Tips voor een budget vriendelijke bruiloft

Een bruiloft is niet goedkoop, dat is nou eenmaal zo. Toch kun je ook trouwen als je een wat kleiner budget hebt. Vandaag geef ik wat tips om geld te besparen en toch een prachtige bruiloft te hebben. Sven en ik trouwen niet heel erg low budget, we hebben er voor gespaard en willen graag in het buitenland trouwen, dat maakt het al meteen minder budget. Toch letten wij ook wel op ons geld. Het is namelijk wel een hele bijzondere dag maar je wilt er ook niet jaren krom voor hoeven liggen. Zelf heb ik dus een deel van de tips toegepast en een deel niet.

  • De trouwjurk

Een trouwjurk kun je zo duur en zo goedkoop maken als je wilt. Ik droomde als klein meisje al van een echte trouwjurk maar ik vind het ook lastig om voor één dag duizenden euro’s aan één jurk te besteden. Mijn ouders zijn zo lief om mijn trouwjurk te betalen! Dan nog vond ik het trouwens heel lastig om een dure jurk te kiezen. Mijn jurk kocht ik dan ook in een sample sale. Bij een sample sale kun je jurken van het vorige seizoen kopen, of bijvoorbeeld een jurk waar nog maar één maat van is. Ik kocht daar een jurk waar nog maar één maat was was.

Een goedkoper alternatief is het internet! Jazeker, bijvoorbeeld op Asos.com staan prachtige jurken van bijvoorbeeld het merk Frock & Frill of Needle & Thread.

budget bruid tips 1 budget bruid tips 2

 

Ook al het gaat om sieraden en schoenen hoeft het niet zo duur te zijn. Zo kocht ik mijn schoenen voor €32 via Otto.nl.

  • Uitnodigingen

Natuurlijk wil je al je gasten op een leuke manier uitnodigen voor de mooie dag. In in mijn van vorige artikelen over trouwen (klik hier) gaf ik deze tip al: sjablonen. Op internet kun je ontzettend veel leuke sjablonen vinden voor uitnodigingen, Save the dates en bedankjes.

budget bruid tips sjablonen templates uitnodigingen

Bron

budget bruid tips sjablonen templates uitnodigingen 2

Bron

De tekst en kleuren kun je helemaal naar jou zin aanpassen maar het scheelt je een hoop ontwerpkosten! En ben je zelf heel creatief? Ontwerp dan jouw eigen uitnodiging! Tegenwoordig zijn er genoeg sites waarbij je jou persoonlijke ontwerp kunt laten drukken op kaarten.

  • DIY Decoratie

Dat brengt me meteen op het volgende ontwerp: DIY Decoratie. Persoonlijk vind ik het ontzettend leuk om zelf leuke dingen voor de bruiloft te maken. Het is goedkoop én origineel. Zoek bijvoorbeeld op Pinterest naar decoratie die je mooi vindt en ga zelf aan de slag.

Wij willen bijvoorbeeld leuke kleine vaasjes met wilde bloemen op de tafels zetten. Je kunt vaasjes kopen maar je kunt ook allerlei verschillende oude potjes verzamelen (lees: potjes pastasaus of een potje waar appelmoes in heeft gezeten). Was ze goed af, verwijder het etiket (als het niet lukt met wat water en zeep probeer dan olijfolie of terpetine) en klaar ben je!

DIY decoratie bruiloft budget wilde bloemen vaasjes

Bron

Afgelopen weekend heb ik met mijn moeder op de lapjesmarkt prachtige linten gekocht, die kun je trouwens ook vinden bij bijvoorbeeld de Action of Hema. Met die linten maken we versiering voor aan de stoelen. Onderstaand plaatje was daarvoor mijn inspiratie, maar het wordt natuurlijk net ietsje anders. Het is altijd leuk om er jouw eigen twist aan te geven natuurlijk!

DIY decoratie bruiloft budget linten stoelen

Bron

Dat zelfde geldt voor dit “hartjes-gordijn” dat leek me een leuke achtergrond voor foto’s bijvoorbeeld.

DIY decoratie bruiloft budget hartjes gordijn inspiratie 1

Bron

Zelf ben ik nu druk bezig met mijn eigen gordijn vol pastelkleurige hartjes en rondjes. Misschien maak ik hier binnenkort wel een filmpje over!

DIY decoratie bruiloft budget hartjes gordijn foto 2

  • Make-up & Haar

Ik doe zelf mijn make-up en haar. Ik vind dat heel leuk om te doen en ik kan het ook. Dat zijn natuurlijk wel twee dingen: je moet het leuk vinden én zelf kunnen. Anders zou ik hier niet op bezuinigen. Of misschien vind je moeder of vriendinnetje het wel heel leuk om bij jou te doen? Maak altijd een proefkapsel en proef make-up om zeker te weten of het is wat je wilt. Maak foto’s met en zonder flits om te kijken of het ook mooi over komt op foto’s. Ik heb al een tutorial van een bruidsmake-up gemaakt(klik hier als je die wilt zien) maar YouTube staat er vol mee.

  • Fotograaf?

De laatste tip voor een budget bruiloft is om te bepalen of je wel een fotograaf wilt. Laat ik voorop stellen dat de bruiloft iets is waar je foto’s van wilt hebben. Maar misschien heb je een broer, oom of moeder die dol is op het maken van foto’s en een goede camera heeft. Misschien wil diegene wel de foto’s maken. Een professionele fotograaf is namelijk ontzettend duur. Wij hadden eerst ook het plan om zelf (door vrienden) de foto’s te maken. Maar in Italië kost een fotograaf beduidend minder dan in Nederland (dit trouwens in grote tegenstelling tot bloemen die daar echt mega duur zijn).  Daarom hebben we er toch voor gekozen om een fotograaf te nemen. Daarbij zijn we maar met 25 personen dus als er ook nog mensen van de groep fotograaf zijn, getuigen, bruidsmeisjes en ga zo maar door dan houden we niemand over in het publiek 😉 Mocht je ervoor kiezen om een vriend of familielid te vragen dan raad ik je wel aan een moodboard te maken van foto’s die jij mooi vindt van bruiloften. Zo weet diegene een beetje wat jullie verwachten en dat maakt het minder spannend. En misschien is het ook leuk om een keer een dagje met elkaar te oefenen met foto’s nemen.

budget bruid tips trouwjurk

Bron

Dit waren een aantal van mijn tips voor een budget vriendelijke bruiloft! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad!

En mocht je binnenkort gaan trouwen: GENIET!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Leuk geschreven! Dat gordijn is een heel leuk idee! Ben erg benieuwd naar je dag na dit artikel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.