Review – Tarte Energy Noir Palette

Tot nu toe had ik één oogschaduwpalette van Tarte. Het Tartelette Tease palette. Dit is echt een van mijn meest favoriete oogschaduwpaletten. Dus toen ik weer een bestelling bij de Sephora via mijn Amerikaanse familie kon doen stond Tarte op mijn verlanglijstje! Tarte heeft prachtige make-up die ook nog eens cruelty-free en lief voor het milieu is. Ik had een aantal limited edition paletten in gedachte maar de meeste hiervan waren helaas al uitverkocht. Behalve het Energy Noir palette! Vandaag review ik dit palette van Tarte. Is het net zo fijn als mijn andere palette?

review-look-tarte-energy-noir-palette-1

Het tarte enery noir palette heeft een prachtige verpakking. Het doosje heeft een soort smokey paarse look en past helemaal de naam van het palette vind ik. Het palette is van mooi stevig materiaal, dit in tegenstelling tot mijn Tartelette Tease palette wat van karton is.

review-look-tarte-energy-noir-palette-2

Het palette bevat tien kleuren. Zes oogschaduwkleuren, twee oogschaduwkleuren die bedoeld zijn als eyeliner, een blush en een highlighter. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een palette voor een avond look. Maar zoals je kunt zien kun je hier prima een look voor overdag mee maken en dat is dan ook waar ik hem meestal voor gebruik.

review-look-tarte-energy-noir-palette-3

De meest linkse kleur is mat crèmekleurige, daarnaast een warme glanzende taupe kleur en de laatste oogschaduw op de bovenste rij is een hele donkerbruine matte kleur. Op de tweede rij beginnen we met een matte koele taupe/grijze kleur en daarnaast een zelfde soort kleur maar dan met een bijna metallic glans en tenslotte en meer lila taupe kleur. Ik ben gek op taupe dus mij maak je hier blij mee! Daarnaast zit een prachtige blush die ik qua kleur lastig te omschrijven vind. Hij is roze maar ook bruin. Hij doet me denken aan mijn favoriete blush van Catrice die helaas niet meer te koop is: Rosewood Forest.

Op de onderste rij zitten poeder eyeliners, een prachtige matte donkerpaarse kleur en een matzwarte variant. En als laatste een champagnekleurige highlighter met heel veel glans.

review-look-tarte-energy-noir-palette-4 review-look-tarte-energy-noir-palette-5

Zoals ik van Tarte gewend ben ruikt de oogschaduw weer naar koekjes. Eerlijk is eerlijk, het pigment van dit palette is niet zo goed als wat ik van Tarte gewend ben. Dat wil niet zeggen dat het niet goed is wat zoals je ziet zijn de oogschaduwkleuren prachtig en nog steeds prima gepigmenteerd. Ook zijn ze iets minder boterzacht dan ik van ze gewend ben.

review-look-tarte-energy-noir-palette-6

Ik maakte een look voor overdag waarbij ik de matte taupe kleur rechts in het palette in mijn arcadeboog aan heb gebracht, vervolgens subtiel op mijn bewegende de ooglid de glanzende kleur midden in de bovenste rij aanbracht. In mijn binnenste ooghoek gebruikte in de matte crèmekleur en tenslotte heb ik de paarse eyeliner langs mijn wimperrand vervaagt.

review-look-tarte-energy-noir-palette-7

Nils wilde tussen het foto’s maken door de look ook even bekijken 🙂

review-look-tarte-energy-noir-palette-8

Zoals je ziet kun je met dit palette dus prima een look voor overdag maken. Maar je kunt ook voor de meest heftige smokey eyes gaan. Het is dus, ondanks de vele taupe kleuren een veelzijdig palette. Maar je moet wel van taupe houden 🙂 De blush vind ik echt prachtig, zeker voor de herfst en winter. De highlighter is super shiny dus die heb ik heel subtiel aangebracht maar als je hem heftiger aanbrengt is hij heel mooi voor een avondje uit.

review-look-tarte-energy-noir-palette-9

Ik ben blij met het Tarte Energy Noir palette. Als ik mocht kiezen zou ik je wel eerder het Tartelette Tease palette aanraden. Dat is goedkoper en de kwaliteit is nog net iets beter.

Het Energy Noir palette kost omgerekend zo’n €34, wat ik een hele goede prijs vind voor een palette met deze kwaliteit en 10 kleuren!

Liefs,

Carien

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.