Tips als je gaat shoppen in Amerika

Amerika is groots en meeslepend en dat geldt misschien ook wel voor het winkelen. Toen Sven en ik besloten deze zomer naar Californië dacht ik ook direct: shoppen!! Tja, noem me oppervlakkig maar ik hou ervan. Vandaag deel ik graag mijn tips als het gaat om shoppen op het gebied van mode en beauty. Natuurlijk noem ik lang niet alle winkels die er zijn, maar wel mijn favorieten. Winkels waar mijn shophart sneller van gaat kloppen en het gat in mijn hand pijnlijk zichtbaar wordt.

Fashion

 • Victoria’s Secret

De winkel waar ik sowieso heen wilde in Amerika was natuurlijk Victioria’s Secret (VS). Dat is een winkel met bh’s en ander ondergoed maar ook hebben ze er sportkleding, parfum, bodylotion, make-up, toilettasjes etc. Sven was nog nooit in een VS winkel geweest en zelfs hij was onder de indruk. Als je binnenkomt wordt je gevraagd of je je wilt laten opmeten. Ik dat erg aanraden want de Nederlandse maten zijn anders dan de Amerikaanse maten. Ze meten je dan op (met kleding aan) in de kleedkamer. Daarna kun je zelf bh’s uitzoeken maar ook de medewerksters doen dat met liefde voor je. Dan zoeken zij bh’s in verschillende stijlen voor je uit en kun jij kiezen welke pasvorm het beste bij jou past. Juiste pasvorm gevonden? Dan kun je nog kiezen welke kleur, met of zonder kant en ga zo maar door. Ze noemen je bij je naam (of in mijn geval Karen, maar ach!) en je kunt ze alles vragen. Aan het einde van je bezoek krijg je ook een pasje mee waarop jou maat en stijl staat, zo weet je dat voor het vervolg. De prijzen variëren van H&M prijzen voor de PINK-collectie (jongeren) tot wat duurder dan Hunkemöller. Ik heb bh’s van rond de 40 dollar (zo’n €32). Geweldige winkel die ik iedereen kan aanraden, zeker ook voor meiden met grotere cupmaten.

DSCN1082

 • Forever 21

Tja wie kent Forever 21 niet? Een fijne budget winkel met leuke outfits, schoenen en accessoires. Natuurlijk hebben we die in Nederland ook, maar in Amerika is het goedkoper en dat is natuurlijk altijd leuk! Ik kan je vertellen dat ik veel heb gekocht bij Forever 21 dit keer. Let wel op: het logo is soms anders dan wij in Nederland kennen. Zoals je op onderstaande tas ziet is het logo in Amerika soms XXI (=21) in plaats van het bij ons bekende Forever 21 logo. Naast leuke outfits hebben ze trouwens ook hele fijn sport- en nachtkleding. Ik hou van de pyjama’s en sportbroeken van deze fijne budget winkel.

DSCN2196

 • Brandy Melville

Ook Brandy Melville is tegenwoordig in Nederland te vinden, maar ook deze winkel is goedkoper in U.S.A. Hier hebben ze veel cropped tops en high-waisted jeans. Net als veel grofgebreide vesten en leuke simpele sieraden.

 • Pac Sun

Hier ben ik persoonlijk een beetje te oud voor al had ik graag wat jonger geweest, want ze hebben hier echt leuke dingen voor jonge meiden. Wat stoerder, leuke rugzakken, kanten tops en shirts met een leuke opdruk.

 • Aeropostal

Dit ken je misschien wel van de Amerikaanse YouTuber Bethany Mota (MacBarbie07) zij heeft hier een kledinglijn voor ontworpen. Ook wat meer voor jonge meiden, maar zeker leuk om eens te kijken. Ik kocht er een sporttop maar zag ook leuke schoenen en een leuke geruite blouse maar die waren er niet meer in mijn maat helaas.

