Zara Night Eau de Parfum

Ik heb nog nooit een review over een parfum geschreven op mijn site. En met een reden: ik ben hopeloos in het omschrijven van geuren. Toch vond ik het de moeite waard om je over Zara Eau de Parfum Night te vertellen! Lang niet iedereen weet dat Zara ook parfum verkoopt. Zo’n jaar geleden ontdekte ik dat pas (en ik kom heel vaak in Zara:D) of nou ja, misschien wist ik het wel maar had ik er niet veel vertrouwen in. Ik weet het niet precies. In ieder geval stond er een jaar geleden bij de kassa op de herenafdeling een parfum voor mannen voor €6,95. Het duurde allemaal lang dus ik besloot eens aan het geurtje te ruiken. En ik vond het heerlijk! Sven ook en dus besloot hij het te kopen. En nog steeds draagt hij het geurtje graag.

Zoals je misschien wel weet draag ik al jaren hetzelfde parfum (Ralph Lauren Romance). Natuurlijk heb ik ook wel wat andere luchtjes staan, maar Romance draag ik 90% van de tijd. Ik wilde eigenlijk wel eens wat nieuws proberen. Maar ja, parfum is duur en wat wilde ik dan precies? Ineens bedacht ik me dat Zara parfum had. En veel ook! Ik denk dat er wel een stuk of 20 geuren stonden. Welke dan?? Op elk deel van mijn armen en handen spoot ik parfum. Een luchtje ruikt nou eenmaal bij iedereen anders, dat komt vanwege de zuurgraad van je huid. Als een wandelende parfumerie verliet ik de Zara. Je kunt een geurtje namelijk het beste ruiken wanneer de alcohol verdampt is en dat duurt zo’n half uur. Daarna begon ik te ruiken en liet ik ook mijn vriendinnetje snuffelen.. Beide hadden we één voorkeur: degene op mijn rechterhand aan de bovenkant.

Terug naar de Zara dus. Maar welke was dat ook alweer? Na een kleine zoektocht vonden we hem: Zara Night! Een vrij nieuwe geur in het assortiment.

Zara-parfum-eau-de-toilette-Night-review-1

 

Het parfum zit in een rond plat flesje. De randen hebben een gouden steentjes en ook de dop is van goud. Ik vind het wel een chique uitstraling hebben. Echter als je het flesje vastpakt voel je dat de randen van een soort plastic zijn, maar goed wat wil je ook? Dit parfum kost maar €14,95 voor 40 ml! En het is een eau de parfum, wat inhoudt dat er meer geurbestanddelen inzitten dan bij een eau de toilette. Parfum is daarom vaak duurder, maar je hebt er minder van nodig en de geur blijft vaak langer hangen.

Zara-parfum-eau-de-toilette-Night-review-3

Omdat ik niet zo goed ben in het omschrijven van geuren heb ik op deze site gekeken welke noten er in dit parfum zitten.

Topnoot: Bergamot

Hartnoten: Roos en Pioenroos

Basisnoten: Vanille

Zara Night is een vrij warme en zoete geur, maar heeft ook iets fris over zich. Zoals de naam al doet vermoeden is het een heerlijk parfum voor ’s avonds (ik zeg: op naar zwoele zomeravonden!) maar ik draag hem ook gewoon overdag.

Zara-parfum-eau-de-toilette-Night-review-2

Al met al ben ik aangenaam verrast door dit parfum. Er zaten nog wel meer lekker geurtjes bij en voor ieder wat wils. Ik hou zelf wel van zoete poederige geuren en ik heb er nu nog wel een paar op mijn wensenlijstje staan. En voor dat geldt? Er zijn al parfums vanaf €6,95.

Heb jij weleens een parfum van Zara geprobeerd?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.