Review: NYX Dream Catcher Stormy Skies Palette

In mijn eerste beauty shoplog van Amerika zag je het NYX Dream Catcher Stormy Skies Palette al voorbij komen. Vandaag review ik dit palette voor je!

  • Het palette

Review-Nyx-Dream-Catcher-palette-Stormy-Skies-swatch-1

Het palette vind ik er leuk uitzien. Het heeft een beetje een gouden/ caramel kleur en de kleuren zie je door de raampjes heen. Persoonlijk vind ik het altijd fijn als je de kleuren oogschaduw kunt zien zonder het doosje te openen, dat scheelt zoekwerk. De ronde ruitjes passen bij het dromerige palette. Het Dream Catcher Palette Stormy Skies bevat tien verschillende kleuren: vijf matte en vijf glanzende kleuren.

 

 

Review-Nyx-Dream-Catcher-palette-Stormy-Skies-swatch-2

De kleuren hebben geen namen. Ik zal ze van links naar rechts  (en van boven naar beneden :)) beschrijven!

 

 

 

Review-Nyx-Dream-Catcher-palette-Stormy-Skies-swatch-3

De meest linkse kleur is een lichtroze matte perzikkleur,ook de grijze kleur daarnaast is mat, op de foto zie je het niet erg duidelijk maar er lijkt een klein beetje een bruine ondertoon in te zitten. Daarnaast een super glanzende lichtgrijze kleur met zilveren shimmer, ik vind het een beetje elfachtig. De lichte matte taupekleur is helemaal mijn ding. Ook de gouden/ perzik shimmer kleur vind ik erg mooi. De meest linkse kleur onderin is een dromerige paars/blauwe kleur met zilveren shimmer, mooi en bijzonder. Ook de twee kleuren daarnaast hebben een zilveren glans, de ene is taupe en de ander donkerbruin. Daarnaast nog twee simpele kleuren die altijd van pas komen: mat wit en mat zwart.

Opvallend is dat de shimmer kleuren allemaal een zilveren glans hebben. Ik vind dat goed passen bij het dromerige, stormachige palette.

  • De test

Bij het swatchen in de winkel was ik direct enthousiast. De structuur is zacht en de pigmentatie prima. Als je kijkt naar de swatches lijkt het pigment niet geweldig, maar zodra je de oogschaduw op de ogen aanbrengt lijkt het pigment ineens stukken beter. Dat zie je straks ook in de looks die ik met dit palette heb gemaakt.

Review-Nyx-Dream-Catcher-palette-Stormy-Skies-swatch-7

Eerst was ik een beetje bang dat de glanzende kleuren teveel glitter in zich hadden maar ik vind de glans precies goed. Tijd om looks te maken.

 

 

 

Review-Nyx-Dream-Catcher-palette-Stormy-Skies-swatch-8

  • Looks

Je kunt met dit heel veel looks maken, van nude naar smokey en van stoer naar dromerig. Vandaag laat ik je twee looks zien, binnenkort komt er ook nog een tutorial met nóg een look met dit palette.

Review-Nyx-Dream-Catcher-palette-Stormy-Skies-swatch-5

De eerste look noem ik stilte voor de storm. Een rustige nude-look met een klein beetje paars.

 

 

Review-Nyx-Dream-Catcher-palette-Stormy-Skies-swatch-6

Deze look droeg ik in Amerika heel vaak, eenvoudig en mooi.

De tweede look is de storm, een mooie smokey eye.

 

 

Review-Nyx-Dream-Catcher-palette-Stormy-Skies-swatch-look-1

Hiervoor gebruik ik de grijstinten uit het palette met een beetje zwart er paars. Deze look is mooi voor een romantisch diner of een stapavond.

Review-Nyx-Dream-Catcher-palette-Stormy-Skies-swatch-look-3

Conclusie

Ik vind dit palette ontzettend veelzijdig door de verschillende kleuren, mat en glanzend en van paars naar perzik. De structuur vind ik fijn, wel moet je een beetje uitkijken voor fall-out. Ik heb dit palette in Amerika vaak gebruik en ook nu ik weer thuis ben pak ik hem graag!

Het palette kost 15 dollar (zo’n €11,60). Een goede prijs voor tien oogschaduwkleuren. Ik kocht het in Amerika bij Urban Outfitters. NYX is ook te koop bij Douglas, maar daar zag ik dit palette helaas niet bij staan.

Wat vind jij van dit palette?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.