Stedentrip Berlijn

Eens per jaar  ga ik met mijn ouders, broertje en Sven op stedentrip. Dit keer werd het een lang weekend Berlijn. Vandaag wat foto’s! Het zijn trouwens vooral heel veel foto’s van dieren, want we gingen ook naar de dierentuin 🙂

We gingen met de trein, super makkelijk en best snel. In zes uur van Utrecht naar Berlijn.

DSCN0359

De reis ging prima. Ik las in de Glamour en in The Fault in Our Stars (ik heb hem nog niet uit maar ben erg enthousiast!).

foto 1

Het appartementje zat in Charlottenburg, vlakbij het metrostation, heel handig! Hier zie je onze slaapkamer. Sven sprong natuurlijk direct op het bed, vandaar dat het er wat rommelig uit ziet hier.

foto 2

De volgende ochtend hoorden we op de radio dat de Primark Alexanderplatz die dag geopend werd. Onze wandeling die dag kwam er langs dus maakte direct een foto. Later dat weekend ben ik er nog gaan shoppen dus binnenkort volgt de shoplog!

DSCN0366

De beer hoort bij Berlijn en je struikelt over deze beer die bij ontzettend veel restaurants en cafés staat.

DSCN0382

Lunchen bij een heel leuk tentje in een van de vele binnenhofjes in Mitte. Wij nemen altijd een 100% reisgids mee, daar staan zoveel leuke wandelingen en tips in. Ik nam een bio appelsap. Mijn “dieet” (zie mijn filmpje van laatst) zonder suiker en lactosevrij lukte in Berlijn trouwens best aardig. Ze zijn daar ontzettend van de biologische dingen. Er zijn veel biologische winkels met suikervrij en lactosevrij brood en andere producten.

DSCN0404

Een ander leuk hofje.

DSCN0409

En natuurlijk moest ik even op de rug van het nijlpaard zitten 🙂

DSCN0410

Oud en nieuw.

DSCN0418

Dit soort oude gebouwen vind ik altijd heel mooi.

DSCN0420

En een leuk torentje wat we tegenkwamen.

DSCN0433

Hier zie je waar de Berlijnse Muur heeft gestaan. Heel bizar dat ze in zo’n korte tijd zo’n enorme muur hebben opgetrokken en dat als je toevallig aan de verkeerde kant zat kon je niet meer terug.

DSCN0434

De volgende dag gingen Sven, Koen (mijn broertje) en ik naar de dierentuin. Ik ben eigenlijk nog nooit in het buitenland in een dierentuin geweest maar we hadden er zin in. De Zoo in Berlijn is echt mooi, een ouderwetse dierentuin die goed onderhouden is en waar je verbazingwekkend dichtbij de dieren kan komen. Het viel ons sowieso op de Duitsers erg goed van vertrouwen zijn. In de dierentuin zag je dat bijvoorbeeld omdat je soms de (niet gevaarlijke) dieren letterlijk zo uit hun verblijf kon optillen en meenemen. Best bizar vonden wij.

DSCN0456

Een “baby”olifantje, ze was nog ontzettend speels, heel grappig om te zien!

DSCN0460

Wow, giraffen vind ik zo mooi!

DSCN0467

Hun huis was een soort Oosters paleis haha.

DSCN0475

Aapjes blijf ik toch altijd het leukste vinden! Vooral de kleintjes.

DSCN0488 DSCN0493 DSCN0503

Deze foto vond ik heel droog, het lijkt net of de ene gorilla wat staat de bestellen aan de bar en de andere na moet denken hoe hij die cocktail ook alweer maakt ofzo. Of ligt dat aan mij haha?

DSCN0510

Wist je dat orang oetans zulk haar konden krijgen? Wij moesten meteen denken aan Itt uit de Adams Family.

DSCN0520

Moet je nou kijken! Net of ik ernaast sta toch?

DSCN0540

Dit was heel freaky, een ruit waarachter je kon staan en daar kwamen de tijger steeds recht op af lopen en dan stond je oog in oog met hem.

DSCN0554

Grouphug!

DSCN0556

Ook al zo’n mooi beest! “Am I black with white stripes or white with black stripes?!” (uit de film Madagascar).

DSCN0563

Pinguins zijn altijd grappig, die ene durfde het water niet in en allemaal mensen langs de kant gingen hem aanmoedigen.

DSCN0576

En als laatste de nijlpaarden, zo groot!

 

 

DSCN0593

Die avond was de wedstrijd Duitsland- Frankrijk. Ontzettend spannend natuurlijk en het leek ons wel mooi hem bij de Brandenburger Tor te kijken. Het was ontzettend druk, maar heel leuk om de wedstrijd zo te zien. We moesten er natuurlijk wel uitzien als Duitsers haha! Sven was een soort attractie en iedereen wilde met hem op de foto!

foto 3

De volgende dag speelde Nederland en omdat we het goed wilde zien besloten we in het appartement te kijken. Wel in oranje outfit natuurlijk! Man wat was het spannend!! Ik typ dit om 19.30 uur op woensdagavond.. kortom vanavond spelen we weer! Ik ben nu al gespannen!

De volgende dag was het alweer tijd om naar huis te gaan. Dit was mijn outfit of the day. Ondanks dat het 31 graden was ging ik voor een lange broek. Dat leek me handiger voor in de trein, maar ook omdat het in Nederland enorm zou regenen.

foto 4

Mijn ouders gingen nog even naar een museum, wij kozen ervoor nog wat zonnestralen mee te pakken op een terras aan de Spree.

DSCN0604

Nog even lunchen bij Vapiano en de terugreis begon. We hebben trouwens ontzettend vaak bij Vapiano gegeten, heerlijk! Dat was vaak handig en ook met mijn “dieet” en goed keuze.

DSCN0610

Berlijn is een hele fijne stad om te zijn. Ik heb ervan genoten! Later volgen er twee shoplogs, één met beauty en één met fashion.

Ben jij weleens in Berlijn geweest?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Haha, cousin It uit de Adams Family! Wat een leuk verslag. Ik wil ook ooit nog eens naar Berlijn. Mijn schoonzusje komt er trouwens vandaan, maar woont nu met mijn broer in Zwitserland, om het makkelijk te maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.