Zomerspecial Zomerklaar haar

In de zomer smeer je de huid in met zonnebrand. Maar het is ook belangrijk om je haren te beschermen tegen de zon, zee en chloor. Dit zijn allemaal factoren die niet goed zijn voor je lokken. Voorheen dacht ik daar nooit zo over na. Mijn haar wordt altijd extra blond in de zomer en dat vind ik leuk! Toen ik een stuk jonger was leek het me bijvoorbeeld een goed idee om wat citroensap in mijn haar te doen om mijn haren nóg lichter te maken. Vervolgens was het inderdaad heel lichtblond maar wel een bos stro.. not so pretty! Daar heb ik van geleerd. Maar aan bescherming tegen zon, zee en chloor deed ik nog steeds niet. Totdat (ja ok I have to learn the hard way..) ik 2 jaar terug prachtig groen (!!) haar kreeg door het zwemmen in een zwembad. Ketchup schijnt daar tegen te helpen maar dat hielp bij mij totaal niet dus de groene gloed (vooral in de punten) bleef de rest van de vakantie. Op deze foto zie je de groene gloed een beetje.

Zomer-klaar-haar-groen-haar

Direct na die vakantie ben ik naar de kapper gesprint. Zij heeft een stuk van mijn haar afgeknipt, omdat de punten het meest groen waren. Met de rest van mijn haren moest ik gewoon geduld hebben. Wel gaf de kapster aan dat ik in het vervolg beter vóór de vakantie mijn haar kon laten knippen. Dan is de kans dat het chloor in je haar trekt kleiner. Je hebt dan namelijk geen gespleten punten. En juist gespleten punten nemen het meeste chloor op. Verder raadde ze mij de Schwarzkopf BC Sun Protect Shampoo aan. Op de verpakking staat dat deze shampoo het haar en de hoofdhuid die blootgesteld zijn aan de zon mild reinigt en hydrateert. De shampoo verwijdert chloor, zout en mineralen, bestrijdt vrije radicalen met antioxidanten en beschermt het haar met UV-filter. Ik ben erg benieuwd! Deze shampoo is overigens alleen verkrijgbaar bij de kapper. Er zijn ook wel shampoos met UV-filter bij de drogist te koop, maar ik geloof dat die niets doen aan het zout en chloor in je haren. In de drogist kun je dan het beste zoeken bij de shampoos voor gekleurd haar, bijvoorbeeld de L’Oréal Elvive Colour Protect Shampoo of de Etos Vital Colour.

zomer-klaar-haar-sun-protect-shampoo

Als je het zwembad of de zee in gaat is het belangrijk dat je haar al doordrenkt is zodat het geen vocht (met chloor of zout) meer op kan nemen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt je haar opsteken zodat het niet nat wordt, maar ik vind het wel lekker om ook met mijn hoofd onder water te kunnen. Op het strand zijn vaak douches. Je kunt eerst onder de douche gaan staan om je haren goed nat te maken. Dan past er zeg maar geen zee/chloorwater bij. Een iets meer langdurige oplossing is om olie of andere bescherming op je haren aan te brengen. Wil je 2 vliegen in 1 klap slaan dan zijn er producten met UV-fliter, zoals de L’Oreal EverPure UV Protect Spray of voor gekleurd haar de L’Oréal Elvive Extraordinary Oil . Een andere fijne optie is Guhl Sun Care Gel-Spray. Leuke bijkomstigheid: hij heeft glitters. Ter voorkoming van groen haar is olie de beste optie.

Tenslotte vind ik het lekker om op vakantie mijn haren extra te verwennen. Kom maar op met die haarmaskers! Het John Frieda Full Repair Deep Conditioner Masker is dan favoriet.

Bescherm jij je haar tegen de zon?

Liefs,

Carien

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.