Zomerspecial Review: Dove Summer Glow Zelfbruinende bodylotion

Dove-summer-glow-zelfbruinende-bodylotion2

Iedereen weet inmiddels wel dat uren bruin liggen bakken in de zon niet het beste is voor je huid. Ik moet toegeven dat ik me er wel vaak schuldig aan heb gemaakt, maar tegenwoordig probeer ik dat niet meer te doen. Toegegeven: ik vind dat soms best lastig! Ik hou namelijk van bruin zijn! Sorry ik kan er niks aan doen, het haalt me op vind ik : ) Het is vooral belangrijk om niet te verbranden. Ik zorg daarom altijd dat ik me goed insmeer als ik de zon in ga. Gelukkig verbrand ik niet snel, ondanks mijn lichte huid met sproetjes. Toch is het beter om niet te veel in de zon te liggen. Om dan toch een beetje bruin te worden gebruik ik graag zelfbruiner.

Daarnaast, ik heb het hier al eerder over gehad, worden mijn (onder)benen niet bruin. Gewoon niet dus.. ook niet een beetje. Om deze reden smeer ik al jaren in de zomer braaf zelfbruiner op mijn melkflessen, wat een uitvinding! Dan passen mijn benen eindelijk bij de rest van mijn lijf!

De test

Voorheen gebruikte ik altijd Garnier Ambre Solaire No Trace Bronzer Zelfbruinende Spray. Een hele fijne zelfbruiner. Maar nu heb ik Dove Summer Glow Zelfbruinende bodylotion en die is toch eigenlijk ook wel heel fijn! Het is een bodylotion en daardoor word je heel geleidelijk bruin. Het gaat langzamer dan bij een zelfbruinende spray of mousse. Maar doordat het een lotion is voedt de crème tegelijkertijd ook mijn droge huid en dat zorgt ervoor dat de bruine kleur uiteindelijk langer mooi blijft zitten.

Ik vind deze bodylotion van Dove prettig werken. Hij heeft een wat dikkere consistentie dan de gemiddelde bodylotion maar hij smeert makkelijk uit. Hij trekt redelijk snel in. Ik smeer mijn benen er vaak ’s avonds mee in (dan moet je dus wel eerst even douchen) en dan moet je ze wel even goed laten drogen voordat je naar bed gaat. Als je huid van te voren goed scrubt, je op je knieën en ellebogen eerst wat gewone bodylotion doet en alles goed en gelijkmatig insmeert dan krijg je geen vlekken. De kans op vlekken is met zo’n bodylotion ook minder groot doordat de kleur meer geleidelijk wordt opgebouwd. Tot slot is het belangrijk om na het insmeren je handen goed te wassen.

Op de verpakking staat: Deep Care Complex. Ik vraag me af of deze lotion extreem verzorgend is. Maar mijn droge huid voelt zeker beter aan na het aanbrengen van de lotion.

Dit zijn de ingrediënten die erin zitten:

Dove-summer-glow-zelfbruinende-bodylotion-ingredienten

De geur vind ik zelf beter dan de gemiddelde zelfbruiner, maar ik vind nog steeds dat het niet echt lekker ruikt (Sven vindt overigens van wel haha).

Ik heb geprobeerd het proces van het bruinen vast te leggen op foto’s maar dat is lastig. Elke ochtend heb ik op hetzelfde tijdstip, op dezelfde plek in mijn huis een foto van mijn benen gemaakt. Ik hoop dat je op deze manier een beetje een beeld krijgt van het effect.

Op dag 1 zijn mijn benen nog erg wit, ik heb hier niks op mijn ben. Hoog tijd om de Dove Summer Glow Zelfbruinende bodylotion erop te smeren!

Dove-Dag-1-niks

Op dag 1 heb ik het eerste laagje aangebracht. Hieronder zie je hoe dit er op dag 2 uitziet. Je ziet een klein beetje kleur verschil maar het is nog vrij onduidelijk.

Dag-2.2

 

Dag 3: de tweede laag zelfbruinende bodylotion zit er op en heeft een nachtje zijn werk gedaan.

Dag-3

Dag 4: dit is dus na 3 laagjes zelfbruiner. Op de eerste foto sta ik op dezelfde plek als alle andere foto’s maar het weer was anders dan de eerdere dagen dus ik heb ook een extra foto gemaakt op een andere plek.

Dag-4

En dit is op de andere plek:

Dove-Dag-4.2

Zoals ik al zei is het helaas niet heel duidelijk te zien maar na 3 dagen smeren heb je al een mooi basiskleurtje wat je daarna nog verder op kunt bouwen.

Trouwens: er zit geen SPF in dus ook al lijk je bruin: je moet je nog steeds goed insmeren met zonebrand!

Conclusie

Zoals je misschien al kunt raden: ik ben enthousiast over de Dove Summer Glow Zelfbruinende bodylotion! Hij kost in de winkel rond de €6,99 voor 250 ml. Hij werkt zuinig dus je kunt er wel even mee doen. Ik vind het wel een goede prijs voor een zomers kleurtje. Overigens is er ook een variant met een subtiele shimmer erin. Die geeft je huid ook een mooie glans, zeker bij zonsondergang! Eigenlijk vind ik die denk ik nog mooier.

Ik vind de lotion een goed alternatief voor de zelfbruinende sprays en mousse. Als je wat meer geduld hebt dan is dit wel een prettige manier om mooi bruin te worden. Als ik voor een feestje snel bruine benen nodig heb dan ga ik nog wel voor de Garnier Ambre Solaire No Trace Bronzer Zelfbruinende Spray. Als je daar trouwens ook een keer een review met foto’s van wilt zien dan hoor ik dat ook graag!

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.