Wintersport Valfréjus

Wintersport was heerlijk! Vandaag laat ik je graag wat foto’s van onze vakantie zien. Ik was met Sven en mijn ouders op wintersport naar Valfréjus, een klein skigebied in Frankrijk. Normaal gaan Sven en ik samen en graag naar een groot gebied. Toch vonden we zo’n klein gebied ook wel leuk! En Valfréjus is een schattig dorpje, het weer was super, kortom: ik heb genoten!

We vlogen vanaf Schiphol. Voor mij een luxe want normaal gaan Sven en ik altijd met de bus. Maar we vonden een goedkope vlucht en dus vlogen we. Op Schiphol naar Starbucks. Ik drink geen koffie en koos dus voor groene thee.

Wintersport-Valfrejus-10

Tijd om het vliegtuig in te gaan! Voor de vakantie had ik gedoe met mijn oren dus vandaar de charmante plugjes in mijn oren..

Wintersport-Valfrejus-1

Uitzicht vanuit ons appartement. Gelukkig nog sneeuw! Sven en ik hadden samen een appartement en mijn ouders zaten in het appartementje naast ons.

Wintersport-Valfrejus-3

We kwamen zaterdagavond aan. Zondag gingen we dan ook voor het eerst de piste op.

Wintersport-Valfrejus-9

Zon! In de lunchpauze konden we dus lekker op het terras eten.

Wintersport-Valfrejus-11

Braaf met helm op. Ik ben er inmiddels aan gewend en heb me erbij neergelegd dat ik mijn vrolijke mutsen alleen maar naast de piste draag. Dit was trouwens op een piste van 10 km lang door de bossen en daar was het muisstil, prachtig!

Wintersport-Valfrejus-5

Aan het eind van de dag werden de pistes papperig. Dus gingen we op het balkon zitten met een boek en een biertje genieten van de laatste zonnestralen.

Wintersport-Valfrejus-6

Bijna alle dagen was het zonnig met een strak blauwe lucht. In het dal was het zelfs erg warm dus lunchen in een hemdje kon prima!

Wintersport-Valfrejus-15

Die avond gingen we uiteten en ik nam een tartiflette. Deze was o.a. met geitenkaas en aardappels. Heel erg lekker!

Wintersport-Valfrejus-16

 

Dit jaar had ik voor het eerst eigen skies en schoenen. En ik ben er zo blij mee! Hoe vrolijk zijn mijn skies? Ze heten Elan Hot Spice haha!

Wintersport-Valfrejus-23

Als ik dit soort borden zie dan moet ik er een foto van maken 🙂

Wintersport-Valfrejus-17

We gingen een dagje skiën in een ander gebied: Val Cenis. Hier zie je een bevroren meer, dat is de grens tussen Frankrijk en Italië. Mijn telefoon heette me dan ook ineens welkom in Italië.

Wintersport-Valfrejus-18

Bij dit schattige tentje deden we een drankje. We wilden er eigenlijk ook lunchen, maar er bleek geen toilet bij te zijn, dat vonden we dus niet zo praktisch..

Wintersport-Valfrejus-20

Die avond gingen Sven en ik samen uiteten <3

Wintersport-Valfrejus-19

Mmmm kaasfondue!

Wintersport-Valfrejus-21

Mooi!!

Wintersport-Valfrejus-22

Mijn moeder maakte vrienden met een hond. Hij wilde niet meer weg haha!

Wintersport-Valfrejus-4

Een dag was het wat bewolkter en dus hielden we de jassen maar aan bij de lunch.

Wintersport-Valfrejus-7

De laatste dag was het weer zonnig, maar iets minder warm. Ik kon dus eindelijk mijn fijne sweater van de New Yorker aan. Mijn skipak is trouwens van Perry Sport (Spex). Op vakantie kwam ik erachter dat de regenboogrits van mijn jas wel heel goed past bij mijn skies! Dat is een grappig toeval!

Wintersport-Valfrejus-12

En toen was het alweer tijd voor de terugreis. De zon werd verruild voor regen, voor ons dus een goed moment om te vertrekken. Helaas stonden we een paar uur in de file en had het vliegtuig vervolgens ook vertraging. Dan maar een kaartje leggen.. Maar we wilden zo graag naar Mittens!

Wintersport-Valfrejus-24

Home sweet home met onze kleine plumeau. We hebben onze kitten ontzettend gemist! Gelukkig was ze in goede handen, dat was heel fijn!

Ga jij weleens op wintersport?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Leuke blog heb je en leuk om deze foto’s te zien! Ben 1 keer op wintersport geweest maar kan (dus) nog niet echt skien en ik vond het voornamelijk eng 🙂

  2. foto,s van valfrejus gezien leuk en jullie hebben er van genoten,ook thuis alles goed
    met mittens.volgend jaar weer op wintersport?.verder gaat alles al weer zijn gangetje
    gr ruud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.