 • Outlet (Michael Kors, Nike,  MAC, Estee Lauder, Bobbie Brown, Steve Madden, GAP, Guess, Levi’s en zo kan ik nog wel even doorgaan)

Nog een hele goede tip, die wij ook hadden gekregen alleen een beetje vergeten waren: outlets. Amerikanen zijn dol op outletshopping. In een outlet worden vaak restartikelen verkocht voor een lagere prijs. Maar in Amerika heb ik het idee dat het net iets anders werkt. De keuze is er groot. Vooral Sven heeft groots ingeslagen bij de Nike winkel. Hij kocht daar een compleet nieuwe hardloopoutfit (2 shirts en een broekje) voor 60 dollar, in Nederland zou dat zeker €100,- hebben gekost. Ik kocht bij de cosmetica outlet uiteindelijk alleen mijn favoriete Estee Lauder Perfectly Clean Face Wash. Vooral omdat ik al veel had gekocht, anders was ik zeker losgegaan op de paletten van MAC, de shimmer bricks van Bobbie Brown en de leuke combi-paketten van Smashbox.

Beauty

Ik had het net al over beautyshoppen bij de outlets maar ook op andere plekken kun je goed beautyshoppen in Amerika.

 • Sephora

Helaas, helaas, helaas, hebben we hem niet meer in Nederland: de Sephora. Zo jammer! Des te leuker is het wel om er in Amerika naartoe te gaan. Met merken als Urban Decay, Too Faced, Bobbi Brown en Chanel een walhalla voor iedere beautyliefhebber. En ook hier geldt: de meeste producten zijn goedkoper dan in Nederland.

DSCN2198

 • Target en Walmart

Target en Walmart zijn supermarkten ++ Je kunt er werkelijk waar álles kopen. Van je dagelijkse boodschappen tot kampeerspullen, kleding, DVD’s én make-up. En dat laatste kijk ik natuurlijk naar. Maybelline, NYX, E.L.F., L’Oréal, Essie etc. Maar ook haarverzorging, doucheproducten, deo en ga zo maar door. En net als al het bovenstaande (stukken) goedkoper dan in ons kleine kikkerlandje. Het aanbod verschilt per filiaal maar ze hebben er vaak veel meer dan bij onze drogisterijen.

 • CVS Pharmacy, Rite Aid en Walgreens

Alsof je bij Target en Walmart nog niet genoeg kunt kopen zijn er ook “drogisterijen”. De Amerikanen houden dus van groots, dus ook de drogist (pharmacy) is vaak enorm. CVS Pharmacy, Rite Aid en Walgreens zijn denk ik wel de bekendste. Alles wat je bij de supermarkt hebt, heb je hier ook maar dan nog meer aanbod per merk. Geweldig vond ik het om langs de enorme make-upschappen te lopen. Het enige nadeel: er zijn geen testers. Zo onhandig. Als er 15 kleuren foundation zijn is het wel handig om te weten welke het beste bij jou past. Datzelfde geldt voor poeders en blushers. Of wat voor borstel een bepaalde mascara heeft. Voordeel: je koopt minder 🙂

Dit zijn denk ik mijn belangrijkste tips als het gaat om shoppen in Amerika. Ik kan het iedereen aanraden, mocht dat nog niet duidelijk zijn:)

Ben jij weleens in Amerika geweest? En zo ja, wat zouden jouw tips zijn?

Liefs,

Carien

You may also like

4 reacties

 1. Ik ben zelf nog nooit in Amerika geweest, maar het lijkt me wel heel tof om er een keer naar af te reizen. De cultuur daar is zo anders, en de natuur is daar ook echt heel erg mooi, als ik tenminste naar vele anderen luister 🙂 En tsja, die winkels daar, je kunt je shoplust daar echt loslaten! Ik denk dat ik ooit nog wel naar Amerika zal gaan, en als ik daar ben weet ik zeker dat ik flink ga inslaan 😀

  1. Ja het is echt een aanrader! Amerika is zo groot en anders dan NL. Ik ben dus in Californië geweest en ook een keer in New York, beide fantastisch maar ook weer heel verschillend van elkaar. En de natuur is zeker ook heel erg mooi! Als je ooit gaat dan kun je zeker lekker shoppen hihi 😀

 2. Hoi, mijn vriend en ik gaan aankomende zomer 3 weken naar Californië! Vraagje, naar welke outlets zijn jullie geweest (zowel voor kleding en cosmetica)? Zijn deze makkelijk te vinden of kom je ze vanzelf wel tegen? Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.