Tips als je gaat trouwen #2

Een tijdje geleden schreef ik al een artikel over mijn tips voor als je gaat trouwen. Dat was in november. Inmiddels ben ik alweer een stukje verder met het plannen van onze bruiloft dus het leek me leuk weer wat tips en ervaringen te delen. Misschien dat ik binnenkort ook nog een keer een filmpje maak, vooral om een beetje bij te kletsen met jullie). Maar vandaag is het weer tijd voor tips voor als je gaat trouwen!

Ik heb op verschillende sites gespeurd wat er allemaal komt kijken bij het plannen van een huwelijk. Ik ben tenslotte nog nooit getrouwd en ben de eerste uit mijn vriendengroep dus ik kon wel wat inspiratie gebruiken. Zo vond ik op trouwplannen.nl een handige lijst. Deze heb ik goed bekeken en in mijn weddingplanner gezet.

 • Mijn “weddingplanner”

Ik kocht zelf een schriftje waarin ik per onderwerp alles bij ben gaan houden wat ik moet onthouden. Van de locatie en de gastenlijst tot welke make-up ik zou willen dragen. Super handig om dat allemaal ergens op te schrijven. En laatst vond ik ook een leuke weddingplanner: een mapje waar allemaal tips in staan. Maar waar je bijvoorbeeld ook kunt opschrijven hoe je ten huwelijk bent gevraagd. Ik heb hem pas net maar zit er al lekker in te bladeren.

20150103_181915 (1)

 • Thema & Dresscode

Ik denk dat zodra je weet dat je gaat trouwen je wel een beetje een gevoel hebt bij wat voor soort bruiloft je wilt. Wil je het romantisch, vintage, modern, stoer, klassiek? Op Pinterest kan ik uren naar plaatjes kijken. Wij wisten al snel wat voor soort sfeer we wilden. Ontspannen, gezellig, romantisch, passende bij de Italiaanse sfeer. Met pastelkleuren voor een zomers gevoel.

1b83ae97b24376f624f1d9af7be26400 (1)

Bron: Pinterest

Een dresscode is handig, gasten willen een beetje weten waar ze aan toe zijn. Wij vonden dat best lastig. Sven wil graag dat de mannen in pak komen en ik wil de vrouwen graag in pastelkleuren en mijn bruidsmeisjes is lange zwierige jurken. Maar je wilt ook niet iets doen waarin iemand zich niet op zijn gemak voelt. Wij hebben uiteindelijk op Pinterest een pagina gemaakt met wat inspiratie. Zo kunnen de gasten een beeld krijgen wat we in gedachte hebben en hoe zij zich zelf dan zien. We hebben onze dresscode Summer Chic genoemd.

Als je een beetje weet wat voor sfeer of thema je wilt kun je ook de uitnodigingen gaan maken.

 • Uitnodigingen

Natuurlijk zijn uitnodigingen heel belangrijk, je wilt tenslotte je gasten op een leuke manier uitnodigen. Sven en ik hadden allerlei wilde ideeën maar omdat we klein trouwen (en dus ook maar weinig uitnodigingen versturen) worden bepaalde dingen, zoals letterpress, erg duur. Gelukkig is een vriendinnetje grafisch ontwerper en dus heeft zij prachtige uitnodigingen ontworpen. Als het goed is komen ze vandaag binnen dus ik lig voor de deur:)
Als je weinig budget hebt kun je ook ontzettend veel sjablonen op internet vinden. Hier schreef ik ook al over in mijn vorige artikel. Wij hebben dit bijvoorbeeld wel gedaan voor onze “Save The Date”kaarten.

 • De jurk!

Ik heb een trouwjurk! Whwaaaa!! Zo spannend! Ik ga de jurk niet laten zien want ik wil natuurlijk dat hij een verassing blijft voor Sven en de gasten. Een trouwjurk vinden is een hele missie. Ik heb daar al eerder over geschreven. Uiteindelijk vond ik mijn jurk bij een sample sale! Ja, met veel korting dus! Wat een geluk! Mocht je dus een mooie jurk voor een leuk prijsje zoeken, zoek dan ook zeker uit of er sample sales zijn. Wie weet vind je daar jouw pareltje tussen. Ben je slecht in snelle beslissingen nemen (zoals ik) denk er dan wel goed over na. Ik heb er behoorlijk wat stress van gehad, gewoon omdat ik niet zo snel zo’n keuze kan maken. Achteraf ben ik ontzettend blij hoor, maar het had wel even wat voeten in de aarde.

Een andere tip die ik kan geven: ga naar meerdere winkels en kijk waar jij een klik had. Als ik de sample sale van Bloomfeld niet had ontdekt (waar ik trouwens ondanks de hysterie van de sample sale erg goed geholpen ben!) dan had ik mijn jurk denk ik bij de Honeymoonshop gekocht. De verkoopster voelde heel goed aan wat ik wilde. Het is fijn als er een klik is. Dat is toch echt wat je nodig hebt bij zo’n belangrijke keuze.

Toen ik mijn jurk gekozen had was het natuurlijk tijd voor taart! 20141220_141825

 • Site

En mijn laatste tip voor vandaag is er eentje die ik zeker als blogger erg leuk vind. Je kunt namelijk je eigen trouwsite maken via Bruiloftvan.nl. Er zijn vast meer van dit soort sites en ik vind het heel slim bedacht. Op die site kun je een eigen pagina maken waarop gasten alle informatie over de bruiloft kunnen vinden. Ontzettend handig. Op de uitnodiging past namelijk lang niet alles wat je wilt zeggen en op deze manier kan iedereen die komt het handig op één plek teruglezen. Ik ben ook heel benieuwd wat onze gasten hiervan gaan vinden!

Dat waren weer wat tips voor als je gaat trouwen. Ik zit volop in het proces en vind het tot nu toe nog allemaal ontzettend leuk!

Mocht jij ook gaan trouwen: veel plezier met het plannen van je huwelijk! En alle tips zijn natuurlijk welkom!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

 1. Leuke tips! Ik droomde als klein meisje al van trouwen. En dan met pinterest, ik denk dat ik over alles wel al heb nagedacht. Ik kan er namelijk eindeloos over door dromen 🙂

  xo

 2. Hoi carien, Wat leuk, de pasteltinten komen ook terug op mijn bruiloft. Ik heb hier niet echt een thema net als jij met je Summer Chic aangehangen maar wel een duidelijke dresscode. Lila, mintgroen of zacht roze kleding is de dresscode. Zelf heb ik ivoorkleurige jurk met lila accenten. Tevens zijn mijn accessoires lila zoals mijn
  haarpinnen. Ik ga echt voor de dromerige elfjes look, zoals mijn aanstaande het liefkozend/sarcastisch bedoeld;)

  1. Wat leuk dat jij ook voor pastelkleuren hebt gekozen! Dat elfjesachtige is natuurlijk heel romantisch! Geniet ervan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.