Tips om nagels mooi te laten groeien

Mooie verzorgde handen vind ik belangrijk. En daar horen nagels natuurlijk bij. Van nature heb ik niet erg sterke nagels en worden ze dus ook niet echt lang. Vandaag vertel ik wat ik doe om mijn nagels te verzorgen zodat ze mooi en sterk worden.

tips-mooie-lange-verzorgde-nagels-herome-rimmel-2

Natuurlijk zijn gezond eten en veel water drinken van belang, niet alleen voor je nagels maar ook voor de rest van het lichaam, zoals een mooie huid of glanzend haar. Vandaag ga ik het meer over de verzorging van mijn nagels hebben.

  • Smeren, smeren, smeren

Je zou kunnen zeggen dat ik een lichte verslaving voor handcrème heb. Mijn handen houden er nou eenmaal van. Mijn favoriet is de ouderwetse blauwe pot van Nivea. Het liefst smeer ik mijn handen de hele dag in maar dat is niet goed. Dus ik smeer ze voor het slapen in, ’s ochtends na het douchen en gedurende de dag nog als ze heel droog aanvoelen. Als ik mijn handen insmeer neem ik ook altijd mijn nagelriemen mee. Daarnaast smeer ik mijn nagelriemen één keer per week in mijn een crème speciaal voor nagelriemen. Mijn favoriet is de Lush Lemony Flutter Cuticle Butter.

tips-mooie-lange-verzorgde-nagels-herome-rimmel-lush-lemony-flutter-cuticle-butter

  • Vijlen

Ik knip mijn nagels nooit, ik vijl ze. Dat doe ik altijd met een kartonnen vijl, dat is goedkoop en zacht voor de nagels. Het beste is om tijdens het vijlen steeds dezelfde richting op te vijlen (naar links of rechts). Dit zorgt ervoor dat de kans op scheurtjes in de nagels kleiner is. Maar eerlijk is eerlijk, dat doe ik zelf niet. Het lukt mij gewoon niet om het dan netjes en in de juiste vorm te vijlen.

tips-mooie-lange-verzorgde-nagels-herome-rimmel-3

  • Afblijven!

Het spreekt voor zich maar nagel(riemen)bijten helpt niet echt mee bij het creëren van mooie en verzorgde handen. Ik doe dit niet maar mocht je dit wel doen dan kun je bijvoorbeeld eens proberen Bytex te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je nagels vies gaan smaken en dan wil je er niet aan bijten.

  • Nagelverharder

Ondanks gezond eten zijn mijn nagels niet erg sterk van zichzelf, daarom gebruik ik graag nagelverharder. Deze gebruik ik als basis onder mijn nagellak of gewoon als naturel nagellak. Een milde verharder is mijn favoriet van Rimmel Stronger double duty base coat. En minstens één keer per week breng ik de Herôme Extra Strong Nail Hardener aan. Deze heeft mijn nagels ontzettend veel sterker gemaakt. Echt top spul!

tips-mooie-lange-verzorgde-nagels-herome-rimmel-stronger-nail-hardener-1 tips-mooie-lange-verzorgde-nagels-herome-rimmel-stronger-nail-hardener-2

  • Gelnagels

Wat mij ook erg heeft geholpen is gelnagels. Mijn favoriet zijn die van SensatioNail. Het is even een investering maar het is goedkoper dan ze te laten zetten bij een salon. Daarbij is het super simpel om het zelf te doen. Als je nagels kunt lakken kun je met SensatioNail overweg. Het voordeel hiervan is dat de gel je nagels als het ware omhullen met een laagje gel waardoor de keihard worden. Dit zorgt ervoor dat ze twee weken (want zolang blijft het ongeveer zitten) blij kunnen groeien zonder af te breken. Ik merk wel dat ze na een maand gelnagels weer even toe zijn aan gewone nagellak.

tips-mooie-lange-verzorgde-nagels-herome-rimmel-1

Als laatste heb ik ook een tijdje vitamines geslikt (Kruidvat vitaminen voor Huid, Haar en Nagels). Dit maakt geen wereld van verschil maar ik had wel het idee dat het een beetje hielp. Inmiddels slik ik ze niet meer en zijn mijn nagels nog steeds lang en sterk.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips!

Hou jij van lange nagels of heb je ze liever wat korter?

Liefs,

Carien

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Ik heb altijd korte en slappe nagels gehad, totdat ik de combinatie Lush lemony flutter en Trind ontdekte, mijn nagels zijn ineens lang en sterk, ik ben zooo gelukkig haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.