Zomerspecial How to: inpaklijst voor zonvakantie maken

inpaklijst-koffers

Voor de zomerspecial wil ik je graag meenemen in mijn “inpakproces” voor mijn vakantie. Dus bijvoorbeeld hoe ik mijn koffer inpak maar ook hoe ik bepaal wat ik meeneem.

Ik ben best wel georganiseerd en dat vind ik ook fijn. Ik hou dan ook van lijstjes maken, zeker als ik op vakantie ga. Zo weet ik zeker dat ik niks vergeet (want ik ben nou eenmaal vergeetachtig). Mijn moeder maakte vroeger al inpaklijstjes als we op vakantie gingen en nu doe ik dat zelf dus ook. Ik bewaar ook al mijn inpaklijstjes. Dit doe ik om 2 redenen, namelijk omdat het leuk is om  jaren later te zien wat je meenam en met wie je waarheen op vakantie was, maar vooral omdat het handig is om je nieuwe lijstje weer mee te maken.

Op internet zijn verschillende sites te vinden met kant-en-klare lijstjes of een soort invulformat (bijvoorbeeld inpaklijst.nl of meenemen.nl). Ik doe het old school op een A4-tje!

Laat ik beginnen met dat ik graag veel meeneem (je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt :-s ??). Het maakt bij mij qua hoeveelheid eigenlijk niet echt uit of ik 1 week of 3 weken ga. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Vooral qua kleding probeer ik me overigens wel in te houden, omdat ik op vakantie ook graag shop!

Allereerst noteer ik waar ik heen ga. Nu dus “Italië 2013 met Sven”. Dan neem ik natuurlijk andere dingen mee dan als ik op wintersport ga. Deze vakantie is niet alleen een zonvakantie maar ook een stedentrip, we gaan namelijk ook naar Florence en Rome. Kortom: niet alleen bikini’s, slippers en strandjurkjes maar ook gympjes hemdjes en shorts moeten mee.

inpaklijst-koffer

Ik begin met de meest belangrijke dingen zoals paspoort, portemonnee en vliegtickets. Vervolgens medicijnen (ik heb astma), toiletspullen (wattenschijfjes, tandpasta, make-upremover..) etc. Daarna de elektronica zoals mijn Iphone, camera, ereader en bijbehorende opladers. Vervolgens alles voor het strand/zwembad deel van de vakantie: strandlaken, bikini, slippers, zonnebrand. En dan de rest van de kleding (dat schrijf ik dan weer niet uit, maar daar komt nog wel een artikel over!) en zaken als reisboekjes (ik hou van de 100% reisgidsen!), tijdschriften maar ook antimuggenspul bijvoorbeeld.

Het klinkt als veel werk maar als je eenmaal een basislijstje hebt kun je die voor elke vakantie gebruiken en op maat maken.

Ik vind dit super handig om een beetje orde in de chaos te scheppen. Ik ben daarin een beetje een nerd misschien : )

Maak jij een inpaklijstje of pak jij je koffer in “uit de losse pols”?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.