Tips voor het opbergen van schoenen

Ik ben dol op schoenen! Er staan dan ook heel wat schoenen in mijn huis. Van pumps, tot laarzen en van gympen tot boots. Een hele tijd geleden liet ik mijn schoenenstash al een keer zien, net als mijn collectie pumps. Het opbergen van schoenen is best een uitdaging. Vandaag geef ik je graag wat tips en inspiratie voor het opbergen van schoenen.

Zoals ik al zei heb ik veel schoenen, heel veel schoenen. En ik niet alleen.. Sven heeft ook heel wat paren staan. En ik heb dan nog een maatje 38. Sven heeft maat 46, dus dat zijn geen kleine schoenen. Van zijn schoenen laat ik je een klein deel zien, van mijne het meeste. Maar niet alles, want mijn sandalen staan in de berging en die sleep ik in de zomer ons huis in en dan gaan de laarzen en boots naar de berging. Ik ga bij schoenen overigens voor kwantiteit in plaats van voor kwaliteit haha! Ik doe trouwens jaren met goedkope schoenen maar omdat ik graag mee ga met trends koop ik liever wat vaker goedkope schoenen dan eens in de zoveel tijd één duur paar.

Schoenen opbergen vind ik lastig. Kleding vouw of hang je op en over het algemeen heeft elke broek of elk shirtje dezelfde vorm als je het opvouwt. Bij schoenen is dat niet zo, hoge hak, plat, laars, gympje, slipper. Inmiddels heb ik een systeem wat werkt het enige wat nog ontbreekt is een extra kast.

In onze hal hebben we een kast, daar zat een soort erkertje. Ik bedacht dat het handig zou zijn daar planken in te maken voor schoenen. Sven vond het maar een raar plan maar uiteindelijk wist ik hem te overtuigen en dat systeem werkt goed. De planken zijn vrij diep dus om overzicht te houden plaats ik van een paar schoenen steeds de ene voor de andere. Zo heb je op de voorste rij zicht op alle schoenen en pak je de andere schoen er steeds bij (die staat er dus achter). Daarnaast heb ik ook op kleur gesorteerd. Dit werkt top.

schoenen-opbergen-organiseren-tips-schoenenkast-4

Bij de pumps wordt het al lastiger want die staan op een losse plank. Ook hier zet ik ze achter elkaar waarbij ik de hak van de voorste pump in de achterste pump zet. Dat staat stabiel en neemt weinig ruimte in. Maar dit kan beter. Ik ben gaan kijken hoe dat beter kon en vond de schoenenkast bij Otto. Hier staan bergen schoenenkasten. Voor mijn pumps vind ik deze kast bijvoorbeeld erg leuk:

schoenenkast space

Deze kast vind ik mooi en multifunctioneel want je kunt hem als dressior in de gang zetten. Een leuk vaasje erop of een paar heerlijke geurkaarsen en klaar ben je.

Maar zoals je ziet zijn er nog wel meer ontplofte delen schoenenkast.. Dat moet ook eens anders.

schoenenkast pisa

Bovenstaande kast is natuurlijk een beetje een droom: veel schoenen in één keer opbergen, deuren dicht en klaar! Maar dat kost natuurlijk wel veel ruimte. Onderstaande kast is net wat subtieler. Ook hier kun je nog wat leuks opzetten, een mooie spiegel wat kaarsen en leuke kleine vaasjes ofzo.

schoenenkast spazio

Of de goedkope oplossing voor als je geen ruimte hebt: een rek aan de deur. Dit had ik in mijn oude huisje en werkte prima. Het staat wat minder opgeruimd maar is wel heel praktisch!

schoenenkast wenko

Ook lange (hoge?) laarzen vind ik lastig op te bergen. Je wilt ze natuurlijk wel mooi houden. Ooit bedacht ik om, in plaats van laarzenspanners, te kiezen voor een goedkopere optie: oude tijdschriften. Werkt prima! En veel laarzen leg ik plat neer, dat werkt ook goed.

schoenen-opbergen-organiseren-tips-schoenenkast-laarzen-tijdschrift-3

Dit is hoe ik mijn bergen schoenen organiseer. Met handig stapelen, slim de ruimte benutten en een mooie plek om alles op te bergen kom je een heel eind!

Hoe ruim jij jouw schoenen op?

Liefs,

Carien

post123

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.