Zomerspecial! Review en uitleg: Veet Easy Wax Strips oksels en bikinilijn

Het eerste artikel in de zomerspecial is meteen een pijnlijk onderwerp: je bikinilijn waxen! Maar een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen ; )

Laatst kocht ik voor €2.49 Veet Easy Wax Strips voor de oksels en bikinilijn bij de Action. Ondanks mijn enigszins traumatische ervaring met waxen.. Ik heb namelijk ooit een keer mijn bikinilijn bij de schoonheidsspecialiste laten waxen. Dat was een pijnlijke ervaring maar ok, dat weet je. Maar niemand had mij verteld dat ik daarna 3 (!!) dagen geen enigszins strakke kleding ko n dragen.. Als in: ik kon niet eens ondergoed aan.. Alleen een hele zachte wijde pyjamabroek. Het stond “down there” echt in de fik en was knalrood. Au! Nou heb ik daar sowieso al echt een super gevoelige huid dus ik wil ook niemand bang maken want dit zal bij de meeste mensen niet gebeuren hoor! Maar bij mij wel en dat was echt niet zo fijn. Kortom: ik was een beetje bang om weer aan het waxen te gaan.

Toch wil ik graag voor langere tijd van mijn haartjes rond mijn bikinilijn af zijn, want dat is fijn! En niet alleen daarom maar ook omdat het daar beneden ook niet zo van scheermesjes houdt. Dus ik heb mezelf er overheen gezet en ben aan de slag gegaan. Wijde joggingbroek en rustig weekend in het vooruitzicht.

Review-Veet-easy-wax-stips-oksels-en-bikinilijn2

Als eerst het pakje. In het pakje zitten 14 waxstrips. Die kun je aan beide kanten gebruiken en ook meerdere keren per strip. Er zitten 4 doekjes (Perfect finish wipes) bij voor na het waxen. De doekjes halen de overtallige wax weg en verzorgen de huid. En er zit een gebruiksaanwijzing bij, altijd handig.

Je kunt je huid het beste voorbereiden door in de week ervoor de huid die je wilt waxen af en toe scrubben (dit moet je niet meer doen vlak voordat je gaat waxen). Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen weg zijn en de haartjes er wat makkelijker uit gaan. Je haar moet je ongeveer 2 à 3 weken laten groeien.

Review-Veet-easy-wax-stips-oksels-en-bikinilijn4

Dan het waxen zelf. Zorg ervoor dat je huid goed schoon en droog is. Dan pak je een waxstrip en die wrijf je tussen je handen warm. Als de strip warm is kun je de 2 helften van elkaar af trekken. De strip plak je vervolgens met de haarrichting mee op de huid, even goed aandrukken/wrijven. Vervolgens trek je de huid strak en trek je de strip er tegen de haarrichting in af. Au! Je kunt een strip meerdere keren gebruiken. Gewoon even dubbelvouwen en weer warm wrijven. Als er niet meer voldoende wax op zit dan is het tijd om de volgende strip te pakken. Dit herhaal je totdat al je haartjes weg zijn. Het doet even pijn maar het valt eigenlijk best mee. Vervolgens reinig je de huid met het bijgeleverde doekje en klaar ben je!

Review-Veet-easy-wax-stips-oksels-en-bikinilijn1

Dit zou de bedoeling zijn. Maar bij mij werkte het niet zo helaas.. Ik kreeg er misschien 30% van de haartjes mee weg. Misschien waren ze toch niet lang genoeg? Al heb ik het idee dat het daar niet aan lag. Ook was het lastig om mijn huid goed strak te trekken zodat ik de strip er met voldoende kracht vanaf te kon trekken. Daar heb ik nog hulp bij gekregen :-s maar toch lukte het slecht. Het was wel een grote kliederboel en ik had 2 doekjes nodig om de huid te reinigen. Dan zou je dus 2 keer met 1 pakjes wax strips kunnen doen. Voor de Action-prijs van €2.49 is dat dus prima. Maar het werkte bij mij gewoon niet. Het enige voordeel is dat ik niet dagenlang een geïrriteerde huid heb gehad. Overigens komt dit vooral doordat ik er lang niet al mijn haartjes mee weg kreeg.

Kortom: ik zou de Veet Easy Wax Strips voor oksels en bikinilijn niet snel meer kopen. Ze werken bij mij totaal niet.

Ik ben wel heel benieuwd of jij dezelfde ervaring hebt of dat je nog tips hebt voor andere waxstrips bijvoorbeeld. Ik hoor het heel graag!

PS Zoals je zult begrijpen heb ik van dit proces geen foto’s gemaakt : )

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.