Review – Too Faced Born This Way foundation

De Born This Way foundation van Too Faced is ontzettend populair onder Amerikaanse YouTubers. Na alle enthousiaste verhalen was ik inmiddels ontzettend nieuwsgierig naar deze nieuwe foundation van Too Faced. Daarom besloot ik hem op te speuren (want Too Faced is helaas niet in Nederlandse winkels te koop) en hem te testen. Ik gebruik hem nu alweer een tijdje en vandaag review ik de Too Faced Born This Way foundation voor je!

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-5

De Too Faced Born This Way foundation zit in een schattig roze met gouden doosje. Deze foundation belooft onzichtbaar te zijn met medium tot volledige dekking. Een grote belofte dus ik ben heel benieuwd!

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-6

Online is het altijd lastig de juiste kleur te bepalen. Op de site van Too Faced wordt wel duidelijk uitgelegd welke kleur voor welk huidje geschikt is. Maar in de webshop waar ik de foundation kocht hadden ze dan weer niet alle kleuren. Uiteindelijk ben ik na lang googlen uitgekomen bij de kleur Natural Beige. Er zijn 18 kleuren, van heel licht naar vrij donker, zowel warm, koel als neutraal. Ik koos voor Natural Beige, een medium kleur met neutrale ondertoon.

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-4

En in de foundation zitten ook fijne ingrediënten zoals kokoswater en hyaluronzuur. Uiteraard ook weer siliconen maar gelukkig niet helemaal bovenaan de lijst.

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-3

De Born This Way foundation zit in een matte fles met gouden letters en zwarte dop. Ik vind het wel een chic flesje alhoewel ik niet zo van mat glas ben.

 

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-7

De foundation zit in een fijne pompflacon. Ik gebruik één pompje voor mijn hele gezicht. Voor meer dekking kun je natuurlijk voor meer pompjes gaan.

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-9

En hier zie je de foundation. Dit is ongeveer een half pompje.

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-10

De foundation is vrij dun maar niet waterig.

 

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-11

Hij smeert makkelijk uit, zelf op mijn droge huidje (op de foto zie je de huid van mijn handen).

 

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-12

En dan is het nu tijd voor de grote test.. Hieronder zie je mijn gezicht zonder foundation. Ik heb hier alleen een dagcrème op.

 

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-13

Ik heb sproetjes en wat roodheid, verder weinig onzuiverheden (jeej!!).

 

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-14

En dan nu het resultaat met één laagje Born This Way.

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-15

WOW! Ik ben echt onder de indruk! Het ziet er heel natuurlijk uit. Mijn sproetjes zijn nog zichtbaar maar de rode plekjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen!

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-16

Baby, was ik maar Born This Way! Ik zie er fris en uitgeslapen uit. De kleur is gelukkig ook helemaal goed voor mij.

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-17

Ook van dichtbij zie je hem bijna niet zitten.

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-18

En dan nu met de rest van mijn makeup.

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-20

De foundation voelt heel prettig aan. Lichtgewicht en niet plakkerig. Ik heb de foundation niet afgepoederd en voor mij persoonlijk is dat ook niet nodig. De foundation blijft de hele dag mooi op mijn huid zitten.

Review-Too-Faced-Born-This-Way-foundation-natural-beige-19

Wat een fijne foundation is de Too Faced Born This Way foundation. Hij geeft een mooi natuurlijk resultaat maar zorgt wel dat alle roodheid etc als sneeuw voor de zon verdwijnt. Hou je van een wat heftigere dekking dan doe je gewoon twee laagjes en ook dan ziet het er nog mooi uit. Ik gebruik de foundation nu een paar weken en ik krijg er geen pukkels van (jeej!) maar of het kokoswater en de andere fijne bestanddelen ook echt iets doen voor mijn huid durf ik niet te zeggen. Ik kan het ook lastig zeggen nu vanwege mijn zwangerschap. Mijn huid gaat compleet zijn eigen gang nu 🙂

De Too Faced Born This Way foundation kocht ik via Beautybay.com. Gek genoeg staat hij op het moment dat ik dit artikel schrijf niet meer op de site. Natuurlijk is hij ook te bestellen via bijvoorbeeld Sephora maar dan betaal je wel verzendkosten (en TAX). Ik betaalde bij voor de foundation zo’n €36.

Van wat voor soort dekking hou jij bij foundation?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.