Review – Youngblood Contour palette

Soms ontvang ik producten van merken waar ik nog niet eerder van heb gehoord maar wel direct heel nieuwsgierig naar ben. Zo ook naar het Contour palette van Youngblood. Vandaag review ik hem voor je!

review-youngblood-contour-palette-mineral-test-1

Het Contour palette is een palette met minerale make-up. Op de site wordt kort beschreven wat dat inhoudt: “Pauline Youngblood-Solis ontdekte dat natuurlijke zuivere mineralen en pigmenten zonder conserveringsmiddelen en kleurstoffen een verzachtende werking hebben op de gevoelige en beschadigde huid. Daarom werkt Youngblood alleen met de hoogste kwaliteit mineralen. Dat zorgt ervoor dat de make-up er natuurlijk uitziet en gemakkelijk aanbrengt.” Ik heb weinig ervaring met minerale make-up dus ik was beniewd hoe het me zou bevallen!

review-youngblood-contour-palette-mineral-test-2

Het Contour palette is geschikt voor alle huidskleuren. Ik ben het daar niet helemaal mee eens. Voor de donkere huidjes is het palette te donker. En voor de extreem lichte huidjes ook. Toch denk ik dat veel huidskleuren hier prima mee overweg kunnen! Ik vind het altijd wel een beetje zinloos om een palette te maken voor alle huidskleuren omdat je dat zelf niet nodig hebt, ik zou er dan liever een blush bij willen zien bijvoorbeeld. Maar voor make-upartists kan ik me voorstellen dat dit wel heel handig is.

review-youngblood-contour-palette-mineral-test-3

Het palette ziet er luxe uit met een soort leren hoesje. Het palette sluit met magneetjes en werkt daardoor fijn. Ook is hij mooi slank en compact.

review-youngblood-contour-palette-mineral-test-4

De bovenste rij kleuren zijn highlighters, de onderste rij kleuren zijn geschikt om mee te contouren. Alle kleuren zijn mat.

review-youngblood-contour-palette-mineral-test-5

Het pigment van de poeders is goed, de structuur is fijn, het voelt crème-achtig zacht aan maar daardoor is het wel vrij poederig. De eerste kleur is bijna mijn huidskleur heeft een iets roze ondertoon, de tweede kleur heeft een gele ondertoon, de derde is wat neutraler van kleur. De contourkleuren zijn ook mooi en zeker niet oranje. De donkerste kleur is wel wat oranje en zeker te donker voor mij.

review-youngblood-contour-palette-mineral-test-6

Op de foto hierboven heb ik het contour palette nog niet gebruikt.

review-youngblood-contour-palette-mineral-test-7

Voor de highlighter gebruik ik de eerste kleur, de tweede kleur gebruik ik als highlighter onder mijn ogen. Om te contouren mix ik de eerste twee kleuren. Ook gebruik ik het palette als oogschaduw voor een natuurlijke look.

review-youngblood-contour-palette-mineral-test-8

De kleuren zijn mooi en natuurlijk. Het contouren met dit palette gaat erg fijn. De highlighter is voor  mij persoonlijk wat te poederig op mijn droge huid. Daardoor zie je het erg liggen op mijn huid alhoewel dat op de foto’s lastig te zien is.

review-youngblood-contour-palette-mineral-test-9

Voor het contouren ga ik het palette van Youngblood zeker gebruiken! De highlighters zijn helaas niet helemaal geschikt voor mijn droge huid. En ik hou ook echt van highlighters met veel glans dus de highlighter zal ik niet zo vaak gebruiken. Wel gebruik ik het gele poeder vaak als settingpoeder onder mijn ogen.

Het Youngblood Contour palette kost €65,-.

Wat vind jij van dit palette?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.