA-Undress-eyeshadow-palette-2

Hieronder zie je nog even de namen van de kleuren. Sorry voor de wat minder foto’s, dit palette bleek minder fotogeniek dan gehoopt! Maar het wordt beter gedurende dit artikel, dat beloof ik je 🙂

Review-MUA-Undress-eyeshadow-palette-1

 

Ter vergelijking: qua verpakking lijkt hij niet op het Urban Decay Naked (1) palette.

 

Naked-palette-Urban-Decay-1

  • De oogschaduw

De 12 kleuren van het palette gaan van nude tot meer grijs en donker. Een mooie combinatie voor veel looks.

Review-MUA-Undress-eyeshadow-palette-3

De kleuren lijken spreken op die van het Urban Decay Naked palette (sorry voor het wat smerige palette, ik heb het al jaren en gebruik het heel vaak)! Dit is duidelijk nagemaakt. Maar is het goed gedaan? Tijd voor de swatches!

 

Naked-palette-Urban-Decay-2

  • Swatches

Bij daglicht zijn dit de swatches van het Undressed palette. Prima! Behalve de kleur Fawn, de matte lichtbruine kleur, die valt wat tegen.

Review-MUA-Undress-eyeshadow-palette-4

En dan het Naked palette.. De glans is iets mooier maar verder zijn de verschillen heel lastig vindbaar!

Naked-palette-Urban-Decay-3

Is dat met flits ook nog zo? Hieronder zie je weer het Undressed palette, mooie kleuren en een mooie glans. De pigmentatie is goed!

Review-MUA-Undress-eyeshadow-palette-5

 

En dan weer het Naked palette, wederom zijn de verschillend nauwelijks te zien.

Naked-palette-Urban-Decay-4

Het enige verschil is de structuur. Het palette van Urban Decay heeft oogschaduw die net wat zachter van structuur is, maar goed waar hebben we het over? Het MUA Undressed palette is gewoon een hele goede dupe! Het MUA palette kost €5,99, het Urban Decay palette zo’n €40. Au..

  • Look

Natuurlijk wilde ik ook een look met het MUA Undressed palette maken. Ik hou van dit soort nude-looks met glans.

Review-MUA-Undress-eyeshadow-palette-look1

 

Met het Naked palette heb ik al veel looks gemaakt, bijvoorbeeld een Celebrity Inspired Tutorial van Victoria’s Secret Angel Erin Heatherton (klik hier voor die look).

  • Conclusie

Wat een ontzettend fijn budget palette is dit MUA Undressed palette! En het is zeker een goede dupe van het Naked palette. Ik ben echt verbaasd dat hij zo ontzettend goed lijkt. Het is dan ook niet gek dat hij vaak uitverkocht is bij Kruidvat. Ik greep al een paar keer mis, maar ik ben blij dat ik hem nu heb. En dat voor €5,99! Ik kan niet wachten om het Undress Me Too palette te testen.

Ken jij de MUA paletten al?

Liefs,
Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.