Review: Urban Decay Naked 2 The basics palette

Het Urban Decay Naked 2 The basics palette heb ik al een tijdje in mijn bezit maar om een of andere reden heb ik er nooit een review van geschreven. Toen ik de foto’s op mijn laptop tegenkwam besloot ik er alsnog een review over te schrijven. Ik gebruik dit palette namelijk ontzettend vaak!

review-Urban-decay-Naked-The-basics-2-blondiebeautyfashion-4

De verpakking is net zoals het Naked 1 Basics palette. Simpel maar mooi, klein en handig mee te nemen.

review-Urban-decay-Naked-The-basics-2-blondiebeautyfashion-6

Het palette bevat zes kleuren, vijf matte en alleen de highlighter heeft een beetje glans. Dit is dus een palette voor een prachtige matte nude look maar hier kun je ook prima een donkere look mee maken.

review-Urban-decay-Naked-The-basics-2-blondiebeautyfashion-7

 

Ook handig: het palette heeft een (echte) spiegel die heel handig is voor als je het palette mee op reis neemt.

 

review-Urban-decay-Naked-The-basics-2-blondiebeautyfashion-2

De kleuren kleuren meer grijs en taupekleurig dan het Naked 1 Basics palette en daarmee is dit palette erg geschikt voor de koelere types.

Skimp is de lichtste kleur in het palette en heeft een satijnfinish, een klein beetje glans dus.

Stark is een matte lichte nude kleur, praktisch de kleur van mijn huid.

Frisk is een matte tintje donkerder en grijzer van kleur.

Cover is een matte taupekleur.

Primal is iets meer bruin dan taupe en ook mat.

Undone is een donkergrijs/bruine matte kleur.

review-Urban-decay-Naked-The-basics-2-blondiebeautyfashion-10

Zoals ik gewend ben van de paletten van Urban Decay is de pigmentatie super. De structuur van de oogschaduw is ook heel fijn en voelt bijna aan als een crème in plaats van een poeder. Ze blenden daardoor prachtig.

 

 

 

 

 

review-Urban-decay-Naked-The-basics-2-blondiebeautyfashion-look-1

Natuurlijk heb ik ook een look met dit palette gemaakt. Ik wissel de looks een beetje af. Soms werk ik bijvoorbeeld maar met twee kleuren en soms gebruik ik bijna alle kleuren uit het palette.

 

review-Urban-decay-Naked-The-basics-2-blondiebeautyfashion-look-3

Hier draag ik skimp in mijn ooghoeken en op het eerste deel van mijn bewegend ooglid. Stark draag ik onder mijn wenkbrauw en over de rest van mijn bewegend ooglid als blending kleur. Cover bracht ik aan in mijn arcadeboog. Vervolgens in de buitenste “V” Primal. Daarna nog een subtiele “V” met Undone. Undone gebruik ik ook als eyeliner, zowel boven als onder.

 

 

review-Urban-decay-Naked-The-basics-2-blondiebeautyfashion-look-4

De look kan dus nog donker door bijvoorbeeld Undone zwaarder aan te zetten of juist lichter door hem weg te laten.

review-Urban-decay-Naked-The-basics-2-blondiebeautyfashion-look-5

Ik hou echt ontzettend van dit soort looks en ben dan ook dol op dit palette. Persoonlijk vind ik het dan ook echt een toevoeging aan mijn collectie, ondanks dat ik Naked 1 The Basics al heb. Ben je een uitgesproken warm type dan zou ik meer voor het eerste palette gaan. Koeler type? Kies van voor het Urban Decay Naked 2 The Basics palette. Beide zijn prachtig als je gewoon niet kunt kiezen zoals ik!

Het Urban Decay Naked 2 The Basics palette kocht ik in Amerika maar is in Nederland bijvoorbeeld verkrijgbaar op Beautybay.com voor €28,70.

Wat vind jij van dit palette?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.