The bigger the better??

Iets waar ik nog nooit over heb geschreven is ondergoed. Niet zo gek ook natuurlijk want dat is best persoonlijk! Toch denk ik dat ik misschien een aantal tips kan geven waar je (hoop ik) wat aan hebt. En dan met name voor iedereen met iets grotere borsten dan gemiddeld (there, I said it!).

Al zo lang ik me kan herinneren zijn de mijne net iets groter dan die van anderen. Ik was jaloers op meiden met een cup A, B of C. Tegenwoordig vind ik ze overigens prima. Niks mis mee! Maar de laatste jaren schuift de gemiddelde bh-maat van de Nederlandse vrouw op. Meer vrouwen met grotere borsten dus. Vroeger was het hopeloos om bh’s in mijn maat te vinden. In de mijn pubertijd waren er vooral grote witte of huidskleurige exemplaren van een soort hard kant. Maar met de jaren zijn er steeds maar zaken die verder gaan dan cup C of D. Top! Vandaag deel ik mijn tips en favoriete winkels!

Hunkemoller 2

Winkels

Vroeger was ik blij als ik bij de speciaalzaken (rib uit mijn lijf) een mooie bh kon vinden die paste, lekker zat en er nog een beetje leuk uit zag. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer keuze.
Hunkemöller, Livera en tegenwoordig bijvoorbeeld ook H&M en Esprit hebben bh’s die verder gaan dan een C of D cup! Zo fijn! Eerlijk is eerlijk, het liefst winkel in bij Victoria’s Secret. Maar zo lang die nog  niet besluit haar bh’s naar Nederland te brengen zijn er tegenwoordig gelukkig genoeg alternatieven.

Pasvorm

Laat je een keer opmeten. En eigenlijk zou ik zelfs aanraden je in 2 winkels te laten opmeten. Zo weet je zeker dat je de juiste maat draagt. Dat is belangrijk want dat zit het mooist en het fijnst.
Daarnaast is het goed om te kijken welk model het beste bij je past, balconette, halve cup, volle cup, push-up, etc. Ik weet bijvoorbeeld dat Hunkemöller en Victoria’s Secret handig de verschillende modellen laten zien.

Zelf merkte ik dat zodra ik voorgevormde bh’s ging dragen ik minder last van mijn rug en schouders kreeg. Geen idee waarom maar dat hielp. Ik zou je zeker aanraden dat eens te proberen.

Sport

Sportbh’s voor grotere cupmaten vind ik echt een drama! Daar vind ik dan weer dat de meeste winkels totaal niet in slagen. Zo jammer want het is zo belangrijk om een goede sportbh te hebben als je sport. Ik vind de bh’s van ShockAbsorber wel goed maar de beste sportbh’s zijn in mijn beleving toch echt die van Victoria’s Secret.

ShockAbsorber sport bh wehkamp grote cup support 2Incredible sport bra victoria's secret ShockAbsorber sport bh wehkamp grote cup support

Inspiratie

Ik koop niet vaak bh’s want ik vind bh shoppen niet heel leuk. Maar het leek me wel leuk om een beetje een inspiratielijstje te maken:

 

BH esprit

Hunkemoller Jamy

Hm bh cup E F

Esprit grote cup bh

De laatste tip die ik nog even wil meegeven: was je bh’s met de hand. Echt waar, dan gaan ze veel langer mee! En zoveel werk is het niet. Leg ze in een sopje, laat het even intrekken, spoel ze uit en hang ze op. Zo simpel is het.

Mocht jij nog tips hebben, laat ze dan vooral hieronder weten! En uiteraard mag dat ook zijn voor meiden met juist wat kleinere borsten hoor!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.