Review Samsung Galaxy S5 mini

Tegenwoordig is een smartphone niet meer weg te denken uit ons leven. Ik ben best een beetje gehecht aan mijn telefoon kan ik je zeggen. Mijn iPhone 4S begon het te begeven en dus wat het tijd voor iets nieuws. De iPhone is mij altijd goed bevallen, maar sinds Sven overstapte op een Samsung Galaxy Note 3 zag ik daar ook wel voordelen aan. Ik besloot naar de winkel te gaan en te kijken wat er was.

Voor mijn telefoon had ik een aantal wensen: niet te groot (lees: hij moet in één hand én mijn broekzak passen), minstens 16 GB geheugen en een goede camera.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik de iPhone 6 te duur vond. Heb ik dat wel over voor een telefoon? Toen was daar de Samsung Galaxy S5 mini (nou ja mini??). Ongeveer hetzelfde formaat als de iPhone maar wel veel goedkoper. Dit exemplaar kon ik gratis bij de verlenging van mijn abonnement krijgen. En nog mooier: Samsung had een actie dat je er een 32 GB geheugenkaart bij kreeg. Top!

review-Samsung-S5-mini-test-ervaring-4

En dit is hem! Het komt op de foto misschien niet helemaal over maar de achterkant vind ik heel mooi. Het is een witte parelmoer kleur, dat geeft de telefoon iets vrouwelijks. Voor alle mannen: je kunt natuurlijk ook voor zwart gaan óf er een hoesje omheen doen.

review-Samsung-S5-mini-test-ervaring-5

Ik heb kleine handen maar dit formaat past nog wel enigszins in mijn handpalm.

review-Samsung-S5-mini-test-ervaring-2

Om hem te beschermen heb ik er een schermbeschermer en (doorzichtig) hoesje omheen gedaan. Niet het allermooist maar ik wil hem wel graag beschermen.

review-Samsung-S5-mini-test-ervaring-7

Overstappen van iPhone naar Samsung (of Android in het algemeen) is een drama, dat moet ik eerlijk zeggen. Maar goed dat ligt niet aan de telefoon.

De Samsung Galaxy S5 mini is makkelijk in gebruik en ik was zo gewend aan mijn nieuwe telefoon. Het scherm is erg mooi, net als het geluid bijvoorbeeld bij filmpjes. Wat ik echt werkelijk waar onbegrijpelijk vind is dat de speakers aan de achterkant (!) van de telefoon zitten. Hoe verzin je het? Je kijkt toch naar het scherm als je een filmpje kijkt, dan wil je toch dat aan de voorkant van de telefoon de boxjes zitten? Ook  aan de telefoon is het geluid niet al te best en hoor ik vaak dat mensen mij niet verstaan of dat ik klink als een blikje (ok dank je;)). Dat is dan meteen ook het grootste nadeel aan de telefoon. Een tweede nadeel is dat mijne af en toe zonder reden uitvalt. Een collega met dezelfde telefoon heeft dit probleem ook.

review-Samsung-S5-mini-test-ervaring-6

Ik ben iemand die de agenda in de telefoon veelvuldig gebruikt. En de agenda van de Samsung S5 mini vind ik fijner dan die van iPhone. Wat ik vooral heel handig vind is dat je hem in het Widget-scherm kunt zetten. Ik heb bijvoorbeeld een halve pagina waarin ik mijn agenda van die dag in één oogopslag kan zien en (omdat ik nou eenmaal van de agendafunctie hou) ik heb een hele pagina met mijn maandagenda. Op de foto zie je mijn startscherm en hier heb ik een widget met de tijd en het weer. Je kunt trouwens ook kiezen voor allerlei andere Widget-schermen en kunt dit helemaal naar wens indelen. Mijn vriend heeft bijvoorbeeld het laatste nieuws groter op het scherm.

Dan de foto’s, daar ben ik ook heel enthousiast over. Ik laat hieronder verschillende foto’s zien die ik met de Samsung S5 mini heb gemaakt.

Als eerste deze van de Erasmusbrug. Landschap: check!

Photo foto genomen met Samsung S5 mini test review landschap

Mittens: check.

Photo foto genomen met Samsung S5 mini test review kat

En ook wanneer je de camera omdraait voor een selfie..

Photo foto genomen met Samsung S5 mini test review gezicht

En als laatste een random foto.

 

Photo foto genomen met Samsung S5 mini test review outfit

Foto’s kun je ook heel mooi bewerken. Ideaal voor Instagram-lovers dus!

Ik ben geen professional en heb ook niet persé heel veel verstand van telefoons maar ik ben blij met mijn nieuwe telefoon.

Samsung Galaxy S5 mini

Voordelen:

 • Mooi design
 • Lichtgewicht
 • Niet te groot
 • Mooi scherm (ideaal om filmpjes op te kijken)
 • Maakt mooie foto’s
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Speakers aan de achterkant (aaarghhh!!!!)
 • Geluid bij bellen (vooral voor de mensen aan de andere kant van de lijn)
 • Valt soms uit

Het is een beetje een ander artikel dan normaal. Toch wilde ik graag deze review doen, we gebruiken tenslotte allemaal dagelijks een telefoon!

Welke telefoon heb jij?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

 1. Tip: dat je slecht te verstaan bent kan ook aan je hoesje liggen, sommige hoesjes vallen over je microfoon heen namelijk.
  Ik heb al jaren Samsung Galaxy varianten en wil nooit meer anders! 🙂

 2. Ik heb ook de S5 mini sinds augustus en ben er erg blij mee. Ik heb een zwarte met een zwart silicone hoesje erom. Dat van de speakers snap ik ook niet. Die van mij is sinds augustus 1 keer vastgelopen, batterij er uit en hij deed het weer.

  1. Dat herken ik! En een collega van mij heeft hetzelfde, loopt ook af en toe vast. Ik heb het zelf ook een keer gehad, accu eruit en er weer in en dat doet hij het weer. Wel irritant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.