Urban Decay Naked 3 palette review

De Urban Decay paletten vind ik geweldig! Ik baalde dan ook ontzettend toen de Sephora ons land verliet. Toen Urban Decay met hun Naked 3 palette uitkwam wilde ik het ontzettend graag hebben. Maar in Nederland is er lastig aan te komen (bij veel websites was hij lange tijd uitverkocht). Dus ik baalde.. Totdat het lieve vriendinnetje van mijn neef zei dat ze haar ouders in Amerika ging opzoeken en mij vroeg of ze toch wat beautyspullen voor mij mee kon nemen. Dat laat ik me geen twee keer zeggen! Ik koos voor het Urban Decay Naked 3 palette en het Clinique 8-pan neutral palette.

Het Naked (1) palette en Naked The Basics heb ik al lange tijd in mijn bezit en gebruik ik met veel liefde. Maar wat vind ik van het Naked 3 palette? Vandaag mijn review!

Verpakking

Urban-Decay-Naked-3-palette-review-1

Het Naked 3 palette heeft hetzelfde formaat als nummer 1 en 2. Het doosje is rosé goud met een soort ribbels. Het is stevig en het grote voordeel in vergelijking tot de Naked 1 vind ik dat hij goed dicht kan. Bij dit palette krijg je een setje van vier eyeshadow primer potions. Ideaal als basis voor onder de oogschaduw.

Het palette bevat twaalf kleuren en een kwastje, of eigenlijk twee want aan de ene kant is het een kleine platte stevige kwast en aan de andere kant zit een iets grotere kwast die wat minder stijf is.

De oogschaduw

De twaalf kleuren van licht naar donker zijn:

Strange, dust, burnout, limit, buzz, trick, nooner, liar, factory, mugshot, darkside en blackheart.

Urban-Decay-Naked-3-palette-review-3

Sommige kleuren zijn vrij mat, andere hebben een subtiele glans, wat meer glans  en eentje heeft zelf veel glitter. Een goede combi voor het maken van verschillende looks. De kleuren in dit palette gaan van lichtroze, naar taupe, soms zelf bijna naar paars neigend en als laatste de bijzondere kleur blackheart. De kleuren hebben een warme ondertoon, net als het Naked 1 palette. Ik hou heel erg van dit soort kleuren en vind het mooi staan bij mijn blauwe ogen. Maar ze zijn zeker niet alleen geschikt voor blauwe ogen hoor!

Hieronder zie je de kleuren zonder flits en daarna met flits.

Urban-Decay-Naked-3-palette-review-4 Urban-Decay-Naked-3-palette-review-5

Ik vind het doosje zo mooi dat ik de oogschaduw eigenlijk niet wilde aanraken 🙂 Maar ja ik wilde hem ook graag gaan gebruiken.. Tijd om te swatchen dus!

Urban-Decay-Naked-3-palette-review-6

Zonder flits

Urban-Decay-Naked-3-palette-review-7

Met flits

Van links naar rechts zie je de kleuren:

 • Strange is een matte crèmekleurige oogschaduw.
 • Dust is lichtroze met zilveren glittertjes.
 • Burnout is iets donkerder roze en neigt een beetje naar perzik. Burnout heeft een mooie glans.
 • Limit is een matte oudroze/ lever kleur.
 • Buzz is meer wat metallic donkerroze.
 • Trick is samen met Nooner en Liar een van mijn persoonlijke favorieten uit dit palette. Trick is brons maar bijna rosé goud met een subtiele shimmer.
 • Nooner is een mooie matte taupe kleur.
 • Liar is ook taupe maar dan glanzend.
 • Factory is een bruine kleur met shimmer.
 • Mugshot is iets lichter bruin dan factory maar met een meer metallic finish.
 • Darkside donkerbruine kleur die niet helemaal mat is maar een kleine glans bevat.
 • Blackheart is de laatste en meest bijzondere kleur uit dit palette. Een donkere auberginepaarse kleur met roze glittertjes er doorheen.

Het kwastje heeft zoals ik al zei twee kanten. Het kwastje aan linkerkant is wat groter en meer fluffy. Ik gebruik hem voor in mijn arcadeboog. Deze kant vind ik wel prima maar niet heel bijzonder. De kwast aan de rechterkant is wat kleiner, platter en stijver. Deze vind ik persoonlijke fijner. Ik gebruik hem het meeste op mijn bewegende ooglid. Doordat hij wat stijver is heb je bij wat meer poederige oogschaduw (zoals Dust) minder last van fall-out. Je drukt de oogschaduw als het ware op je ooglid. De kwasten zijn prima, maar niet de reden waarom ik het palette zou kopen. De oogschaduw wel!

Urban-Decay-Naked-3-palette-review-8

Look

Natuurlijk heb ik ook een look gemaakt met dit palette. Morgen komt hier een filmpje van online. Maar nu alvast wat foto’s van een look voor overdag.

Urban-Decay-Naked-3-palette-review-look-1 Urban-Decay-Naked-3-palette-review-look-2

Conclusie

Het Urban Decay Naked 3 palette is een prachtig warm palette waar je veel kanten mee op kunt. Zoals we gewend zijn van Urban Decay is de pigmentatie  prachtig. De structuur van de oogschaduw is fijn en zacht. Alleen Dust is, zoals de naam misschien al doet vermoeden, wat “stoffiger”. Dust is een stuk poederiger en daarmee is de kans op fall-out groot. Bij de andere kleuren is dat totaal niet het geval. Het palette is geschikt voor subtiele looks voor overdag, maar voor ook ’s avonds kun je hier mooie looks mee maken.

Het Urban Decay Naked 3 palette  heb ik gekocht in Amerika, maar in Nederland kun je hem bijvoorbeeld krijgen via Beautybay. Het palette kost daar €46,10. Dat is zo’n €3,40 per oogschaduw.

Ik ben ontzettend blij met dit palette! Het kost wat maar dan heb je ook wat!

Wat vind jij van dit palette?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.