(Spelt)pasta met Parmezaan en Prosciutto di Parma roomsaus

Volgens mij is dit de allereerste keer dat ik een recept plaats. En dan is het nog niet eens mijn eigen recept maar wel een van mijn lievelingsrecepten! Ik noem het ook wel pasta alla Anne. Mijn lieve vriendinnetje Anne heeft dit namelijk jaren geleden een keer voor me gemaakt en sindsdien ben ik hooked.

Misschien weet je wel dat ik doordeweeks weinig koolhydraten eet maar in het weekend eet ik dat wel. Een van mijn favorieten recepten is dan deze pasta. Sinds kort gebruik ik hiervoor speltpasta in plaats van gewone pasta. Dat vind ik fijner dan bijvoorbeeld het gebruiken van volkorenpasta. Volkorenpasta proef je namelijk heel duidelijk en is dan ook bepalend voor de smaak van je pasta, speltpasta niet.

recept spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-1

Voor twee personen heb je nodig:

  • Pasta (ik heb gekozen voor speltpasta van de biologische winkel)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Parmaham (pakje 70 gram)
  • Kookroom
  • 1 zakje geraspte parmezaanse kaas
  • 1 zakje rucola (naar smaak)
  • 1 bakje cherrytomaatjes

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-2

Ik doe de pasta in een pan kokend water (ik ga uit van zo’n 100 gram voor mij en 125 gram voor Sven).

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-3

In een koekenpan verwarm ik een scheutje olijfolie (laag tot middelhoog vuur) en daarin fruit in de in kleine stukjes gesneden ui en knoflook aan.

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-4

Dan scheur/ snij ik de parmaham in stukken. Als de ui en knoflook een beetje aangefruit zijn (na zo’n 1,5 minuut) gooi ik de parmaham erbij. Dit bak ik even kort aan zodat de parmaham een beetje knapperig wordt.

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-5

Daarna gooi ik 2/3e van het flesje kookroom erbij, net als de parmezaan en wat peper en zout. Dit doe ik naar smaak. Ik hou van parmezaan dus daar gaat ongeveer een half zakje van in.

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-7

Ondertussen snij ik de cherrytomaatjes doormidden.

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-8

Dit gaat er ongeveer een 1,5 minuut na de kookroom ook in de pan. De tomaatjes hoeven alleen warm te worden.

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-9

Ik verdeel de rucola over twee diepe borden.

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-10

Daaroverheen gaat de pasta.

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-11

Daarna de saus en nog een beetje extra parmezaan (gewoon omdat het kan:)) en smullen maar!!

recept-spelt-pasta-parmezaan-prosciutto-parma-roomsaus-12

 

Eet smakelijk!!

Ik vind dit echt heel erg lekker! Mocht jij de pasta ook gaan maken dan ben ik heel benieuwd wat je ervan vindt! Ik zou het heel leuk vinden als je dit laat weten in de comments of natuurlijk een Instagram foto maakt en naar me stuurt!

Wat is jouw favoriete recept?

Liefs,

Carien

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.