Test: blond haar koeler maken met Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo

Mijn blonde lokken horen bij mij. Mijn bijnaam is niet voor niets Blondie. In de zomer zijn ze nóg blonder, in de winter wat rossiger. Ik hou van mijn lokken. Totdat verschillende kapsters zeiden dat mijn haar prachtig is en dat ik het vooral niet moet verven maar dat het misschien wel mooi zou zijn mijn haar iets koeler te maken met een spoeling of met paarse shampoo. Het zou het gele er iets uit halen en zou beter passen bij mijn gezicht. Nou ben ik doodsbang dat mijn haar mijn haar ineens niet meer is dus ik vond het nogal wat. Maar goed, een shampoo wilde ik wel proberen. Zo paars mogelijk was het advies. Vandaag laat ik je zien hoe mijn haar er voor en na één keer wassen met een paarse shampoo uitziet.

blond-haar-minder-geel-koeler-haar-schwarzkopf-reflex-silver-zilver-shampoo-paars-minder-warm-1

Ik koos voor de Schwarzkopf Reflex-Silver shampoo. Ondanks dat de verpakking met de twee mensen met behoorlijk grijs haar mij enigszins bang maakt want grijs was niet helemaal waar ik voor wilde gaan (en hoeveel rimpels zijn er weg gephotoshopt??).

blond-haar-minder-geel-koeler-haar-schwarzkopf-reflex-silver-zilver-shampoo-paars-minder-warm-6

Gelukkig stond er iets over de gele gloed.. Verwijdert de gele gloed uit grijs en wit haar.

blond-haar-minder-geel-koeler-haar-schwarzkopf-reflex-silver-zilver-shampoo-paars-minder-warm-7

Op de verpakking staat dat je de shampoo 2 tot 5 minuten moet laten inwerken. Enthousiast deed ik wat shampoo in mijn handpalm. Man wat paars! Paarser dan de fles. Dat 5 minuten in mijn haar laten zitten??? Ok.. Off we go!

blond-haar-minder-geel-koeler-haar-schwarzkopf-reflex-silver-zilver-shampoo-paars-minder-warm-3

Hierboven zie je mijn haar vóór de paarse shampoo. Ik heb bewust een foto genomen van schoon haar zodat je mijn kleur het beste ziet. Het is overigens op de foto niet zo “geel” als normaal.

blond-haar-minder-geel-koeler-haar-schwarzkopf-reflex-silver-zilver-shampoo-paars-minder-warm-9

En op de foto hieronder het effect na één keer wassen met de Schwarzkopf Reflex-Silver shampoo. Gelukkig! Niet paars of grijs, dat is al geruststellend. Om nou te zeggen een wereld van verschil, dat niet.

 

 

blond-haar-minder-geel-koeler-haar-schwarzkopf-reflex-silver-zilver-shampoo-paars-minder-warm-2

Toch bespeur ik wel een iets koelere tint. Heel lastig om te zien, zeker op foto’s. Mijn haar werd wel wat droger van de shampoo dus een goede conditioner of een maskertje daarna is geen overbodige luxe.

Mijn schoonmoeder heeft dezelfde shampoo en zij is grijs. Zij raadde mij aan hem vooral niet te lang te laten zitten want dat je haar dan oprecht paars wordt. Niet precies waar ik voor wil gaan (zoek je een goedkope manier om paars haar te krijgen dan is dit misschien wel een goede tip:)). Ook hoorde zij goede verhalen over de paarse shampoo van Kruidvat huismerk. Dat scheelt weer geld. De Schwarzkopf Reflex-Silver shampoo kost zo’n €5,50.

Heb jij ervaring met je haar koeler maken? Of met paarse shampoo? Ik ben benieuwd! 

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

9 reacties

  1. Ik gebruik al denk meer als een jaar de daddy-o shampoo en daarbij merk ik altijd wel dat de gele gloed eruit is! Misschien een tipje!

    1. Ik had het er pas een keer mee gewassen. Inmiddels zie ik meer verschil en heb ik ontdekt dat ik er een conditioner in moet doen na gebruik, dat werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.