Wenkbrauwen en wimpers verven

Sinds ik heb ontdekt dat het bestaat doe ik het: wenkbrauwen verven. Wat een uitvinding!

Ik heb van mezelf heel blond haar.  Als klein meisje was het veel donkerder blond, maar ergens op de basisschool begon mijn haar steeds lichter te worden (heel gek, bij mijn broertje gebeurde juist het omgekeerde). Vooral in de zomer is mijn haar heel licht. Mijn vader is van nature blond en mijn moeder heeft rood haar. In de winter heb ik dan ook een wat rodere gloed over mijn haar en naar de zomer toe wordt het steeds lichter. Ik heb mijn haren nog nooit geverfd. Kappers zeggen altijd dat het zonde is, omdat ik van mezelf al zo’n mooie kleurschakeringen in mijn haar heb. Inmiddels vind ik dat eigenlijk heerlijk maar vroeger wilde ik graag bruin haar hebben, het liefst met krullen, maar ik denk dat iedereen dat weleens heeft. Als je bruin haar met krullen hebt, wil je stijl blond haar en andersom.

Maar goed om een lang verhaal kort te maken;) Mijn haren zijn dus heel blond en dus ook mijn wimpers en mijn wenkbrauwen. Blond haar op je hoofd is leuk maar blonde wimpers en wenkbrauwen dat haalt me toch minder op. Wimpers en wenkbrauwen zijn bepalend voor je gezicht. Ze zorgen dat je gezicht meer expressie krijgt. Vroeger verfde ik mijn wimpers wel eens zwart, maar ik had geen idee dat je ook je wenkbrauwen zou kunnen laten verven. Ik vind het ideaal! Eerst deed ik het alleen in de zomer, omdat ik me anders echt niet happy voelde (van de witte strepen boven mijn ogen, want 3 stralen zon en ze zijn bijna wit..). Nu doe ik het eigenlijk elke 6 weken. Ik laat het doen bij de schoonheidsspecialist. Mijn wimpers deed ik nog wel eens zelf, als dat mislukt doe je er mascara over en niemand die het ziet. Bij wenkbrauwen is dat net wat anders. Die zijn zo bepalend voor je gezicht. Als die oranje worden of zwart: niet zo fijn..Kortom: ik laat het liever doen door de schoonheidsspecialist.  Een groot voordeel van verven is dat al mijn witblonde donshaartjes ook worden geverfd, resultaat: vollere wenkbrauwen! En zonder make-up heb je niet direct zo’n “blote-billen-gezicht”.

Hier zien jullie voor en na het verven van zowel mijn wenkbrauwen (de schoonheidsspecialiste mengt licht- en donkerbruine verf) en mijn wimpers (een zwarte verf met blauwe ondertoon).

De is een foto van voordat ik ging (je ziet hier trouwens niet goed hoe licht ze zijn en hoe dun ze dan zijn en ook mijn wimpers zijn hier nog best donker. Op de rechterfoto zie je mijn lichte wenkbrauwen beter maar hier heb ik al mascara op):

wenkbrauwen-verven-3

     wenkbrauwen-verven-4

 

Direct na het verven (je ziet nog wat verf op mijn huid zitten):

wenkbrauwen-verven-7

Een dag na het verven (verf op mijn huid is weg):

wenkbrauwen-verven-1  wenkbrauwen-verven-5

Op deze laatste foto heb ik ook mascara en oogschaduw op. Op mijn wenkbrauwen heb ik niks gedaan.

wenkbrauwen-verven-8

Laten jullie je wenkbrauwen of wimpers ook verven? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.