Snelle makkelijke zomerse nailart

In de zomer heb ik altijd wel zin in kleurtjes op mijn nagels. Toch hoeft het niet altijd een kleurexplosie te zijn, zeker voor naar mijn werk is dat niet zo handig. Vandaag laat ik je daarom zien hoe je een beetje kleur aan basic nagels toe kunt voegen. Simpel, snel en vrolijk! Het is eigenlijk een kleurige french manicure.

Om te beginnen vijl ik mijn nagels en smeer ik mijn handen in met handcrème. Dit hoeft natuurlijk niet maar een goed begin is het halve werk!

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-2

Daarna is het wel slim om nog even wat nagellakremover te gebruiken zodat je nagels vet zijn wanneer je de lak gaat aanbrengen. Vette nagels zorgen dat de nagellak zich niet goed kan hechten.

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-1

Daarna is het tijd voor de basis. Ik gebruik hier een van mijn favio basis lakjes voor: de Rimmel Pro French Manicure in 444 French Lingerie. Daar breng ik 2 laagjes van aan. Natuurlijk kun je hier ook voor een kleurtje kiezen maar zoals ik al zei hou ik het hier nog graag rustig.

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-3

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-7

Dan is het nu tijd voor een beetje kleur. Je kunt elke kleur kiezen die je wilt. Mint, roze, turquoise, lila, wat je maar wilt!

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-4

Vandaag ga ik voor een lichtpaarse kleur van Primark. Ook een rolletje plakband is handig, zeker als je beginner bent met “nailart”.

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-5

Ik heb vrij lange nagels dus de meeste nagels doe ik zonder tape. Om een mooi lijntje te kunnen zet ik het kwastje horizontaal op de nagel en zet ik een streepje.   Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-8

Mijn pinknageltje is heel klein. Om netje te kunnen werken gebruik ik daar, net als bij mijn duimen wel een plakbandje voor. Pak een klein stukje plakband. Mijn voorkeur gaat voor dit soort dingen altijd uit naar van dat melkwitte plakband. Dit setje kocht ik bij Wibra.

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-10

Ik plak het plakband zo dat er een klein randje nagel aan de bovenkant vrij blijft. Vervolgens druk ik het tape stevig aan.

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-11

Dan lak ik het eerste laagje kleur erover. Het voordeel is dat je nu niet heel netjes hoeft te werken.

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-12

Als het eerste laagje droog is lak ik er een tweede laagje kleur overheen.

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-13

En klaar ben je! Natuurlijk kun je nog een topcoat doen, maar persoonlijk vind ik dat niet nodig.

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-14

Zo heb je in no time een stuk vrolijkere nagels!

Quick-simple-summer-nail-nailart-nagellak-zomer-lila-french-manicure-15

Wat vind jij van deze nagels?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.